Η Samsung Electronics και το Dezeen, περιοδικό για το design και την αρχιτεκτονική με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της IFA τον νικητή του μεγάλου βραβείου του διαγωνισμού σχεδιασμού που συνδιοργάνωσαν «Dezeen x Samsung Ambient Mode».

Το “Kinetic Decor” που σχεδιάστηκε από τον Matthew Cockeril, Stephen Waller και Peter Hälldahl από την εταιρεία Swift Creatives με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, διακρίθηκαν με το μεγάλο βραβείο και κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των €8,000, καθώς ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, πώς η λειτουργία Ambient Mode στη Samsung QLED TV μετατρέπει την τηλεόραση σε κάτι πραγματικά ουσιαστικό, ακόμα και όταν είναι κλειστή.

Ο διαγωνισμός σχεδιασμού «Dezeen x Samsung Ambient Mode», που διήρκησε από τις 25 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου, επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της χρηστικότητας του Ambient Mode, μίας νέας λειτουργίας της Samsung QLED TV, η οποία εναρμονίζει την τηλεόραση με τον περιβάλλοντα χώρο και το σαλόνι, προσομοιάζοντας το χρώμα του τοίχου και προβάλλοντας επιθυμητό περιεχόμενο και πληροφορίες, όπως τα νέα, τον καιρό, φωτογραφίες και μουσική. Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι υπέβαλλαν τα καλύτερα Ambient Mode σχέδια, χρησιμοποιώντας στατικές ή κινούμενες εικόνες.

«Πλέον στη δεύτερη συνεχή χρονιά του, ο διαγωνισμός σχεδιασμού Dezeen x Samsung Ambient Mode προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να τιμήσουμε κορυφαίους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα λαμβάνουμε γραφικά σχέδια που αντικατοπτρίζουν την εκπληκτική ποιότητα των τηλεοράσεων μας», δήλωσε ο Jongsuk Chu, Senior Αντιπρόεδρος του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Οι ευκαιρίες για να αυξήσουμε τη χρηστικότητα της λειτουργίας Ambient Mode της QLED TV είναι αμέτρητες. Τα σχέδια αυτά αντικατοπτρίζουν, πώς οραματιζόμαστε το Ambient Mode – ως μία λειτουργία που εμπλουτίζει τον καθημερινό τρόπο ζωής των καταναλωτών μας σε όλο τον κόσμο».

Ο διαγωνισμός έδωσε συνολικά το χρηματικό έπαθλο των €29.500. Φιλοδοξία της Samsung ήταν να τιμήσει ταλαντούχους σχεδιαστές και να αποκτήσει κορυφαίο περιεχόμενο και ποιότητα design από όλο τον κόσμο. Φέτος η κριτική επιτροπή περιλάμβανε τους αξιόλογους σχεδιαστές, Neville Brody και Erwan Bouroullec, οι οποίοι επέλεξαν τον νικητή με βάση ένα σύνθετο σύνολο κριτηρίων: πλήρη κατανόηση της λειτουργίας Ambient Mode, καθώς επίσης και το συνολικό design, την αυθεντικότητα, τη χρηστικότητα και τον απρόσκοπτο εναρμονισμό με τον περιβάλλοντα χώρο και τον τρόπο ζωής του χρήστη.

Το σχέδιο που κέρδισε, “Kinetic Decor”, είναι μία ψηφιακή επανατοποθέτηση της έννοιας “mo