Τα Startupper Awards, που οργανώθηκαν τον Ιούλιο για δεύτερη χρονιά από το διαδικτυακό μέσο startupper.gr και φιλοξενήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN, έδωσαν την ευκαιρία στη χορηγό εταιρεία να φέρει στο προσκήνιο τις δικές της πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον τομέα της καινοτομίας και ανάδειξης νέων ιδεών.

Η καινοτομία αποτελεί τον ένα από τους πέντε βασικούς πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής της INTERAMERICAN (οι υπόλοιποι τέσσερεις πυλώνες: νέα εμπειρία του πελάτη, αναλυτική σκέψη, νέος τρόπος εργασίας, ψηφιακός μετασχηματισμός) και γίνεται «μοχλός» για τη διαφοροποίησή της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί με νέες προτάσεις, που βασίζονται σε οικοσυστήματα ασφάλισης, υπηρεσιών και παροχών, στην εξατομικευμένη διερεύνηση των αναγκών των πελατών και τη συνδιαμόρφωση καλύψεων με τη συνεργασία τους, μεγιστοποιώντας την αποδιδόμενη σε αυτούς αξία.

Εκ μέρους της INTERAMERICAN ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής marketing και πωλήσεων, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του σύγχρονου οικονομικού, κοινωνικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος για μία στρατηγική ανατοποθέτηση των επιχειρήσεων με στόχο την οργανική ανάπτυξή τους και παρουσίασε το εταιρικό μοντέλο καινοτομίας «Imagine», με το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να κτίσει μία ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας, εμπλέκοντας το σύνολο των εργαζομένων της. Στόχο της INTERAMERICAN αποτελεί, μέσω της καινοτομίας, η επέκταση σε νέες αγορές, η προσέγγιση υπαρχόντων και δυνητικών πελατών με διαφορετικούς τρόπους και καταληκτικά, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ηγετικής θέσης της στην ασφαλιστική αγορά.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος «Imagine» είναι ένα πρωτοποριακό πεδίο αναφοράς στη στρατηγική και την έμπνευση και ταυτόχρονα, κατάθεσης ιδεών. Από τον Ιούνιο του 2016, όταν τέθηκε σε λειτουργία, έως και τον φετινό Ιούλιο -δηλαδή κατά το διάστημα δύο ετών- η πλατφόρμα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 476 χρηστών και έχει δεχθεί 77.422 επισκέψεις. Οι ιδέες ακολουθούν τη διαδρομή της «χοάνης», ξεκινώντας από τη δημιουργία και προχωρώντας στο αποτέλεσμα – την υποβολή, με 190 ιδέες να έχουν κατατεθεί έως σήμερα. Μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης της κάθε ιδέας (τρίτο στάδιο) έχουν ξεχωρίσει, ήδη, 19 ιδέες και 5 από αυτές έχουν προχωρήσει ως business cases με περαιτέρω βελτίωση και δημιουργία λεπτομερούς σχεδίου ανάπτυξης, ακολουθώντας την accelerator μεθοδολογία. Από αυτές τις ιδέες, 3 έχουν περάσει στο τελευταίο στάδιο (scaled in), συνιστώντας πλέον προτάσεις νέας αξίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι από την έναρξη του προγράμματος, έχουν αναδειχθεί 13 coaches καινοτομίας, έχουν εκπαιδευθεί 85 και έχουν εμπλακεί 210 εργαζόμενοι, έχουν ανταποκριθεί 8.372 υπάρχοντες και δυνητικοί πελάτες και έχουν υλοποιηθεί 285 πειράματα.

Η INTERAMERICAN, με την εφαρμογή της καινοτομίας στην πράξη μέσω του προγράμματος «Imagine», έχει αναδείξει την ισχυρή δέσμευση της διοίκησης που σε συνδυασμό με τη θετικότητα της συμμετοχής των εργαζομένων ενισχύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό πρότυπο διακυβέρνησης. Όσον αφορά στις διαπιστώσεις από την εκδήλωση των Startupper Awards 2018, είναι γεγονός ότι οι 200 υποψηφιότητες και το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 6.500 online ψηφοφόρων, που ανέδειξαν τις καλύτερες ιδέες, επιβεβαίωσαν ότι δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για το ελληνικό οικοσύστημα των startups. O μοντέρνος, open space χώρος της εταιρείας, στον οποίο αναδείχθηκε το «νέο κύμα» της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ήταν απόλυτα εναρμονισμένος με τη θεματική της εκδήλωσης, εφ’ όσον πρόκειται για τον χώρο εργασίας – «εκκολαπτήριο ιδεών» των ομάδων της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του προγράμματος «Imagine».