Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα την διεύρυνση των δυνατοτήτων του SAP® Leonardo Machine Learning, που βασίζεται στην αναβαθμισμένη υπηρεσία SAP Conversational AI, η οποία θα επιτρέψει σε κορυφαίες εταιρείες να οικοδομήσουν με εύκολο τρόπο, ιδιαιτέρως εξελιγμένα chat bots.

Η SAP ανακοίνωσε, επίσης, μία επένδυση στο πεδίο της έξυπνης ρομποτικής (robotic process automation RPA), η οποία πρόκειται να βοηθήσει την SAP να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες διαδικασίες σε όλο το φάσμα του χαρτοφυλακίου της. Επίσης, η SAP σχεδιάζει να ενσωματώσει δυνατότητες   smart application design στην λύση SAP Analytics Cloud, ενώ έχει προσθέσει νέο περιεχόμενο συνεργατών στην βιβλιοθήκη περιεχομένου για επιχειρήσεις (business content library)..  

«Με το RPA, οι πελάτες μας θα έχουν την δυνατότητα να επιτύχουν το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, το οποίο είναι απαραίτητο για τις έξυπνες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Juergen Mueller, Chief Innovation Officer της SAP. «Η λειτουργία machine learning εδώ λειτουργεί ως ο διαχειριστικός εγκέφαλος και καθοδηγεί το RPA bot να εκτελέσει τις επιθυμητές διαδικασίες.  Με το υψηλού επιπέδου SAP Conversational AI, κατάλληλο για επιχειρήσεις, κάναμε ένα βήμα παραπάνω, καθώς το νέο expansion επιτρέπει στους πελάτες να αυτοματοποιήσουν την εξυπηρέτηση πελατών μέσω chat bots. Αυτές οι αναβαθμίσεις, μαζί με τις ‘έξυπνες’ δυνατότητες analytics,  είναι το επόμενο μεγάλο ορόσημο στο όραμά μας να φέρουμε τις έξυπνες επιχειρήσεις πιο κοντά στους πελάτες μας».  

Διευκολύνοντας την ενσωμάτωση του ML θέτοντας «έξυπνα θεμέλια»

Το SAP Leonardo Machine Learning προσφέρει έξυπνες λύσεις οι οποίες επιτρέπουν στους developers να καταναλώνουν, να σχεδιάζουν και να σταθμίζουν το machine learning (ML) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Με τις νέες δυνατότητες το SAP Conversational AI γίνεται μία υπηρεσία υψηλών και ταχύτατων αποδόσεων.  Οι πολυεθνικές μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν αυτές τις νέες δυνατότητες, ώστε να αυξήσουν δραματικά την παραγωγικότητά τους μέσα σε λίγες ημέρες. Η νέα έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη από το τέλος Οκτώβρη, υποστηρίζεται από την εισαγωγή πέντε νέων λειτουργιών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Επιπρόσθετα, η SAP συνεχίζει να επενδύει σε δυνατότητες machine learning που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από data scientists, ώστε να διαμορφώσουν τα δικά τους  ML πρότυπα, καθώς και υπηρεσίες ML. Πρόκειται για μέρος της στρατηγικής της εταιρείας ώστε να  οδηγηθεί σε μία μοναδική λύση που θα προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία ML σε όλο το πακέτο της SAP, με πρόσβαση σε  βασικές τεχνολογίες open source ML. Αυτή η λύση προορίζεται να ενισχύσει την εύκολη ανάπτυξη μοντέλων ML, διευκολύνοντας τους οργανισμούς IT που διαχειρίζονται τον κύκλο ζωής και την ενσωμάτωση του  machine learning σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Παρατίθενται οι πέντε νέες υπηρεσίες ML, που προγραμματίζονται για υπόλοιπο του έτους: 

  • Scene text recognition – H συγκεκριμένη λειτουργία εξάγει κείμενο από εικόνες, ενώ είναι μία λειτουργία χρήσιμη για την ανάγνωση ετικετών προϊόντων ή ονομασιών ορισμένων brands, που έχουν διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και γραμματοσειρά. 
  • Customizable image segmentation- Πρόκειται για μια υπηρεσία για την ταξινόμηση με βάση τα pixels, η οποία επιτρέπει τον εντοπισμό