Το Ίδρυμα Vodafone παρουσιάζει τις προσωπικότητες που αποτελούν τον Κύκλο Πρεσβευτών του σε μια σειρά συζητήσεων αναφορικά με το ρόλο της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων.

Τις συζητήσεις συντονίζει η Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου & Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Συμμετέχουν οι Πρεσβευτές: Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής πληροφορικής του MIT Media Lab, Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας – γυναικολόγος, μέλος του Ιατρικού Επιστημονικού Συμβουλίου της ORAMAVR και ιδρυτής HOPEgenesis, Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, MSc Molecular Medicine, Imperial College London και Υβέτ Κοσμετάτου, Chief Marketing & Communications Officer Praxia Bank και Αντιπρόεδρος Make A Wish Ελλάδας.

Στόχος των συζητήσεων αυτών, που παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό μέσω των ψηφιακών καναλιών του Ιδρύματος Vodafone λαμβάνοντας έναν χαρακτήρα διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις βέλτιστες πρακτικές και τις τεχνολογίες που μεγιστοποιούν τον αντίκτυπο κοινωνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της πρόσβασης στην υγεία, την εκπαίδευση, καθώς και για την κοινωνική ενσωμάτωση. Οι Πρεσβευτές, από τη δική τους οπτική και από διαφορετικό τομέα δράσης ο καθένας, μιλούν για τη δική τους συμβολή στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Τις συζητήσεις εγκαινιάζει ο Μιχάλης Μπλέτσας, παρουσιάζοντας τα οφέλη της βιωματικής εκπαίδευσης με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τις ευκαιρίες που έχουν σήμερα τα παιδιά να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους αποτύπωμα σ’ έναν κόσμο που κινείται γύρω από την τεχνολογία. Ο Στέφανος Χανδακάς μιλάει για το ρόλο της τεχνολογίας στην ιατρική τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και τις δυνατότητες που φέρνει η εξέλιξη των επιστημών στην προαγωγή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους. Ο Παύλος Τσίμας αναφέρεται στο ρόλο των νέων τεχνολογιών στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, ενώ η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου αναδεικνύει το προφίλ της νέας γυναίκας στην επιστήμη. Η Υβέτ Κοσμετάτου εξηγεί το ρόλο του κοινωνικού εταίρου που καλούνται να αναλάβουν οι επιχειρήσεις σήμερα.

Ο Κύκλος Πρεσβευτών λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Ιδρύματος και απαρτίζεται από πέντε καταξιωμένες προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία στο χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας, της δημοσιογραφίας και των επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone Ελλάδας, αλλά και έναν εργαζόμενο της εταιρείας που ορίζεται εκ περιτροπής με βάση την εθελοντική του δράση. Για το εθελοντικό έργο που συντόνισε και ανέδειξε αλλά και για τη συμμετοχή της σε 11 δράσεις εντός του 2018, φέτος στον Κύκλο Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone συμμετέχει η Λουίζα Ανδρέου, Account Manager στην Εμπορική Διεύθυνση Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδας.

Αναλυτικά οι διάλογοι των Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone στον σύνδεσμο https://bit.ly/2PFpwNy.