H Digisec, συνεπής στην πολιτική των συνεργασιών της με εταιρίες που κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο της τεχνολογίας και με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της – εκμεταλλευόμενη την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών εντός και εκτός συνόρων – με χαρά ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικής συνεργασίας με την Βουλγάρικη τεχνολογική εταιρία Volacom.

Η Volacom, κορυφαίος πάροχος λύσεων σε εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε προϊόντα υψηλής ποιότητας με επίκεντρο τον σχεδιασμό και την κατασκευή συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Σύστημα Αποφυγής Συγκρούσεων Πουλιών (BCAS), με πολλές εγκαταστάσεις σε Διεθνή Αεροδρόμια, Λιμάνια, Φωτοβολταϊκά Πάρκα κ.α. για το οποίο μάλιστα της απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ. Κατασκευάζει το Volacopter LZ-73-PRO, ένα σύστημα UAV Drone (Unmanned Aerial Vehicle) το οποίο συνδράμει είτε στο σύστημα BCAS, είτε χρησιμοποιείτε για εναέρια παρακολούθηση και ασφάλεια κρίσιμων εγκαταστάσεων, πλήρως αυτόνομο σε όλα τα επίπεδα ελέγχου. Επίσης κατασκευάζει το ACOM R6 Ground Vehicle Robotics, ερπυστριοφόρο όχημα για ανεύρεση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, προστατεύοντας τις αστυνομικές αποστολές και την πολιτική προστασία σε βεβαρημένα περιβάλλοντα με χημικές ουσίες ή με υψηλή ραδιενέργεια.

Την σημασία της τεχνολογικής συνεργασίας των δύο εταιριών, για την στρατηγική ανάπτυξης τους επιβεβαίωσαν o κος Vassil Vassilef, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Volacom και ο κος Ζαλαχώρης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Digisec, ο οποίος μάλιστα δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με την κορυφαία εταιρεία Volacom ενδυναμώνει το portfolio των λύσεων μας στην Ελληνική και Διεθνή αγορά και ιδιαίτερα σε κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως είναι τα Αεροδρόμια, τα Λιμάνια αλλά το σημαντικότερο όλων την προστασία των πτηνών από τον κίνδυνο θανάτου ύστερα από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτριες. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα δώσει μεγάλη αξία και στις δυο εταιρείες.»