Η Kaspersky Lab είναι υπερήφανος υποστηρικτής της Πρόσκλησης των Παρισίων (Paris Call), η οποία παρουσιάστηκε στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη στις 12 Νοεμβρίου από τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron και τον Υπουργό Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian.

Η Kaspersky Lab ευχαριστεί τις γαλλικές αρχές για την έναρξη αυτού του έργου, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε παγκόσμιο επίπεδο ενόψει της αυξανόμενης δυσπιστίας. 

Το Paris Call καθορίζει αρκετές σημαντικές αρχές και κατευθυντήριες γραμμές για τη διεθνή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζει τις ευθύνες βασικών φορέων του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στον κυβερνοχώρο και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ψηφιακών διαδικασιών και προϊόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Προωθεί επίσης ευρεία ψηφιακή συνεργασία και υιοθετεί προσέγγιση με πολλούς ενδιαφερόμενους για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, ικανότητας και εχεμύθειας.  

Το Paris Call συνδέεται με την υποστήριξη της Kaspersky Lab για διεθνή συνεργασία σε θέματα πληροφορικής και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της βαλκανοποίησης. Το ηλεκτρονικό έγκλημα δεν έχει σύνορα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον κόσμο. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε αν είμαστε διαχωρισμένοι και απομονωμένοι. Η κοινή Πληροφόρηση και οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως η συνεργασία μεταξύ των εθνικών αστυνομικών δυνάμεων και των εταιρειών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση ισχυρότερης προστασίας για όλους. 

Λύσεις είναι επίσης η μεγαλύτερη διαφάνεια και η απόδειξη στα ενδιαφερόμενα μέρη ότι μπορούν να εμπιστευθούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ξεκινήσαμε ήδη μέσω της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας (GTI), ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, υπευθυνότητας, διαβεβαίωσης και ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο του GTI, μεταφέρουμε κάποια τμήματα της υποδομής μας στην Ελβετία – αρχίζοντας από τις 13 Νοεμβρίου 2018, οπότε και ξεκινάμε να επεξεργαζόμαστε ύποπτα και κακόβουλα αρχεία που μοιράζονται οι χρήστες στην Ευρώπη στη Ζυρίχη και ανοίγουμε τις πόρτες του πρώτου Κέντρου Διαφάνειας στην πόλη. Θα ακολουθήσουν περισσότερα δεδομένα και διαδικασίες σε ακόμα περισσότερες περιοχές. 

Παράλληλα με εθνικούς οργανισμούς, όπως η Γαλλική κυβέρνηση και οι συνεργάτες κυβερνοασφάλειας σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για ανοικτές συνεργασίες και ανοικτές πόρτες στον κυβερνοχώρο. 

Ο Eugene Kaspersky δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι οι τροχοί γυρίζουν για τη διεθνή συνεργασία στον κυβερνοχώρο. Η Πρόσκληση των Παρισίων για την Εμπιστοσύνη και την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές, είναι μια πολύ θετική μετατόπιση, δεδομένης της ατμόσφαιρας της αυξανόμενης δυσπιστίας που βιώνει σήμερα η βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η παρούσα πρόσκληση αναγνωρίζει τις ευθύνες των ηγετών του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στον κυβερνοχώρο. Εκεί ακριβώς επικεντρώνονται οι τελευταίες μας προσπάθειες και αυτό διαφαίνεται σε πολλές από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας μας – όπως το να γίνουμε πιο διαφανείς, να αποδείξουμε την αξιοπιστία μας και, όπως μας αρέσει, να είμαστε πρωτοπόροι ενός νέου βιομηχανικού προτύπου. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για συνεργασία στη βιομηχανία και να ανοίγουμε πόρτες στον κυβερνοχώρο, ενώ ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι υπέροχο να μην νιώθουμε μόνοι σε αυτήν την προσπάθεια!». 

Περισσότερες πληροφορίες για το «Paris Call» μπορείτε να βρείτε εδώ www.fdip.fr/call.