Η έκθεση της «Κωτσόβολος» αποδεικνύει πως η επιστημονική φαντασία έρχεται σπίτι μας ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε!

Για κάποιους τεχνολογία σημαίνει δυσνόητη ορολογία και ατελείωτοι πίνακες με τεχνικά χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, για την έκθεση «Thanks to Tech» της αλυσίδας καταστημάτων «Κωτσόβολος», η τεχνολογία είναι ο αόρατος, σχεδόν μαγικός τρόπος να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και πιο συναρπαστική! Όχι στα εργαστήρια και δίπλα από πλακέτες κυκλωμάτων, αλλά στο σαλόνι μας, στην κουζίνα ή στο μπάνιο μας…

Η έκθεση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» μέχρι και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.200τ.μ., θα αντικρίσετε γωνιές από το σπίτι σας όπως αυτές θα είναι στο μέλλον. Όχι σε ένα μακρινό μέλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μας, αλλά πολύ πιο σύντομα από ό,τι κι εμείς ελπίζαμε!
Πάνω από 200 συσκευές που ανατρέπουν τα δεδομένα στον οικιακό εξοπλισμό, στην προσωπική φροντίδα, την πληροφορική, το home entertainment, το gaming και όχι μόνο, έρχονται για να σας εκπλήξουν. Μεταξύ των παραπάνω, 50 μοναδικές συσκευές ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ειδικά για την έκθεση «Thanks to Tech», επιβεβαιώνοντας την έμφαση που δίνει η «Κωτσόβολος» στην καινοτομία και στις τάσεις της τεχνολογίας. Όλα τα εντυπωσιακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας δεν έχουν τη μορφή απρόσιτου… μουσειακού εκθέματος. Οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν σε λειτουργία, να έρθουν σε επαφή μαζί τους, να ζητήσουν πληροφορίες και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες όπως χρήση VR, gaming, φωτογράφιση σε 360 περιβάλλον, silent party και πολλά άλλα. Εμείς μπήκαμε στον πειρασμό και σας παραθέτουμε μερικά από τα highlights που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό!

Μεταξύ άλλων είδαμε στιγμές από τη μελλοντική μας καθημερινότητα όπως:

  • Έναν πάγκο κουζίνας γεμάτο αλεύρι και ζάχαρη όπου προβάλλεται με έναν mini projector η επιφάνεια ενός πλήρως λειτουργικού tablet, προκειμένου να επιλέξετε το video με τις λεπτομέρειες της συνταγής που εκτελείτε.
  • Ψυγεία που παίζουν μουσική ή που αλλάζουν πρόσοψη ευκολότερα από ό,τι αλλάζουμε θήκη στο κινητό μας, συντροφιά με καταψύκτες πιο καλαίσθητους από τη συρταριέρα της κρεβατοκάμαράς μας!
  • Φούρνοι με WiFi που προτείνουν συνταγές και σχεδόν αόρατοι απορροφητήρες.
  • Πλυντήρια που αναγνωρίζουν τη σύνθεση των ρούχων μας και «μολύβια» που σβήνουν αυτοστιγμεί τους λεκέδες.
  • «Έξυπνα» κλιματιστικά που φροντίζουν για την ποιότητα του αέρα στον χώρο μας.
  • Ρομπότ που καθαρίζουν τον χώρο μας ή μας σερβίρουν παγωμένα αναψυκτικά!
  • Έναν τρόπο να φέρουμε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ποθούμε στο σαλόνι μας με μια τιμονιέρα και ένα setup τριών οθονών, αλλά και έναν τρόπο να φύγουμε εμείς από το σαλόνι μας προς οποιονδήποτε προορισμό φανταστούμε, μέσω μιας μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR).
  • Μια τηλεόραση 55 ιντσών με δυο όψεις και μια καθηλωτική 8K TV που δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς τι σημαίνει pixel για να μείνει αποσβολωμένος!
  • Ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο που αφαιρεί το άγχος μας από τις μετακινήσεις μας στην πόλη.
  • Έναν μίνι κήπο εσωτερικού χώρου που μας βοηθά να καλλιεργήσουμε μέσα στο σπίτι μας τα μυρωδικά μας.
  • Ηχεία που ίπτανται αλλά και ηχεία που μόλις πέσουν στο νερό της πισίνας (ή της μπανιέρας μας για εμάς τους κοινούς θνητούς) δεν χρειάζονται service, αλλά διάθεση για διασκέδαση!

Πόσο κοστίζει μια ματιά στο μέλλον;

Ομολογουμένως θα ήμασταν διατεθειμένοι να πληρώσουμε αρκετά για να έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλα τα παραπάνω θαυμαστά επιτεύγματα της τεχνολογίας αλλά… «Thanks to Κωτσόβολος», η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη!

Τα… χρηστικά

Ημερομηνίες και ώρες έκθεσης 09-18.11.2018

Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00

Δευτέρα – Πέμπτη 18:00 – 21:00

Για σχολεία και ομαδικές ξεναγήσεις (Δευτέρα – Παρασκευή πρωινές ώρες), επικοινωνήστε στο 210 – 2891104.

Διαδράσεις:

Σημείο 360° φωτογράφισης: Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00

Silent Party: Παρασκευή – Κυριακή 17:00-21:00

Ζωγραφική για μικρά παιδιά: Δευτέρα – Πέμπτη 18:00-21:00 & Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι) με χορηγούς την Alpha Bank και το Fuze Tea και υποστηρικτές τις εταιρείες: AEG, Bosch Candy, Electrolux, Elica, Hoover, Hitachi, LG, Mi, Miele, NEFF, Sage, SAMSUNG, SIEMENS, Sony.

Είσοδος ελεύθερη

Μάθετε περισσότερα στο www.kotsovolos.gr για το #ThanksToTech #Kotsovolos