Η THQ Nordic και η Feld Entertainment ανακοίνωσαν τις πρώτες λεπτομέρειες της παγκόσμιας, πολυετούς συμφωνίας για την παραχώρηση της άδειας που θα επιτρέψει τη δημιουργία τίτλων Monster Jam σε πολλαπλά συστήματα ψυχαγωγίας.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να μεταφέρουν το Monster Jam – τον πιο έντονο αγώνα σε τέσσερις τροχούς – στα συστήματα ψυχαγωγίας από το 2019 και μετά.

Η εταιρεία ανάπτυξης Rainbow Studios, δημιουργοί του off-road racing franchise MX vs ATV, που ανήκουν στο δίκτυο της THQ Nordic, θα αναλάβει την ανάπτυξη τίτλων που θα βασίζονται στους αγώνες φορτηγών Monster Jam και στην εμπειρία της ελεύθερης οδήγησης που σταθερά γεμίζει στάδια σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια θεατές κάθε χρόνοκαι δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόγραμμα παραγωγής merchandise προϊόντων που αγγίζει όλες τις ηλικίες.

«Ως μακρόχρονοι λάτρεις του Monster Jam, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την πρόσφατη, ραγδαία διεθνή επέκταση του αθλήματος. Ο μοναδικός συνδυασμός των φορτηγών, των πιστών, των οδηγών και του χώματος αφήνει άναυδους τους θεατές στα στάδια και τους κάνει να ζητούν περισσότερο θέαμα,» είπε ο Klemens Kreuzer, Managing Director της THQ Nordic. «Εμείς σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα κάνει τους οπαδούς να νοιώθουν σαν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού, εκτελώντας κόλπα που αψηφούν τη βαρύτητα σε γεμάτα στάδια και στις πιο αναγνωρίσιμες πίστες του πλανήτη Γη!»

«Η THQ Nordic ήταν η καλύτερη επιλογή για τη μεταφορά του κόσμου του Monster Jam στον χώρο των video games,» είπε ο Jeff Bialosky, αντιπρόεδρος του τμήματος Licensing & Retail Development της Feld Entertainment. «Οι οδηγοί μας είναι πραγματικοί αθλητές και ψυχαγωγοί που εκπαιδεύονται ώστε να οδηγούν ακραία στις πίστες Monster Jam. Ανυπομονούμε να δούμε τα Rainbow Studios να αναπαράγουν κάθε βήμα της πορείας, ξεκινώντας από το Monster Jam University όπου ο καθένας θα μάθει τον χειρισμό στις προπονητικές εγκαταστάσεις, μέχρι τους ίδιους τους αγώνες και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στους τελικούς του Monster Jam World!»

Τι είναι το Monster Jam

Το Monster Jam είναι ζωντανοί αγώνες με τετράτροχα οχήματα όπου οδηγοί παγκοσμίου κλάσης συναγωνίζονται μπροστά στο κοινό, τόσο σε αγώνες ταχύτητας όσο και επίδειξης. Η συνεχής, παγκόσμια διεύρυνση του αθλήματος περιλαμβάνει πλέον αγώνες σε 56 πόλεις και σε 30 χώρες, αλλά και πολλαπλά προϊόντα lifestyle, από παιχνίδια και ρούχα μέχρι γυαλιά ηλίου και άλλα πολλά! Το Monster Jam φιλοξενεί μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα φορτηγά στον κόσμο, όπως τα Grave Digger, Max-Da, El Toro Loco, Monster Mutt και πολλά ακόμα.