Με το βραβείο «Αριστείο Επιχειρηματικότητας 2018» τιμήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου PeopleCert. Ο κ. Νικολαΐδης βραβεύθηκε σε αναγνώριση της πετυχημένης επιχειρηματικής του δράσης, καθώς κατάφερε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης να αναπτύξει την εταιρεία PeopleCert, ώστε σήμερα να μπορεί να διεξάγει εξετάσεις για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και να δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως.

Το βραβείο απονεμήθηκε κατά την τελετή αποφοίτησης τελειόφοιτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία, από τον κ. Γιώργο Λεκάκο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, παρουσία διακεκριμένων πανεπιστημιακών, μεταξύ των οποίων οι καθηγητές κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης, Γεώργιος Ξυλωμένος, Ιωάννης Νικολάου και Ιωάννης Μούρτος.

Προλογίζοντας τον κ. Νικολαΐδη, ο καθηγητής κ. Λεκάκος αναφέρθηκε στην “άλλη Ελλάδα της δημιουργίας” που διαπρέπει εκτός συνόρων, καθώς και στην επιχειρηματική πορεία του προέδρου της PeopleCert: «Όταν η χώρα δοκιμαζόταν από την οικονομική κρίση, ο κ. Νικολαΐδης κατάφερε να βγάλει την εταιρεία του από τη δίνη της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας, στρέφοντας όλη της τη δυναμική στο εξωτερικό. Έτσι την διεθνοποίησε πλήρως το 2008, εξαπλώνοντας τη δραστηριότητά της που σήμερα εμφανίζεται σε περισσότερες από 200 χώρες, στις οποίες διεξάγονται εκατομμύρια εξετάσεις σε 25 γλώσσες. Και όλα αυτά διατηρώντας το δυναμικό της εταιρείας στην Ελλάδα, όπου σήμερα εργάζονται περισσότερα από 320 άτομα. Ο κ. Νικολαΐδης από το “στρατηγείο” του στο κέντρο της Αθήνας μετέτρεψε την PeopleCert σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διεξαγωγή εξετάσεων και την πιστοποίηση προσόντων ανθρώπινου δυναμικού».

Ο κ. Λεκάκος ολοκλήρωσε τονίζοντας: «Τιμούμε τον κ. Β. Νικολαΐδη, επειδή αποτελεί μια από τις ελάχιστες γνωστές περιπτώσεις επιχειρηματιών που μέσα στην κρίση της ελληνικής οικονομίας δημιούργησε στην Αθήνα μια εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία διεθνώς».

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του μεταπτυχιακού προγράμματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βύρων Νικολαΐδης έδωσε το στίγμα του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσα από την εμπειρία της πορείας της εταιρείας του διεθνώς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν και παραμένει η ομαδικότητα σε συνδυασμό με τις τέσσερις αρχές: Ποιότητα, Καινοτομία, Πάθος και Ακεραιότητα που διέπουν κάθε ενέργεια, όχι μόνον της διοίκησης, αλλά του συνόλου του προσωπικού της εταιρείας».

Ο πρόεδρος της PeopleCert παρότρυνε τους νέους επιστήμονες, ό,τι κι αν κάνουν, να παραμένουν αφοσιωμένοι στον στόχο τους, να μη διστάζουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, να διαθέτουν ευελιξία και προσαρμοστικότητα: «Ο μόνος τρόπος για να κάνετε τέλεια τη δουλειά σας είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε», είπε ο κ. Νικολαΐδης και υπογράμμισε: «Να θυμάστε τα τρία άλφα: Αγάπη, πάθος για ό,τι κάνετε, Αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, στις δυνατότητές σας, και να διαθέτετε Ακεραιότητα. Οι ακέραιοι άνθρωποι είναι και άρτιοι».

Κατά την τελετή απονομής του βραβείου, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι  «η βράβευση από έναν σημαντικό “φάρο γνώσης”, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αποτελεί μια συνεισφορά στην ανάδειξη της πιστοποίησης προσόντων ως παράγοντα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις εταιρείες».