Το SoC στον πυρήνα των smartphones παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και στην επάρκεια της συσκευής. Κατασκευασμένο με τον προηγμένο επεξεργαστή 7 νανομέτρων, ο Kirin 980 ενσωματώνει 6.9 δισεκατομμύρια τρανσίστορς σε μια επιφάνεια μόλις 1 τετραγωνικού εκατοστού.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του Kirin 970, ο Kirin 980 είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 75% πιο ισχυρό, κάρτα γραφικών πιο ισχυρή κατά 46% και μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο ισχυρή κατά 226%. Επιπλέον, η αποδοτικότητα των επιμέρους μονάδων έχει επίσης αυξηθεί: ο επεξεργαστής είναι κατά 57% πιο αποδοτικός, η κάρτα γραφικών πιο αποδοτική κατά 178% και η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο αποδοτική κατά 182%.

Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί πυρήνες βασισμένους στον Cortex-A76. Το chipset είναι σχεδιασμένο με μια καινοτόμο διάταξη 3 επιπέδων και περιλαμβάνει 2 πυρήνες πολύ μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76, 2 πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76 και 4 πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A55. Αυτό παρέχει στον επεξεργαστή την ευελιξία να κατανέμει τις επεξεργαστικές απαιτήσεις στους κατάλληλους πυρήνες προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις απαιτήσεις των εφαρμογών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση του SoC και ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που ενσωματώνει διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU) χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη εξασφαλίζει υψηλότερη επεξεργαστική δύναμη ικανή να υποστηρίξει όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με αυτή.

Το HUAWEI Mate 20 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21 [1], επιτρέποντας στους καταναλωτές να κατεβάσουν αρχεία σε ταχύτητες έως και 1.4Gbps. Υποστηρίζει επίσης ταχύτερη σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi – ένα video μεγέθους 2GB χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να κατέβει. Η κορυφαία ναυαρχίδα υποστηρίζει επίσης τεχνολογία dualband (L1+L5) GPS. Η τεχνολογία AI GPS Satellite Selection ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών.

Εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις, η σειρά HUAWEI Mate 20 Series προσφέρει επαναστατικές βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το HUAWEI Mate 20 Pro έρχεται με μία μπαταρία, υψηλής πυκνότητας 4200mAh και υποστηρίζει τη λειτουργία 40W HUAWEI SuperCharge, που φορτίζει τη συσκευή σε ποσοστό 70% σε διάστημα μόλις 30 λεπτών. Η ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland.

Επιπλέον, το HUAWEI Mate 20 Pro υποστηρίζει λειτουργία ασύρματης φόρτισης 15W HUAWEI Wireless Quick Charge, την ταχύτερη λύση ασύρματης φόρτισης της αγοράς και Wireless Reverse Charge, που επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργήσει ως power bank και να φορτίσει επιλεγμένες συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία ασύρματης φόρτισης.

Το HUAWEI Mate 20 X ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh και είναι εξοπλισμένο με το επαναστατικό σύστημα ψύξης Huawei super cool που αξιοποιεί έναν συνδυασμό γραφένιου και ενός θαλάμου ατμών για να προσφέρει καταπληκτικές επιδόσεις ψύξης. Με το νέο σύστημα ψύξης, η CPU και η GPU του HUAWEI Mate 20 X μπορούν να παραμένουν σε πλήρη λειτουργία για εκτεταμένη περίοδο και προσφέρουν ευχάριστη εμπειρία gaming στους καταναλωτές. Το HUAWEI super cool system σηματοδοτεί την αξιοποίηση του γραφένιου για την ψύξη ενός smartphone.

Matrix Camera System

Χτίζοντας πάνω στα θεμέλια του συστήματος κάμερας της σειράς HUAWEI P20 Series, η Huawei ενίσχυσε το Huawei Mate 20 Pro με μία πανίσχυρη προσθήκη,  έναν Leica Ultra Wide Angle 16mm φακό. Η διευρυμένη προοπτική δημιουργεί μία ευρύτερη αίσθηση χώρου  και προσθέτει ένα εφέ τριών διαστάσεων στις εικόνες. Το νέο σύστημα κάμερας υποστηρίζει επίσης macro distance, που αιχμαλωτίζει αντικείμενα  σε απόσταση έως και 2,5 εκατοστά από τον φακό με απαράμιλλη όμως ευκρίνεια. Η προσθήκη του ultra-wide angle φακού και της υποστήριξης macro συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά της Τριπλής Κάμερας Leica, μετατρέποντάς τη σε μια πραγματικά all-round κάμερα, έτοιμη να απαθανατίσει κάθε στιγμή δράσης.

Το Huawei Mate 20 Pro είναι εξοπλισμένο με μία κύρια κάμερα των 40MP, μία ultra wideangle κάμερα των 20MP και μία telephoto κάμερα των 8MP. Και οι τρεις φακοί μαζί υποστηρίζουν μία ευρεία γκάμα εστιακών μηκών (αντίστοιχο των επιδόσεων ενός φακού zoom 16-270mm), δίνοντας του την δυνατότητα να μιμηθεί τα αποτελέσματα των επαγγελματικών καμερών.

Στη σειρά HUAWEI Mate 20 Series θα βρει κανείς και το AI Cinema Mode. Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η σειρά HUAWEI Mate 20 Series μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Η λειτουργία AI Spotlight Reel αναγνωρίζει αρχεία βίντεο με κοινό ύφος και δημιουργεί αυτόματα μια νέα μονταρισμένη εκδοχή διάρκειας 10 δευτερολέπτων, εξ’ ολοκλήρου από τα επιμέρους στιγμιότυπα.

Τόσο το HUAWEI Mate 20 Pro όσο και το PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS υποστηρίζουν λειτουργία 3D Face Unlock. Η λύση επικυρώνει άμεσα και με ασφάλεια χρήστες μέσα σε 0,6 δευτερόλεπτα με εσφαλμένο ποσοστό αποδοχής κάτω του 1/1,000,000. Αξιοποιώντας το 3D Depth Sensing Camera System που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των συσκευών, οι δύο συσκευές μπορούν να διαβάσουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά προσώπου ενός θέματος και να αναγνωρίσουν ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες. Εκτός από την αναγνώριση του χρήστη, αυτή η σειρά από αισθητήρες βοηθά και στη λειτουργία του portrait beautification οδηγώντας σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0 προσφέρει μια πραγματικά ποιοτική ζωή

Η σειρά HUAWEI Mate 20 Series έρχεται με το EMUI 9.0, ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη βασισμένο στο λειτουργικό Android P. Μέσω αλγόριθμων self-learning τεχνητής νοημοσύνης, ενός ολοκληρωμένου συστήματος κατανομής πόρων και ενός εξαιρετικά βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος Android, το EMUI 9.0 προσφέρει μία «αειθαλή» εμπειρία – καθώς η εμπειρία χρήσης παραμένει ομαλή ακόμα και ύστερα από εκτενή χρήση.

Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν απρόσκοπτα με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματ