Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, η επικοινωνία για όλους κάνει συνεχώς ανοδικά «βήματα»
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ericsson, «Capital Markets Day”, η οποία έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη έγινε αναφορά στη θέση, αλλά και στο όραμα για το μέλλον της εταιρείας. Στο συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, κος Carl–Henrik Svanberg, κάνοντας λόγο στο γεγονός της επικέντρωσης στις ευρυζωνικές υπηρεσίες πολυμέσων και το μετασχηματισμό των δικτύων.
Όπως δήλωσε ο κος Svanberg: «Σήμερα εξελίσσουμε το όραμά μας, τώρα που ουσιαστικά οποιοσδήποτε επιθυμεί ένα κινητό τηλέφωνο θα είναι σύντομα σε θέση να το αποκτήσει. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο συνολικής επικοινωνίας, στον οποίο οι άνθρωποι θα έχουν από παντού πρόσβαση σε πληροφορίες, καθώς και τη δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού τους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε το επιθυμούν. Στοχεύουμε να κάνουμε για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες το ίδιο που κάναμε και για την τηλεφωνία – να τις προσφέρουμε στα κινητά, να τις κάνουμε διαθέσιμες και οικονομικές για την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού».
Η Ericsson αναμένει ότι έως το 2013, θα υπάρχουν περίπου 6,5 δισεκατομμύρια συνδρομές κινητών και περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια συνδρομές ευρυζωνικών υπηρεσιών, εκ των οποίων περισσότερες από τα 2/3 θα είναι μέσω κινητού τηλεφώνου. Η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών σημαίνει μεγαλύτερη ζήτηση για αυξημένη χωρητικότητα και περισσότερες λειτουργίες δικτύου στο μέλλον.
Σύμφωνα με τον κο Svanberg: «Από τη στιγμή που εισήχθηκε το GSM πριν από δεκαπέντε χρόνια, οι πάροχοι δικτύου έχουν αναπτύξει περίπου τρία εκατομμύρια ασύρματους σταθμούς βάσης. Την επόμενη πενταετία θα χρειαστούν άλλα δύο εκατομμύρια ασύρματοι σταθμοί βάσης, μόνο για την παροχή της δικτυακής κάλυψης για την αναμενόμενη αύξηση σε συνδρομές κινητών. Επίσης, η χωρητικότητα και οι λειτουργίες της ήδη εγκατεστημένης βάσης θα χρειαστεί να επεκταθούν και να αναβαθμιστούν, για να ανταποκριθούν στην αναμενόμενη συνεχιζόμενη αύξηση στην ευρυζωνική κυκλοφορία δεδομένων για κινητά».
Η ομάδα διοίκησης επεσήμανε την ηγετική θέση στην τεχνολογία, το πλεονέκτημα κλίμακας και την παγκόσμια παρουσία της Ericsson, ως ουσιώδεις παραμέτρους για την ικανότητα της εταιρείας να προχωρά ταχύτερα από όσο αναπτύσσεται η αγορά. Η Ericsson ετοιμάζεται επίσης για μελλοντικές ευκαιρίες με εντατικοποιημένο R&D, που θα ανέλθει στα 25 δις δολάρια Η.Π.Α. μέσα στην επόμενη πενταετία, καθώς και με αυξημένη αναλογία του R&D στο πλαίσιο του λογισμικού. Οι προσπάθειες αυτές συμπληρώνονται με τις πρόσφατες εξαγορές στους ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της ενσωμάτωσης συστημάτων, των πολυμέσων, της δρομολόγησης IP, της ευρυζωνικής πρόσβασης και της μετάδοσης.
Συζητήθηκαν επίσης οι τάσεις και η δυναμική της αγοράς σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αυτές προσφέρουν στην εταιρεία.
Η Ericsson είχε την τιμή να καλωσορίσει τον Boris Nemsic, CEO της Telekom Austria και της Mobilkom Austria και τον Mads Middelboe, CEO της TDC Mobile Nordic, ως ομιλητές στην εκδήλωση Capital Markets Day.
Επιπλέον ως ομιλητής συμμετείχε ο κος Anders Runevad, Executive Vice President και επικεφαλής πωλήσεων της Sony Ericsson.
Ανάμεσα στους ομιλητές της Ericsson στην εκδήλωση Capital Markets Day ήταν και οι: Hans Vestberg, Chief Financial Officer, Kurt Jofs, Executive Vice President, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Networks, Jan Frykhammar, Senior Vice President, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Global Services και Jan Wäreby, Senior Vice President, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Multimedia.
