Τα drones ήρθαν, για να μείνουν. Υπηρετώντας τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών λήψεων, αποτελούν ένα ενδιαφέρον τεχνολογικό trend. 

Γιατί… ο καλός πιλότος στις σταθερές λήψεις φαίνεται.

Turbo-X Skyline II

Ιδανικό drone για αρχάριους, κυρίως λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής του τιμής. Προσοχή όμως, καθώς δεν μιλάμε για ένα απλό drone πτήσεων, χωρίς, δηλαδή, τη δυνατότητα λήψης βίντεο και φωτογραφιών, όπως τα περισσότερα σε αυτή την τιμή. Το Skyline II πέρα από τα εντυπωσιακά εναέρια flips and rolls, καταγράφει τα πάντα και μάλιστα σε High Definition. Είναι ελαφρύ και διαθέτει Headless λειτουργία με την οποία ο χειρισμό́ς του γίνεται από το τηλεχειριστήριο και όχι από την κατεύ́θυνση του ίδιου του drone. Η εμβέλειά του φτάνει τα 100μ. και ο LED φωτισμός βοηθά να είναι ορατό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Archos Drone VR

Προικισμένο με μάσκα VR, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και είναι συμβατή με smartphones των οποίων η οθόνη δεν ξεπερνά τις 6 ίντσες, μπορείτε να βλέπετε ό,τι ακριβώς απαθανατίζει το εν λόγω drone. Είναι ελαφρύ (96 γραμμάρια) και έχει διάρκεια πτήσης έξι έως οχτώ λεπτά, ενώ η φόρτισή του διαρκεί μία ώρα. Ο έλεγχός του πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε από το χειριστήριο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβές και με γρήγορη απόκριση στις εντολές είτε από την iOS (έκδοση 5.1.1 και άνω) ή Android (έκδοση 2.2 και άνω) συσκευή σας μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής Archos Drone Remote, η οποία προσφέρεται δωρεάν από το App Store και το Google Play αντίστοιχα.

Hubsan H501A X4

Με λειτουργία FPV (first-person view) και τη δυνατότητα streaming σε πραγματικό χρόνο, το συγκεκριμένο drone σας επιτρέπει να βλέπετε την ίδια στιγμή, μέσω

tablet ή smartphone, οτιδήποτε καταγράφει σε υψηλή μάλιστα ανάλυση (1080p). Χάρη στο ενσωματωμένο GPS προσφέρει αυτόνομες λειτουργίες, όπως αυτόματη επιστροφή στο σπίτι ή λειτουργία Low Power Failsafe για αυτόματη προσγείωση ή επιστροφή, όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, η λειτουργία Functional Waypoints δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον προορισμό στην οθόνη μετά την απογείωση και το drone να πετάξει προς τον επιλεγμένο προορισμό. Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου 2700mAh, που φορτίζει σε 210 λεπτά και παρέχει 20 λεπτά πτήσης!

Parrot Bebop 2

Το ανανεωμένο Parrot Bebop 2 διαθέτει αεροδυναμικό σχεδιασμό και την ικανότητα πτήσης για 25 λεπτά, χάρη στη μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία του (2700mAh). Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 14 Megapixel και σταθεροποιητή εικόνας, που συντελεί σε σταθερό τελικό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν φυσάει. Επίσης, μπορεί να καταγράψει και βίντεο με κάθετη εικόνα δίχως να μειώνεται η Full HD ποιότητα καταγραφής. Μέσω της λειτουργίας, «Return Home», το Bebop 2 επιστρέφει αμέσως στην αρχική του τοποθεσία, καθώς είναι εξοπλισμένο με δέκτη GPS που το βοηθά να μην χάνει ποτέ τη γνώση της τοποθεσίας του. Εχει εμβέλεια 300μ. και τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο WiFi.

DJI Spark

Αν και διακρίνεται για το μικρό του μέγεθος (μπορεί να χωρέσει στην παλάμη σας), διαθέτει όλες τις λειτουργίες των μεγάλων drones. Διαθέτει κάμερα 12 Megapixels, που αποτυπώνει πεντακάθαρα φωτογραφίες και βίντεο, ενώ η λειτουργία Gesture Control επιτρέπει να χειρίζεστε το drone με χειρονομίες, δίνοντας για παράδειγμα εντολή να τραβάει φωτογραφίες με μία απλή κίνηση των χεριών. Ο φακός του είναι υψηλών προδιαγραφών (f/2.6 με 25mm focal length) και μειώνει δραματικά τις παρεκκλίσεις των χρωμάτων. Η λειτουργία ActiveTrack υποστηρίζει λήψεις κινούμενου θέματος, εστιάζοντας σε αυτό και ακολουθώντας το με την επιλογή, μάλιστα, να κάνει κύκλους γύρω του.

