Η Εpson συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής προϊόντων οπτικής απεικόνισης στην αγορά Pro AV και στην αγορά προϊόντων εγκατάστασης πάνω από τα 6.000 lumen, στις περιοχές EMEAR & CIS, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τα μερίδια αγοράς από τη Futuresource.

Η Epson σήμερα κατέχει το 34%[1] της αγοράς Pro AV στην περιοχή της EMEAR, σημειώνοντας αύξηση 12 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, με το μερίδιό της στην αγορά να εξακολουθεί να αυξάνεται το 2018[2].

Σε όλο τον κόσμο, η Epson κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά προϊόντων οπτικής απεικόνισης, επί 17 συνεχή έτη, με συνολικές πωλήσεις βιντεοπροβολέων παγκοσμίως που αγγίζουν τα 22,3 εκατ. από το 2006[3]. Η Epson κατέχει, επίσης, την κορυφαία θέση παγκοσμίως σε μερίδιο αγοράς για τους βιντεοπροβολείς άνω των 6.000 lumen, το οποίο αντιστοιχεί στο 31% της αγοράς σε όγκο, δηλαδή 9 μονάδες πάνω από τον δεύτερο ανταγωνιστή της στην κατηγορία. Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Epson καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά Pro Av στη Μεγάλη Βρετανία, με μερίδιο αγοράς 35% σε όγκο.

Ο Neil Colquhoun, Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα των επαγγελματικών οθονών τηςEpson Europe, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα πρόσφατα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ο αριθμός των νέων πελατών, που μας ακολούθησαν, οι οποίοι έχουν έρθει στην Epson από άλλους ανταγωνιστές και υποκατάστατες τεχνολογίες. Πολλοί από τους πελάτες αυτούς μάς έχουν επιλέξει επειδή έχουν δει πώς ικανοποιούμε την υπάρχουσα πελατειακή μας βάση, χωρίς την οποία, δεν θα είχαμε την επιτυχία που απολαμβάνουμε.

Η επιτυχία μας οφείλεται στη σταθερή επιθυμία μας να ακούμε τις ανάγκες των πελατών.Έχουμε βελτιώσει, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, τον σχεδιασμό σχετικά με τα προϊόντα μας, ακόμα και την εμπορική μας προσέγγιση, με βάση τα σχόλια των πολύτιμων πελατών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω, όχι μόνο τους πελάτες μας για αυτή τη συνεχή επιτυχία, αλλά και την ομάδα της Epson που εργάζεται σκληρά, ώστε να φέρουν αυτά τα υπέροχα προϊόντα στην αγορά.

Το 2019 αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, καθώς πρόκειται να κυκλοφορήσει ο πολυσυζητήμενος βιντεοπροβολέας WUXGA LK2020U των 20k lumen και το μοντέλο 4ΚL12000Q των 12k lumen, μαζί με άλλα συναρπαστικά νέα προϊόντα που θα ανακοινωθούν σύντομα».

Όγκος EMEAR  
  FY17 Q2 FY18 Q2
Μέγεθος Αγοράς 7600 9800
Μερίδιο Epson 22% 34%
Μερίδιο του μεγαλύτερου ανταγωνιστή 25% 22%
*Πηγή Futuresource, Φωτεινότητα πάνω από 6.000 Lumens  

[1] Το μέγεθος αγοράς Pro AV και εγκατάστασης δεν περιλαμβάνει το μερίδιο του digital cinema

[2] Futuresource Consulting Limited – Πληροφορίες αγοράς προϊόντων οπτικής απεικόνισης – WorldWide Analyser FY 2018 Q2

[3] Futuresource Consulting Limited – Πληροφορίες αγοράς προϊόντων οπτικής απεικόνισης – WorldWide Analyser FY 2018 Q2