Τη στρατηγική κατεύθυνση της LG Electronics (LG) για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της κοινής τους κεντρικής ομιλίας ο Jo Seong-jin, Chief Executive Officer και ο Dr. I.P Park, Πρόεδρος & Chief Technology Officer στην IFA 2018.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα κορυφαία στελέχη της LG έδωσαν μια εναρκτήρια ομιλία σε μια τόσο μεγάλη παγκόσμια έκθεση. Την ομιλία τους με τίτλο “Think Wise. Be Free: Living Freer with AI” παρακολούθησαν πάνω από 1.000 VIP στελέχη του κλάδου, influencers και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο Βερολίνο για να ενημερωθούν για το στρατηγικό πλαίσιο της LG σχετικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Η βασική ομιλία της LG στην IFA αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, αποδεικνύοντας πως η δέσμευσή της να παραμείνει πρωτοπόρος στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών αναγνωρίζεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης του κλάδου στην Ευρώπη.

Μετά την κυκλοφορία του LG ThinQ νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του αντίκτυπου που έχει το ζωντανό οικοσύστημά της, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βασίζεται στη στρατηγική της “ανοιχτή πλατφόρμα, ανοιχτή εταιρική σχέση, και ανοικτή συνδεσιμότητα”.

Ο 42άχρονος CEO της LG, Jo Seong-jin, ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στο κίνητρο της εταιρείας να προσφέρει στους καταναλωτές μια καλύτερη ζωή, το οποίο είναι η αυξημένη διαθεσιμότητα πιο ελεύθερων και έξυπνων επιλογών στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την παρουσίαση νέων δυνατοτήτων για μια καλύτερη ζωή.

«Συνδυάζοντας το edge computing, τα big data καθώς και την αξιοποίηση της ενισχυμένης συνδεσιμότητας του 5G, η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής μας μια απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης. Το σπίτι σας θα ξέρει πως ήταν η μέρα σας στο γραφείο και θα προετοιμάζει την τέλεια ατμόσφαιρα για να σας υποδεχτεί», είπε ο κ. Jo Seong-jin.

Στη συνέχεια, ο Dr. I.P Park, CTO της LG πήρε το λόγο και ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης: Evolve, Connect και Ope