Όλα ξεκίνησαν το 2013 σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Γλυφάδα, όπου μια ομάδα 30άρηδων αποφάσισε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate: την έλλειψη επιπλωμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας διαθέσιμα προς ενοικίαση για διαστήματα από 1 μήνα και πάνω.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Blueground. Μέσα σε μόνο 5 χρόνια, η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται σε 9 πόλεις σε Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 1.500 ακίνητα και όραμα να αλλάξει τα δεδομένα στην ενοικίαση κατοικιών για μεσαία και μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα η εταιρεία μισθώνει ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, τα οποία στη συνέχεια επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως και τα νοικιάζει σε ενοικιαστές και επαγγελματίες ταξιδιώτες σε ενοικιαστές και εταιρικούς ταξιδιώτες για μεσαία και μεγάλα χρονικά διαστήματα διαμονής. Παράλληλα, έχοντας εξασφαλίσει $20 εκατομμύρια χρηματοδότηση, η Blueground δικαίως συγκαταλέγεται στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες startups τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας της Blueground;

Το καινοτόμο επιχειρηματικό της μοντέλο και η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε κάθε διαδικασία. Η Blueground επενδύει στην ανάπτυξη εργαλείων υψηλής ποιότητας, τα οποία της επιτρέπουν να μεγαλώνει διαρκώς και να εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη ενός υποδειγματικού προϊόντος το οποίο θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους ενοικιαστές . Έτσι, δουλεύει ασταμάτητα πάνω στην ανάπτυξη και καλυτέρευση τεσσάρων βασικών πλατφορμών:

  • Blue Brain: εκεί συγκεντρώνονται όλες οι εργασίες της εταιρείας. Στόχος της πλατφόρμας είναι η βελτιστοποίηση των διαδικασιών και η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των ομάδων, οι οποίες πλέον βρίσκονται σε Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και σε 6 πόλεις της Αμερικής. Με απλά λόγια, η πλατφόρμα αυτή αποτελεί το “μυαλό” της Blueground.
  • Channel Management Tool: Τα ακίνητα της εταιρείας έχουν παρουσία σε αμέτρητες ιστοσελίδες ενοικίασης ακινήτων παγκοσμίως. Μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, η εταιρία έχει φροντίσει ώστε η κύρια ιστοσελίδα της να τροφοδοτεί διαρκώς τις υπόλοιπες πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων με τη διαθεσιμότητα & πληροφορίες των διαμερισμάτων.
  • Γρήγορο & φιλικό προς το χρήστη website με real-time διαθεσιμότητα, τιμές & πλούσιο φωτογραφικό υλικό των διαμερισμάτων. Η διαδικασία του να βρεις και να κλείσεις το σπίτι των ονείρων σου διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.
  • Guest App:. Μέσω του app, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για το διαμέρισμα (θέρμανση, internet, ηλεκτρικές συσκευές) και τη γειτονιά (γυμναστήρια, super market σε κοντινή απόσταση). Να επικοινωνήσουν άμεσα με την ομάδα υποστήριξης πελατών για να δηλώσουν κάποιο πρόβλημα, ή να ζητήσουν έξτρα υπηρεσίες όπως καθαρισμό. Πλέον, όλα όσα χρειάζεται ένας ενοικιαστής βρίσκονται ένα απλό κλικ μακριά.

Πίσω όμως από όλα αυτά  υπάρχει μια δυνατή ομάδα Software Engineers, η οποία καθημερινά δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Σήμερα, η ομάδα του Engineering μετράει πάνω από 20 ταλαντούχα άτομα, τα οποία έχουν έναν κοινό στόχο: να χτίσουν το μέλλον της Blueground. Προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ο VP of Engineering στην Blueground, Στράτος Παυλάκης αναφέρει ότι “η καινοτόμα διάταξη της ομάδας στοχεύει σε γρήγορα αποτελέσματα που προσφέρουν πραγματική αξία στο χρήστη. Κάθε ομάδα χαρακτηρίζεται αποτελείται από άτομα με διαφορετικούς ρόλους, με σκοπό η ποιότητα των εργαλείων να ελέγχεται άμεσα και η εργασία να ολοκληρώνεται με επιτυχία”.

Παράλληλα, ακολουθώντας το παράδειγμα εταιρειών – κολοσσών στο χώρο της τεχνολογίας, η Blueground έχει υιοθετήσει με το δικό της μοναδικό τρόπο τις αρχές του ευέλικτου τρόπου εργασίας. Οι agile πρακτικές στοχεύουν στο να φέρουν υψηλότερη αξία για την εταιρεία, εστιάζοντας στους ανθρώπους και τη συνεχή βελτίωσή τους. Ακολουθώντας τη μέθοδο του scrum, η ομάδα των software engineers καταρρίπτει την παραδοσιακή ιεραρχία και δίνει έμφαση στη συνεργασία και αυτονομία της ομάδας.

Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της εταιρείας, η Blueground αναζητά ταλαντούχους νέους να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της και να εξελιχθούν μαζί. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2019 η ομάδα των Software Engineers να μετράει πάνω από 50 άτομα. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις της εταιρείας