Το φθινόπωρο βρίσκει τη Sony Mobile με διάθεση… αλλαγής και αυτό αντικατοπτρίζεται στον ανανεωμένο σχεδιασμό της επιβλητικής ναυαρχίδας της.

Mία μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας στην παλάμη του χεριού σας, υπόσχεται η Sony Mobile Communications με την πιο διαφοροποιημένη και αναβαθμισμένη συσκευή που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια. Οι διαφορές φαίνονται πριν καλά-καλά προβούμε σε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών, μιας και το design αποστασιοποιείται από τον κλασικό Xperia σχεδιασμό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η καμπυλωτή 3D γυάλινη επιφάνεια με ανθεκτικό Gorilla Glass 5 σε αμφότερες τις πλευρές φιλοξενεί καλαίσθητες αντανακλάσεις του φωτός. Κομψό μα διόλου εύθραυστο, το XZ3 ενισχύει τις αντοχές του με πλαίσιο αλουμινίου και IP65/IP68 πιστοποίηση. Ταυτόχρονα, πλευρικοί αισθητήρες χρησιμοποιούν τεχνολογία ΑΙ για να προβλέπουν τις εφαρμογές που χρειάζεστε περισσότερο, προσφέροντας άμεση πρόσβαση.

Funstation!

Η επιβλητική HDR OLED οθόνη 6 ιντσών QHD+ ανάλυσης επιδεικνύει εμφατικά την τεχνογνωσία της εταιρείας από τις Sony Bravia OLED TV. H τεχνολογία X-Reality για κινητές συσκευές μετατρέπει και αναβαθμίζει το περιεχόμενο SDR, ώστε να αγγίζει σχεδόν το επίπεδο HDR, επιτρέποντας στον χρήστη να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε υψηλότερη ανάλυση, με ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και βελτιωμένο contrast. Το όνομα της Sony όμως έχει ταυτιστεί και με τον ήχο, όπως μας υπενθυμίζουν άλλωστε τα ηχεία S-Force Front Surround Sound της συσκευής. Προσφέρουν 20% υψηλότερη ένταση σε σχέση με αυτά του ΧΖ2, ενώ η τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας ήχου Hi-Res Audio επιτρέπει μία μοναδική εμπειρία στην ακρόαση μουσικής, αναλλοίωτη ακόμη και σε ασύρματη αναπαραγωγή χάρη στην τεχνολογία LDAC. Επιπλέον, το Dynamic Vibration System δημιουργεί μία συναρπαστική εμπειρία αφής που ενισχύει τη μουσική, τις ταινίες και τα παιχνίδια, μεταφέροντας όλη τη δράση στα χέρια του χρήστη.

Κάμερες με κληρονομιά

Στη φωτογραφία, η Sony φημίζεται πως πρωτοπορεί, δεν ακολουθεί. Το trend των πολλαπλών αισθητήρων μπρος και πίσω την αφήνει μάλλον αδιάφορη στη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία επενδύει σε μία κάμερα σε κάθε πλευρά, που όμως παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ξεκινάμε από την κύρια κάμερα της πλάτης, μία ανανεωμένη Motion Eye με 19MP αισθητήρα. Η έξυπνη εκκίνηση με τεχνολογία ΑΙ «Smart launch» προετοιμάζει στιγμιαία την κάμερα του κινητού με το που θα το κρατήσετε οριζόντια, καθώς υποψιάζεται πως ενδέχεται να θέλετε να φωτογραφίσετε κάτι άμεσα. Η έξυπνη εκκίνηση, σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά της ΑΙ: Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus και Smile Shutter, διασφαλίζει ότι η φωτογραφική μηχανή του XZ3 σας εγγυάται την καλύτερη δυνατή λήψη. Η κάμερα Motion Eye μπορεί να υπερηφανεύεται πως ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για τη δυνατότητα κινηματογραφικής μαγνητοσκόπησης 4K HDR, καθώς και για το Full HD Super slow motion στα 960fps για ακόμη πιο θεαματικές λήψεις! Κοιτώντας στην πρόσοψη, μας περιμένει μία 13MP selfie-cam που επιτρέπει πορτρέτα με bokeh εφέ και ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τη βοήθεια του 3D Creator, της εφαρμογής που μπορεί πλέον να σαρώνει ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου σας και να τις μετατρέπει σε απολαυστικά 3D clips προκειμένου να κλέψετε την παράσταση στα social media!

Ισχυρές επιδόσεις

Το Xperia XZ3 υιοθετεί το Snapdragon 845 chipset της Qualcomm προκειμένου να προσφέρει επιδόσεις ικανές να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση. Με ταχύτητες σύνδεσης που φτάνουν τα 1.2Gbps και GPU που θυμίζει… παιχνιδομηχανή, το XZ3 καλύπτει τους πάντες, από τον επιχειρηματία μέχρι τον gamer! Η μπαταρία μπορεί να μην μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τη χωρητικότητά της. Στην πράξη όμως, η αυτονομία κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, χάρη στην τεχνολογία Smart Stamina. Επίσης, οι τεχνολογίες plus Battery Care και Qnovo Adaptive Charging διασφαλίζουν πως η μπαταρία σας δεν θα χάσει τη φόρμα της μετά από κάποιους μήνες, ενώ παρούσα είναι και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η θύρα USB δεν είναι απλά Type-C, αλλά γενιάς 3.1, δηλαδή ό,τι ταχύτερο υπάρχει στον τομέα αυτόν. Τέλος, το Sony Xperia XZ3 είναι ένα από τα πρώτα smartphones με την τελευταία 9.0 έκδοση του λειτουργικού Android. Σας προτείνουμε να το αποκτήσετε άμεσα, καθώς κατά το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του, έρχεται σε προσφορά με δώρο το ΦΠΑ 24% (από 799€, μόνο 644€)!


Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: 6.0 ιντσών P-OLED Triluminos display με Gorilla Glass 5, αναλογίας 18:9, ανάλυσης 2880×1440 pixel, HDR BT.2020, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 845 με 4xKryo 385 Gold@2.7GHz & 4xKryo 385 Silver@1.7GHz, Adreno 630 GPU • Μνήμη: 4GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB επεκτάσιμος με κάρτα MicroSD (έως 512GB) • Κάμερα: Κύρια 19MP, f/2.0, 25mm (wide), 1/2.3″, 1.22µm, predictive PDAF, laser AF, LED flash, video 2160p@30fps, 1080p@60fps, 1080p@30fps (5-axis gyro-EIS), 1080p@960fps και εμπρόσθια 13MP, f/1.9, 23mm (wide), 1/3″, 1.12µm, HDR, video 1080p@30fps (5-axis gyro-EIS) • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac dual band, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, NFC, USB 3.1 Type-C 1.0, IP65/IP68, ηχεία S-Force Front Surround Sound, Dynamic Vibration System, 3D Creator • Δίκτυο: 4G+ (Cat18 για έως 1200Mbps DL / 200Mbps UL) • Μπαταρία: 3.300mAh με λειτουργίες Smart STAMINA και Qnovo Adaptive Charging, Qi ασύρματη φόρτιση • Λειτουργικό: Android 9.0 • Διαστάσεις: 158x73x9,9 χιλ. • Βάρος: 193 γρ.