Το Περίπτερο της Microsoft επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Περιπτέρου (US Pavilion).

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με την κα Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και στη συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στην ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft, Imagine Cup, παρουσία του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα.

Η κα Αντωνάκου ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη στήριξη της εταιρίας στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς, την εκπαίδευση, και τη  νεοφυή επιχειρηματικότητα. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην  ανάγκη ενθάρρυνσης των νέων, ενώ τόνισε το ρόλο που η τεχνολογία και η ειδικά η Microsoft ως εταιρία τεχνολογίας έχει στην ανάπτυξη της χώρας μέσα από την μακροχρόνη παρουσία της και τη δέσμευσή της να συμβάλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στη συνέχεια, η ομάδα των φοιτητών, αποτελούμενη από τους: Αναστασία Ντράχα, Ανδρέα Λουτζίδη, Ιάσων Χατζηκώστας και τον επιβλέποντα καθηγητή τους κ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη αναφέρθηκαν σύντομα στην εφαρμογή και την εμπειρία από την συμμετοχή τους στο διεθνή διαγωνισμό.