GoPro Karma Light Quadcopter

Eνα συμπαγές, πτυσσόμενο drone, το οποίο, όμως, δεν περιλαμβάνει κάμερα. Μπορείτε, ωστόσο, να του «φορέσετε» την Hero5 της GoPro και να εκμεταλλευθείτε όλες τις εντυπωσιακές του δυνατότητες, όπως την εμβέλεια 3 χλμ. που διαθέτει. Μπορεί να μείνει στον αέρα για 20 λεπτά και διαθέτει αποσπώμενο σταθεροποιητή αντίβαρου που βοηθάει στη διατήρηση μιας απόλυτα ομαλής πορείας πτήσης. Χάρη στην εφαρμογή GoPro Passenger, ένα άτομο μπορεί να πιλοτάρει το drone, ενώ ένα δεύτερο να χρησιμοποιεί την εφαρμογή, για να παρακολουθεί την κάμερα και να αλλάζει τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες. Πρόκειται για ready-to-fly drone, δηλαδή με το άνοιγμα του κουτιού είναι έτοιμο για απογείωση.

DJI Mavic Air Onyx

Eνα drone με εξαιρετικά ποιοτικές προδιαγραφές, που αντανακλώνται στην τιμή του. Καταγράφει βίντεο με εκπληκτική λεπτομέρεια στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση (4K), ενώ η εμβέλειά του φτάνει τα 4 χλμ. Με τη λειτουργία SmartCapture μπορείτε να ελέγχετε το drone από ψηλά με απλές κινήσεις του χεριού, ενώ μέσω του ActiveTrack έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το επιθυμητό θέμα όσο γρήγορα κι αν κινείται. Διαθέτει αισθητήρα CMOS 12MP και, εκτός από υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, μπορεί να τραβήξει εντυπωσιακές Panorama λήψεις από εικοσιπέντε διαφορετικές εικόνες, σε μόλις 8 δευτερόλεπτα. Τέλος, το σύστημα FlightAutonomy 2.0 χρησιμοποιεί 7 διαφορετικές αισθητήριες κάμερες, ώστε να εξασφαλίζει ασφαλείς πτήσεις.

Xiaomi Mi drone 4K

Εξοπλισμένο με κάμερα HD 4K, που υποστηρίζει έως και 3840x2160p/30fps λήψη video, με χρήση αισθητήρα 12MB της SONY και με επαγγελματικό σετ 6 φακών. Εικόνες και video αποθηκεύονται στην κάρτα μνήμης με δυνατότητα λήψης στο τηλέφωνο, ενώ η βάση 3 αξόνων εγγυάται σταθερή λήψη. Διακρίνεται για την εντυπωσιακή διάρκεια πτήσης του, που φτάνει τα 27 λεπτά. Φτιαγμένο από ανθρακονήματα για χαμηλό βάρος και σε συνδυασμό με τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό, σας επιτρέπει να το συσκευάζετε και να το μεταφέρετε εύκολα. Τέλος, χρησιμοποιώντας και GPS/ GLONASS, ο έλεγχός του είναι τόσο εύκολος, που καθιστά το συγκεκριμένο drone ιδανικό για αρχάριους.

Call Of Duty Drone Dragonfly Wi-Fi

Για τους λάτρεις του Call of Duty, υπάρχει το Dragonfly drone, το οποίο ξεχωρίζει για τη σταθερότητά του και τα κορυφαία τεχνικά του χαρακτηριστικά. Διαθέτει πληθώρα λειτουργιών για εύκολη χρήση, τόσο από αρχάριους όσο και από πεπειραμένους χρήστες. Χρησιμοποιείστε το auto hover για σταθερό ύψος και το auto take off/ auto land για αυτόματη προσγείωση και απογείωση με το πάτημα ενός κουμπιού. Μέσω του auto return δώστε εντολή για αυτόματη επιστροφή στον χρήστη. Επιλέξτε ανάμεσα σε 3 διαφορετικές ταχύτητες πτήσης και εκμεταλλευτείτε το κουμπί για την εκτέλεση ακροβατικών στον αέρα (τούμπες και περιστροφές 360 μοιρών).