Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί τη βασική πρόκληση στην ψηφιακή εποχή.

Λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα προορισμένες για τους πελάτες: Στη Microsoft περισσότεροι από 3.500 επαγγελματίες ασφάλειας εργάζονται με κορυφαία εργαλεία AI για να αναλύουν περισσότερα από 6.5 τρισεκατομμύρια παγκόσμια σήματα κάθε μέρα. Η παγκόσμια υποδομή ασφάλειας της εταιρείας προστατεύει τους πελάτες διασφαλίζοντας τα κέντρα δεδομένων, τη λειτουργία ενός Κέντρου Λειτουργιών Cyber Defense, την αποτροπή εισβολέων και τον αποκλεισμό περισσότερων από 5 δισεκατομμύρια απειλών κακόβουλου λογισμικού κάθε μήνα.

Τεχνολογία ασφάλειας στις επιχειρήσεις: Η Microsoft χρησιμοποιεί cloud τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσει στις επιχειρήσεις νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα προϊόντα της, τα οποία προστατεύουν από ένα ευρύ φάσμα απειλών, ασφαλίζουν το δίκτυο και προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες:

  • Σχεδόν όλες οι παραβιάσεις δεδομένων ξεκινούν από ασθενείς κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft σήμανε το τέλος στην εποχή των κωδικών πρόσβασης, προωθώντας την πρόσβαση χωρίς τη χρήση κάποιου κωδικού, με τη βοήθεια της εφαρμογής Microsoft Authenticator για χιλιάδες συσκευές συνδεδεμένες με Azure AD, που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις καθημερινά. Καμία εταιρεία δεν επιτρέπει σε επιχειρήσεις την εξάλειψη περισσότερων κωδικών πρόσβασης πέρα από τη Microsoft.
  • Το Microsoft Secure Score, η μοναδική κάρτα αναφοράς για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο πλέον περιλαμβάνει λειτουργίες EMS και Azure Security Center. Με τη χρήση του Secure Score οι επιχειρήσεις λαμβάνουν εκτιμήσεις και συστάσεις που μειώνουν τις παραβιάσεις σχεδόν κατά τριάντα φορές με βήματα όπως η επιβολή ελέγχου ταυτότητας, τόσο για τους διαχειριστές, όσο και για τους τελικούς χρήστες, εξασφαλίζοντας έτσι την αξιόπιστη πρόσβαση στις σωστές εφαρμογές.
  • Το Microsoft Threat Protection, που ανακοινώθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία, ανίχνευση και αποκατάσταση απειλών στον κυβερνοχώρο, συνδυάζοντας προηγμένη προστασία και αυτόματη αποκατάσταση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υπολογιστές, ταυτότητες και υποδομές σε μία ενιαία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον χρήστη στα Microsoft 365 προϊόντα.
  • Οι παραβιάσεις δεδομένων συχνά προέρχονται από εισβολείς στο διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς, αναλύσεις και άλλες λειτουργίες. Αυτό αποτρέπει πολλούς οργανισμούς από το να προσθέτουν /μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα στο cloud σε χώρους εργασίας. Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του Azure confidential computing, καθιστώντας το Azure την πρώτη cloud υπηρεσία που παρέχει μία ασφαλή πλατφόρμα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των δεδομένων που χρησιμοποιούνται και μάλιστα κατά την επεξεργασία τους.

Συνεργασίες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Η Microsoft συνεργάζεται στενά με άλλες εταιρίες τεχνολογίας, φορείς,  κυβερνήσεις και υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικών, ώστε να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την προστασία εκλογικών διαδικασιών, προεκλογικών εκστρατειών, διαδικασίες ψηφοφορίας, κλπ. μέσα από το πρόγραμμα “Defending Democracy”.

Data & AI μετασχηματίζουν την έξυπνη επιχείρηση

Προωθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην Τεχνητή Νοημοσύνη και διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι ευρέως διαδεδομένα, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα «AI για Ανθρωπιστική Δράση», ένα νέο πενταετές πρόγραμμα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση προσπαθειών, όπως είναι η αποκατάσταση από καταστροφές, η προστασία παιδιών και προσφύγων, και η προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία θα συνεργαστεί στενά με μη κερδοσκοπικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς μέσω επιχορηγήσεων, επένδυσης στην τεχνολογία και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό είναι το τρίτο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Microsoft’s AI for Good”, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017.

Η Microsoft συνεχίζει, επίσης, να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το AI και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα από εφαρμογές επόμενης γενιάς. Η Microsoft στο πλαίσιο του Ignite ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα τους. Τέτοιες υπηρεσίες είναι:

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης νέες εμπειρίες AI με το Microsoft 365, που καθιστούν ευκολότερη την εύρεση πληροφοριών, τη δημιουργία περιεχομένου, την ανάλυση δεδομένων και τη συνεργασία.

  • Μια νέα δυνατότητα αναζήτησης, το Microsoft Search, που διευκολύνει την εύρεση ποικίλων εγγράφων και δεδομένων σε όλο το εύρος του δικτύου δεδομένων του οργανισμού, χωρίς να διακόπτει τη ροή εργασίας.
  • Η επιλογή Ideas , η οποία βοηθά στην αξιοποίηση του AI, προβάλοντας έξυπνες προτάσεις στις εφαρμογές του Office. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός που τρέχει σε Excel και PowerPoint απλοποιεί την εμπειρία του χρήστη και βοηθά στην εξοικονόμιση χρόνου για καθημερινές εργασίες.
  • Οι έξυπνες βελτιώσεις στο Excel είναι πλέον διαθέσιμες, προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μετατρέπει δεδομένα σε πληροφορίες. Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει να εισάγουμε δεδομένα από μία εικόνα (Insert Data from Picture) επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει μία εικόνα από το κινητό και να τη μετατρέψει σε αρχείο excel διαθέσιμο για επεξεργασία και ανάλυση.
  • Με τη δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών Office 365 και LinkedIn, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μοιράζονται έγγραφα με τις διασυνδέσεις τους στο LinkedIn απευθείας μέσω Outlook, Word, Excel και PowerPoint.
  • Οι νέες δυνατότητες AI που υποστηρίζονται από το Microsoft Teams είναι πλέον διαθέσιμες, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της Microsoft να μετασχηματίσει τις εργασιακές συναντήσεις.
  • Το νέο Cortana Skills Kit for Enterprise, μια λύση που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν προσαρμοσμένες δεξιότητες, να τις δοκιμάζουν με τους χρήστες και να διαχειρίζονται πλήρως την εγκατάσταση στον οργανισμό τους.

Αξιοποιώντας το IoT και το Εdge computing

Το edge computing κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και ταυτόχρονα είναι πιο διαδεδομένο στις edge-connected συσκευές. Με τη δύναμη του AI, αυτές οι συσκευές μπορούν πλέον να προβλέψουν, να μάθουν, να μιλήσουν. Όλα αυτά οδηγούν στο επόμενο κύμα καινοτομίας στο intelligent cloud και το intelligent edge. Η Microsoft παρέχει ισχυρές λύσεις IoT και edge που ξεκλειδώνουν νέες ευκαιρίες για τους πελάτες προκειμένου να  φέρουν το cloud intelligence σε νέα δεδομένα και σε περιοχές όπου η συνδεσιμότητα είναι αδύναμη και ελλιπής.