Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η λύση SAP® Predictive Analytics κατατάσσεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες λύσεις, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Dresner Advisory Services.

Η έκθεση “Advanced and Predictive Analytics 2018 Report” της Dresner, κατατάσει τους προμηθευτές βάσει μίας ποικιλίας χαρακτηριστικών στους τομείς προγνωστικών μοντέλων (predictive analytics), προετοιμασίας δεδομένων, χρηστικότητας, επεκτασιμότητας και ολοκλήρωσης. Οι προμηθεύτες πρέπει να επιτύχουν το ελάχιστο αποτέλεσμα με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να πληρούν τις προϋποθέσεις της μελέτης – και η SAP κατατάσσεται ως κορυφαίος προμηθευτής μεταξύ των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση.

H συγκρεκριμένη αναγνώριση από τη Dresner, έρχεται σε μία περίοδο όπου οι βιομηχανίες δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στις δυνατότητες των predictive analytics. Σύμφωνα με την έκθεση, «Παραδοσιακά, αλλά και το 2018 συγκεκριμένα, οι βασικές τεχνολογίες για την ανάλυση των δεδομένων της αγοράς (dashboards, reporting, advanced visualization και end-user self-service) είναι παράγοντες στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις. Τα προηγμένα προγνωστικά μοντέλα (predictive analytics)  βρίσκονται στην έβδομη θέση της κατάταξης, πολύ πιο ψηλά από θέματα όπως ο προγραμματισμός των επιχειρήσεων, η προετοιμασία των δεδομένων του τελικού χρήστη, το cloud και τα Big Data».

«Στην μελέτη μας για το 2018 τα προηγμένα προγνωστικά μοντέλα (predictive analytics) θεωρούνται  ‘κρίσιμης σημασίας’ ή ‘ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας’, για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, και θεωρούμε ότι αποτελούν ένα ουσιαστικό συσταστικό κάθε επιτυχημένης BI στρατηγικής» δήλωσε ο Howard Dresner, Founder & Chief Research Officer στην Dresner Advisory Services.

Το λογισμικό SAP Predictive Analytics βοηθάει τους χρήστες να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν και να διατηρήσουν χιλιάδες προγνωστικά μοντέλα, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη μελλοντικών συμπεριφορών και αποτελεσμάτων και στην λήψη καλύτερων και πιο κερδοφόρων αποφάσεων σε όλο το εύρος της Έξυπνης Επιχείρησης.

«Το χαρτοφυλάκιο των SAP Analytics, βοηθάει τους χρήστες να κατανοήσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της επιχείρησης και να οργανώσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις με ακρίβεια, ώστε να είναι σε θέση να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, σε συντομότερο χρονικό διάστημα  και με περισσσότερη αυτοποεποίθηση», δήλωσε ο Gerrit Kazmaier, SVP & Head Of Development For Database And Data Management And Analytics, SAP. «Η τεχνολογία προγνωστικών μοντέλων είναι ένα καίριο κομμάτιο της στρατηγικής μας, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα μοντέλα πρόγνωσης καθώς και να αυξήσουν και να αυτοματοποιήσουν τις ροές εργασίας για κάθε χρήστη».

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η λύση SAP Analytics Cloud  είναι πλέον διαθέσιμη με νέες δυνατότητες  machine learning, που βοηθούν στην διαχείριση των δεδομένων ενός οργανισμού και τη λήψη ταχύτερων και πιο ασφαλών αποφάσεων από τους χρήστες.