Η Sony παρουσίασε τα ακουστικά MDR-Z7M2, το διάδοχο μοντέλο της περίφημης σειράς MDR-Z7. Αυτό το μοντέλο διαθέτει την τεχνολογία των MDR-Z1R, από τη σειρά προϊόντων Signature Series, όπως η γρίλια σε σχέδιο Φιμπονάτσι, καθώς και ένα καλώδιο Φ4,4mm συμμετρικής σύνδεσης.

Ως ακόμα μία απόδειξη της δέσμευσης της Sony στην ανωτερότητα του ήχου, τα Z7M2 διαθέτουν ευρεία απόκριση συχνότητας και δυναμικό εύρος παράλληλα με γραμμική μορφή κύματος, και χαρίζουν στους ακροατές ρεαλιστική αναπαραγωγή της ατμόσφαιρας γύρω από τα μουσικά όργανα και τις φωνές, μια τρισδιάστατη, ηχητική εμπειρία μέσα στο χώρο, εφάμιλλη αυτής που βιώνει κανείς σε ένα live μουσικό event. Χάρη στην HD μονάδα οδήγησης 70mm σε συνδυασμό με το διάφραγμα πολυμερούς υγρών κρυστάλλων με επικάλυψη αλουμινίου, στο οποίο έχει μεγαλώσει ο θόλος και έχει βελτιωθεί το προφίλ, τα ακουστικά Z7M2 σάς προσφέρουν την πιο εκλεπτυσμένη αναπαραγωγή μουσικής.

Εξειδικευμένοι ήχοι για εκλεπτυσμένα αυτιά

Τα Z7M2 διαθέτουν μια νέα μονάδα οδήγησης που προσαρμόστηκε από τα MDR-Z1R και περιλαμβάνουν νέα βελτιωμένα διαφράγματα πολυμερούς υγρών κρυστάλλων με επικάλυψη αλουμινίου για φυσικό ήχο, με χαμηλό χρωματισμό στο μεσαίο προς υψηλό εύρος. Ο θόλος του διαφράγματος έχει μεγαλώσει και το προφίλ του έχει βελτιωθεί, κατά συνέπεια ο ήχος στη μεσαία προς χαμηλή κλίμακα είναι καθαρός, και εξαιρετικός στη μεσαία προς υψηλή κλίμακα. Η μονάδα οδήγησης περιέχει μεγαλύτερο μαγνήτη (διπλάσιο σε όγκο σε σχέση με τα MDR-Z7) και αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ και κατ’ επέκταση μουσική καθαρότητα.

Η γρίλια σε σχέδιο Φιμπονάτσι από άκαμπτη ρητίνη παρέχει λεπτότητα σε συνδυασμό με δύναμη, ελαχιστοποιώντας την απόσβεση ήχου από τη γρίλια στις εξαιρετικά υψηλές συχνότητες για ομαλή αναπαραγωγή ήχου σε όλες τις συχνότητες.

Επιπλέον, ο έλεγχος απόκρισης ρυθμού, μια ειδική ακουστική θύρα στο περίβλημα, ελέγχει τη ροή του αέρα πίσω από τη μονάδα οδήγησης και βελτιώνει την κίνηση του διαφράγματος στην αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων. Παράλληλα, βελτιώνει τα μεταβατικά χαρακτηριστικά στους μπάσους ήχους και αποδίδει με ακρίβεια τον ρυθμό στη μουσική.

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά των Z7M2 είναι και η χρήση ειδικών επαφών με συγκολλητικό χωρίς μόλυβδο και κράμα corson στα βύσματα των ακουστικών. Το αποκλειστικό συγκολλητικό που ανέπτυξε η Sony χρησιμοποιείται επίσης για την ελαχιστοποίηση της απώλειας στη διαδρομή του ηχητικού σήματος και διασφαλίζει την καθαρότητα στην επαφή. Το κράμα corson (ένα είδος κράματος χαλκού) είναι το ιδανικό υλικό για συνδέσεις ηλεκτρικών επαφών σε βύσματα χάρη στη χαμηλή τιμή αντίστασης και την υψηλή ανθεκτικότητά του.

Καλώδια και συνδέσεις

Τα ακουστικά Z7M2 διαθέτουν δύο διαφορετικά καλώδια, ένα στάνταρ καλώδιο μη συμμετρικής σύνδεσης και ένα συμμετρικής σύνδεσης. Χρησιμοποιείται ένας μηχανισμός που μοιάζει με βιδωτό κρίκο για να διασφαλιστεί η σύνδεση και να βελτιωθεί η ανθεκτικότητά τους. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε επικάλυψη ασημιού για το χάλκινο καλώδιο συμμετρικής σύνδεσης, ώστε να προσφέρει περισσότερο δυσδιάκριτες λεπτομέρειες, ομαλότερα πρίμα και λιγότερη υποβάθμιση του ήχου.

