Η Samsung Electronics Hellas ήταν ο Μέγας Xορηγός στην εκπαιδευτική διοργάνωση «Αρχιτεκτονικό Εργαστήριο: Διαμόρφωση Εκθεσιακού Χώρου με Ψηφιακά Μέσα», που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό gradreview.gr, πριν από λίγες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο τριήμερο εργαστήριο, φοιτητές αρχιτεκτονικής και design, νέοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, curators και διοργανωτές εκθέσεων, καθώς και εικαστικοί εξειδικευμένοι στις νέες τεχνολογίες, παρακολούθησαν εισηγήσεις και διαλέξεις από καθιερωμένους επαγγελματίες και συμμετείχαν σε ομαδικά  workshops για τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων με ψηφιακά μέσα. Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ένταξη των digital media στο αρχιτεκτονικό περιβάλλον, μέσα από την εφαρμογή διαφορετικών μεθόδων οπτικοποίησης του ψηφιακού χώρου και με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε προτάσεις ειδικά διαμορφωμένες για αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο του design, που αξιοποιούν στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας πιο ρεαλιστική εικόνα στις δημιουργικές ιδέες τους και αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα ανέδειξε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) σε όλους τους παραπάνω τομείς. Επίσης, παρείχε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τις συσκευές του οικοσυστήματος Galaxy και να τις χρησιμοποιήσουν για την προετοιμασία των προτάσεών τους.

Η προηγμένη τεχνολογία της σειράς Galaxy προσφέρει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της απαιτητικής καθημερινότητας, επιτρέποντας την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών με άνεση και ταχύτητα, εντός ή εκτός γραφείου.