Το Samsung Developer Conference 2018 παρουσίασε τα επόμενα βήματα στις πλατφόρμες Bixby και SmartThings, καθώς και στην κατηγορία των smartphones, παρουσιάζοντας την αναδιπλούμενη οθόνη Infinity Flex Display!

Η Samsung Electronics Co., Ltd παρουσίασε τα νέα ισχυρά εργαλεία που απευθύνονται σε προγραμματιστές για τις πλατφόρμες Bixby και SmartThings, καθώς και νέες δυνατές mobile εμπειρίες με τα One UI και Infinity Flex Display. Για να γίνει πραγματικότητα ο δικτυωμένος τρόπος ζωής, η Samsung διευκολύνει τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες της να δημιουργήσουν γρήγορα, να προσφέρουν και να κλιμακώσουν νέες εμπειρίες σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. «Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης  (AI) και του Internet of Things (IoT), που θα είναι καθοριστικής σημασίας για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για τον «δικτυωμένο» τρόπο ζωής», δήλωσε ο DJ Koh, Πρόεδρος και CEO του τμήματος IT & Mobile Communications στη Samsung Electronics. «Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει στις πλατφόρμες Bixby και SmartThings ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τρίτων προμηθευτών μπορούν να ενσωματωθούν κλιμακωτά στις πλατφόρμες AI και IoT». «Η αναδιπλούμενη οθόνη θέτει τα θεμέλια για ένα νέο είδος mobile εμπειρίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές σε αυτήν τη νέα πλατφόρμα για να δημιουργήσουμε νέες αξίες για τους πελάτες μας. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει η τεχνολογία και η συνεργασία».

Δημιουργώντας μία ευφυή πλατφόρμα με δυνατότητα επέκτασης

Η πλατφόρμα Bixby ξεκίνησε ως ένα έξυπνο περιβάλλον, ένας πρακτικός τρόπος χρήσης της ανθρώπινης φωνής ως μέσο αλληλεπίδρασης με το κινητό. Πλέον, η Samsung το εξελίσσει σε μία ευφυή πλατφόρμα με δυνατότητα επέκτασης, που θα υποστηρίζει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες στη ζωή των καταναλωτών. Κατά τη διάρκεια του SDC 2018, η Samsung παρουσιάζει νέους τρόπους για τους προγραμματιστές, προκειμένου να προσφέρουν μία εμπειρία ενός πιο διαδραστικού, προσωποποιημένου και χρήσιμου έξυπνου ψηφιακού βοηθού σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές. Για να διευκολύνουν τους προγραμματιστές να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που βασίζονται στην πλατφόρμα Bixby, η Samsung παρουσιάζει το Bixby Developer Studio. Η συλλογή των εργαλείων παρέχει έναν έξυπνο τρόπο για προγραμματιστές και συνεργάτες της εταιρείας να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη σε ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και συσκευές. Οι προγραμματιστές θα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν λειτουργίες ή υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί για την πλατφόρμα Bixby, τις Bixby Capsules, και να προσφέρουν στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε αυτές  μέσα από το Bixby Marketplace. Η πλατφόρμα Bixby θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσαρμόσουν εύκολα τις Bixby Capsules τους από κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις έως οικιακές συσκευές και άλλα προϊόντα σε όλο το οικοσύστημα της Samsung. Στο πλαίσιο των προσπαθειών κλιμάκωσης των υπηρεσιών της πλατφόρμας Bixby, η Samsung θα επεκτείνει την υποστήριξη σε πέντε νέες γλώσσες μέσα στους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και ισπανικών.

Προσφέροντας ένα δικτυωμένο τρόπο ζωής για όλους

Το όραμα της Samsung για ένα δικτυωμένο τρόπο ζωής επικεντρώνεται γύρω από ένα ανοικτό ΙοΤ οικοσύστημα, που ενώνει έναν αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών σε μία ενιαία πλατφόρμα. Διαθέσιμη σε περισσότερες από 200 αγορές, η πλατφόρμα SmartThings παρέχει μία δικτυωμένη εμπειρία σε μία και μόνο εφαρμογή, φέρνοντας το IoT όχι μόνο στο έξυπνο σπίτι, αλλά και στο αυτοκίνητο, στο γραφείο και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Η Samsung πλέον προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία στους προγραμματιστές για να συνδέσουν τις συσκευές και τις υπηρεσίες τους στην πλατφόρμα SmartThings με μία νέα συλλογή εργαλείων στο επανασχεδιασμένο SmartThings Developer Workspace. Αυτά τα βελτιωμένα εργαλεία συμπεριλαμβάνουν τα SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit και SmartThings Hub Connector. Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν καθώς και να λανσάρουν λειτουργίες στην πλατφόρμα, καθώς επίσης μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν συσκευές Zigbee και Z-Wave. Επιπλέον, το αναβαθμισμένο πρόγραμμα πιστοποίησης Works with SmartThings (WWST) δίνει στους προγραμματιστές απευθείας πρόσβαση στις πηγές και στους ειδικούς της πλατφόρμας SmartThings. Το WWST βοηθά στην πλήρη βελτιστοποίηση των συσκευών και των υπηρεσιών, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Πρωτοποριακή εμπειρία χρήστη και καινοτομία οθόνης

Η Samsung παρουσιάζει ένα νέο και έξυπνο σχεδιασμό περιβάλλοντος που ονομάζεται One UI. Ο καθαρός και λιτός σχεδιασμός τοποθετεί το πιο σχετικό περιεχόμενο στο κάτω μισό της οθόνης – καθιστώντας το πιο φυσικό και άνετο για χειρισμό με ένα χέρι. Η ανασχεδίαση της εμπειρίας μείωσε τον «θόρυβο» και τους περισπασμούς, επιτρέποντας στον χρήστη να επικεντρωθεί καλύτερα και να πλοηγηθεί εύκολα στο τηλέφωνό του. Η Samsung συνεχίζει να χτίζει πάνω στην κληρονομιά της να καθορίζει τους παράγοντες που προσδιορίζουν μια νέα  κατηγορία, καθώς και στην καινοτομία οθόνης που άνοιξε τον δρόμο για τον  πρωτοπόρο αναδιπλούμενο παράγοντα για ένα smartphone. Η οθόνη Infinity Flex Display μαζί με το One UI προσφέρει ένα νέο είδος mobile εμπειρίας, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν με ένα συνηθισμένο κινητό. Οι χρήστες πλέον απολαμβάνουν τα οφέλη και από τους δύο κόσμους: ένα συμπαγές smartphone που ξεδιπλώνει για να αποκαλύψει μία μεγαλύτερη καθηλωτική οθόνη για multitasking και θέαση περιεχομένου. Η εμπειρία της εφαρμογής μεταβαίνει ομαλά από τη μικρότερη οθόνη στη μεγαλύτερη οθόνη, καθώς η συσκευή ανοίγει. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ψάξουν, να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν και να κάνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα χωρίς καμία καθυστέρηση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τρεις ενεργές εφαρμογές στη μεγαλύτερη οθόνη. Καθώς η Infinity Flex Display είναι η πλατφόρμα επόμενης γενιάς, η Samsung προσκαλεί στους προγραμματιστές να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι από την αρχή. Σε συνεργασία με την κοινότητα προγραμματιστών της Google και του Android, η Samsung θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του νέου παράγοντα για να δημιουργήσουν μία βελτιωμένη εμπειρία χρήστη αναδιπλούμενης συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Samsung Developer Conference 2018, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://sdc.developer.samsung.com/.