Η Sony συστήνει επίσης τα καλώδιά της που είναι κατασκευασμένα με KIMBER KABLE® (διατίθενται χωριστά[1]), και συνδυάζουν την άρτια κατασκευή της Sony και την τεχνογνωσία της KIMBER KABLE στο σχεδιασμό και την κατασκευή συρμάτων, με στόχο τη δημιουργία μοναδικών καλωδίων ακουστικών υψηλής ποιότητας που βελτιώνουν περαιτέρω την αναπαραγωγή ήχου. Με δομή 8 πλεκτών συρμάτων, τα καλώδια αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα ήχου με υψηλότερη καθαρότητα, χαμηλότερο εξωτερικό θόρυβο, ελάχιστο φαινόμενο παρεμβολής και βελτιωμένες ηλεκτρικές παραμέτρους. Η επικάλυψη χρυσού προσφέρει κορυφαία αγωγιμότητα για την καθαρότητα του σήματος. Η χρήση κράματος αλουμινίου στη λαβή δίνει εξαιρετική ακουστική απόδοση μέσω της καλύτερης απόσβεσης της ηχητικής δόνησης. Τα βύσματα στο πλάι των ακουστικών έχουν βιδωτούς κρίκους, για σταθερές και ασφαλείς συνδέσεις.

Η άνεσή σας είναι σημαντική

Για να νιώθετε ακόμα πιο άνετα όταν φοράτε τα Z7M2 ακουστικά σας, η Sony ενσωμάτωσε εργονομικά σχεδιασμένα μαξιλαράκια αυτιών με τρισδιάστατη ραφή – απολαμβάνετε έτσι μεγαλύτερη άνεση με ισορροπημένη πίεση. Ακόμα και όταν τα χρησιμοποιείτε για μεγάλες χρονικές περιόδους, τα μαξιλαράκια προσφέρουν ένα εργονομικό σχήμα, που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού εκείνου που τα φοράει. Αυτή η δομή που καλύπτει το αυτί σας μειώνει τη διαρροή ήχου αυξάνοντας την αεροστεγανοποίηση, και αποδίδοντας έντονα και βαθιά μπάσα. Για την επιφάνειά τους επιλέχθηκε ένα απαλό μαξιλαράκι από αφρό ουρεθάνης με δυνατότητα απορρόφησης της υγρασίας και χαρακτηριστικά χαλάρωσης, ώστε να μειωθεί κάθε αίσθηση συμφόρησης και να απολαμβάνετε μια άνετη παρατεταμένη ακουστική εμπειρία.

Χάρη στο στήριγμα κεφαλιού από συνθετικό δέρμα με άγκιστρο και σλάιντερ από κράμα αλουμίνιου τα ακουστικά Z7M2 είναι ελαφριά, αλλά και ανθεκτικά για πολλά χρόνια. Το άγκιστρο έχει υποστεί μια ειδική επεξεργασία ανωδίωσης με αποτέλεσμα την αυξημένη σκληρότητα και την ελαχιστοποίηση των γρατσουνιών που προκαλεί η καθημερινή χρήση. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον σχεδιασμό μιας δομής εσωτερικού άξονα για τα Z7M2 εκεί όπου το σημείο της πίεσης στο πλάι είναι πιο κοντά στο κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται καλύτερη σταθερότητα όταν τα φοράει ο χρήστης. Τα Z7M2 διαθέτουν επίσης έναν μηχανισμό αθόρυβων ενώσεων που ελαχιστοποιεί τον μηχανικό θόρυβο που προκαλεί η κίνηση των ενώσεων και προσφέρει μια ήσυχη ακρόαση ακόμα και στον πιο επιλεκτικό ακροατή.

Τα εξαιρετικά ακουστικά MDRZ7M2 της Sony θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες χώρες στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2018.

Για προδιαγραφές των προϊόντων ανατρέξτε στο:

https://www.sony.co.uk/electronics/headband-headphones/mdr-z7m2

Για περισσότερα νέα της Sony, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://presscentre.sony.eu/

[1] Η διαθεσιμότητα για το MUC-B205B1 διαφέρει ανάλογα με τη χώρα