Η Acer ανακοινώνει πως τρία από τα προϊόντα της κέρδισαν βραβείο πρωτοποριακού σχεδιασμού στα Good Design Awards 2018. Στα προϊόντα αυτά συγκαταλέγονται το Acer OJO 500 Windows Mixed Reality headset, το πολύ λεπτό laptop Acer Swift 7 καθώς και το Chromebook 11.

Τα διακεκριμένα προϊόντα της Acer επιλέχτηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα προϊόντα από όλο τον κόσμο, από ένα ανεξάρτητο πάνελ ειδικών και αξιολογήθηκαν, εκτός όλων των άλλων, βάσει βαθμού καινοτομίας, ποιότητας, λειτουργικότητας αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα βραβεία αυτά επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τη δέσμευση της Acer για προώθηση της σκέψης ταυτόχρονα με το λειτουργικό σχεδιασμό.

Acer OJO 500 Windows Mixed Reality Headset: Μία εντυπωσιακή εμπειρία 

Το Windows Mixed Reality Headset είναι το πρώτο headset που διαθέτει αποσπώμενη σχεδίαση, με το head strap του Acer OJO 500 να μπορεί να αφαιρεθεί ξεχωριστά, καθιστώντας εύκολη την αποθήκευση και τον καθαρισμό του. Περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο τροχό interpupillary distance (IPD) και ένα πατενταρισμένο smart phone app που μετρά την απόσταση IPD (το κενό ανάμεσα στις κόρες των ματιών). To ενσωματωμένο σύστημα ήχου χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο sound pipe design που κατευθύνει τον ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία κατευθείαν στα αυτιά του χρήστη. Η μοναδική του σχεδίαση δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να ακούσουν τον ήχο, χωρίς να φορούν ακουστικά, επιτρέποντας τους να έχουν επαφή με το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν μία έντονη εμπειρία, ιδανική για χρήση σε δημόσιους.

Acer Swift 7: Το πιο λεπτό laptop του κόσμου

Με πάχος μόλις  8,98 mm, το Acer Swift 7 είναι το λεπτότερο laptop του κόσμου i]. Το νέο Swift 7 διαθέτει  Windows 10 και έχει σχεδιαστεί για εύκολη μεταφορά. Διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή Intel® Core i7, μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωήςii] και μία προσωπική, αξιόπιστη σύνδεση 4G LTEiii] με ενσωματωμένη τεχνολογία SIM. Το αλουμινένιο πλαίσιο του Swift 7 είναι ευχάριστο στο μάτι και απαλό στην αφή, ιδανικό για μοντέρνους επαγγελματίες που αναζητούν μία πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Η 14-ιντσών full HD οθόνη αφής Corning Gorilla® Glass NBT IPS παρέχει ζωντανή εικόνα και βελτιώνει την αντοχή, διατηρώντας ταυτόχρονα την κομψότητά του. 

Acer Chromebook 11: Ανθεκτικό και πάντα συνδεδεμένο

Σχεδιασμένο για την εκπαιδευτική αγορά, το ανθεκτικό  Acer Chromebook 11 μπορεί να ανταπεξέλθει σε περισσότερα χτυπήματα και διαρροές και περιλαμβάνει προαιρετικό 4G LTE3 για συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε δεδομένα on-the-go. Η ενισχυμένη θήκη το καθιστά πιο ανθεκτικό στην περιστροφή και στην πίεση, ακόμα και όταν οι μαθητές το στριμώχνουν στην τσάντα τους. Επιπρόσθετα, η δομή θωράκισης γωνίας και το προφυλακτικό πλαίσιο του πληκτρολογίου από καουτσούκ, βοηθούν στην προστασία του Chromebook. Αυτά τα χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι το Chromebook θα παραμένει προστατευμένο ακόμα και μετά από πτώση, ενώ μεταφέρεται  ή αν χτυπηθεί κατά λάθος εν χρήση.