Μετά από την πρόσφατη έρευνα της Samsung «Blurred World» που αποκάλυψε πως το 45% των Ευρωπαίων διατίθενται να εργαστούν εκτός γραφείου και ωραρίου, η εταιρεία προσκαλεί τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να παρέχουν την τεχνολογική υποδομή, τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια, ώστε να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή επιλέξουν να εργαστούν.  

Κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού Samsung Mobile Summit που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μαδρίτη, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις στη νέα κινητή οικονομία. Με περισσότερους από 250 ηγέτες τεχνολογίας και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο Summit διερευνήθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες, καθώς και τις υπάρχουσες τεχνολογίες κινητής, για να «ξεκλειδώσουν» καινούριους τρόπους εργασίας και να προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής. 

Ο Jeong Wook Tak, Vice President στη Samsung Enterprise Business, δήλωσε: «Οι καταναλωτές σήμερα θέλουν συνδεδεμένες συσκευές, που παρέχουν εξατομικευμένες λύσεις, βελτιωμένη ασφάλεια, δεκτικότητα και συνεργασία, καθώς και απρόσκοπτο mobility μεταξύ σπιτιού, γραφείου και οπουδήποτε αλλού. Οι καινοτομίες στους τομείς IoT, AI και 5G γίνονται όλο και πιο προηγμένες. Οι πρωτοπόροι στην καινοτομία, όπως η Samsung, επιδιώκουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις εξελίξεις, ώστε τα προϊόντα να συνεχίσουν να εξελίσσονται σύμφωνα με ό,τι πραγματικά χρειάζονται οι καταναλωτές».  

«Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών δεν αφορά πια απλώς την επέκταση της κάλυψης του δικτύου και τη βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων. Προχωρώντας πέρα από την απλή συνδεσιμότητα, ο στόχος της Samsung είναι να συνεργαστεί με εταίρους για την υλοποίηση ενός αυτοματοποιημένου δικτύου κινητής. Η κινητήριος δύναμή μας, η τεχνητή νοημοσύνη, επικεντρώνεται στο να φέρει υπερ-υψηλή ταχύτητα, παραγωγικότητα, νοημοσύνη και ασφάλεια στον επιχειρηματικό κόσμο». 

Ο Thomas Riedel, Head στη Samsung Networks Europe, συνέχισε: «Το 5G έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος μας, παρέχοντας πρωτοφανείς ευκαιρίες στην ψυχαγωγία, στις μεταφορές και στην πλοήγηση, στις έξυπνες πόλεις, στα έξυπνα εργοστάσια, καθώς και στη δημόσια ασφάλεια. Η Samsung είναι ένας από τους μεγαλύτερους R&D επενδυτές παγκοσμίως στο 5G, που καθοδηγεί την παγκόσμια πρωτοβουλία για τη θέσπιση βιομηχανικών προτύπων, καθιστώντας ως mainstream τα ταχύτερα δίκτυα. Επιπλέον, η επένδυσή μας επεκτείνεται στους τομείς AI και IoT, οι οποίοι -μαζί με το 5G- θα λάβουν $22 δισεκατομμύρια χρηματοδότηση από τη Samsung μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Θέλουμε περισσότερες εταιρείες να υποστηρίζουν την υποδομή 5G, επιτρέποντας την υλοποίηση των παγκόσμιων ασύρματων δυνατοτήτων».  

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται για να γίνει πιο προσωπική, με δυνατότητες πρόβλεψης και βοήθειας, είναι απολύτως αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των χρηστών. 

Ο Nick Dawson, Director στη Samsung Knox Strategy & Business, συμπλήρωσε: «Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει ένα κόσμο απρόσκοπτων συνδέσεων και ενσωματωμένων συσκευών κι έχουμε ευθύνη να καθοδηγήσουμε τις επιχειρήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν αυτά τα νέα συστήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα των χρηστών και των εταιρειών. Όλες οι υπηρεσίες και τεχνολογίες της Samsung, έχουν βασιστεί στην ασφάλεια του Knox για να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιούν τις συσκευές τους. Το εύρος των λειτουργιών μας επιτρέπει τη στενότερη διαμόρφωση και διαχείριση από ό, τι ήταν ποτέ δυνατόν, παρέχοντας μέγιστη διαβεβαίωση για τις επιχειρήσεις, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει την πλήρη ευελιξία για τους χρήστες συσκευών». 

Το Samsung Mobile Business Summit στη Μαδρίτη αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα της Samsung για την παροχή κορυφαίων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους, επιτρέποντάς τους να χτίσουν σήμερα μία κουλτούρα συνδυασμού εργασιακής και προσωπικής ζωής.