Η SIA και η First Data Corporation, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοινώνουν σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την SIA των δραστηριοτήτων επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έναντι 387 εκατομμυρίων ευρώ.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω συναλλαγής, η SIA γίνεται παίκτης με ηγετικό ρόλο στις εν λόγω περιοχές, προσφέροντας υπηρεσίες επεξεργασίας καρτών, την παραγωγή τους, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και back-office, δραστηριότητες που περιλαμβάνουν 13,3 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, 1,4 δισεκατομμύρια συναλλαγές, καθώς και τη διαχείριση περισσότερων από 300.000 τερματικών POS και 6.500 ΑΤΜs. Οι εν λόγω δραστηριότητες εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε επτά χώρες: την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία. Σημειώνεται ότι το 2017, οι εν λόγω δραστηριότητες απέφεραν στην First Data έσοδα της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η First Data παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή της δραστηριότητα έκδοσης και επεξεργασίας και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί μια σημαντική βάση πελατών κυρίως μέσω της πλατφόρμας VisionPLUS.