Activity trackers, fitness bands, smartbands… Οπως και να τα αποκαλέσει κανείς το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούν να πλαισιώσουν ιδανικά τις αθλητικές σας δραστηριότητες, αποτελώντας το smart gadget που θα τις απογειώσει!

Η χρησιμότητα ενός fitness band είναι τόσο δεδομένη όσο και η ανάγκη των περισσότερων φίλων της συστηματικής άθλησης για καταγραφή και παρακολούθηση των επιδόσεών τους με σκοπό στη συνέχεια να βελτιωθούν, ή για εύκολη πρόσβαση σε εξειδικευμένες οδηγίες σχετικά με την αθλητική τους δραστηριότητα. Παράλληλα, μια σειρά από άλλες λειτουργίες όπως ο παλμογράφος ή η παρακολούθηση του ύπνου σας, καθιστούν τα fitness bands αξεσουάρ ευρύτερης απήχησης, που μπορούν να λύσουν πρακτικά ζητήματα και να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες. Η αγορά έχει να προσφέρει αρκετά προϊόντα σε διάφορες τιμές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τι πρέπει όμως να έχετε στο μυαλό σας πριν επιλέξετε κάποιο smartband; Αρχικά, αν το επιλέγετε λόγω δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, τότε τα περισσότερα σας καλύπτουν. Αν όμως το θέλετε για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, διαλέξτε προσεκτικά κάποιο που τις υποστηρίζει. Επίσης, θεωρήστε το GPS απαραίτητο, καθώς χάρη σε αυτό είναι εφικτές πολλές από τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Επιπλέον, αν ασχολείστε με θαλάσσια σπορ, να γνωρίζετε πως χρειάζεστε αυξημένη ανθεκτικότητα στο νερό και πως κάποια smartbands δηλώνοντας splashproof  ή με αντοχή που δεν ξεπερνά τα λίγα μέτρα, ενδεχομένως να μην καλύπτουν τις ανάγκες σας. Καταφύγετε, επομένως, σε λύσεις με σχετικές πιστοποιήσεις αδιαβροχότητας και αντοχή που μετριέται σε αρκετά μέτρα βάθους.

Τέλος, επιλέξτε έχοντας κατά νου πως κάποιες λειτουργίες όπως ο παλμογράφος και η παρακολούθηση της διάρκειας και ποιότητας του ύπνου, είναι αρκετά επωφελείς για την υγεία σας, ενώ κάποιες άλλες, όπως η ειδοποίηση πως έφτασε η ώρα να γυμναστείτε, σας κινητοποιούν και άρα καλό είναι να υπάρχουν στο μενού του πρώτου σας activity tracker!

Samsung Gear Fit 2 PRO

Eνα smartband  που… «ξεφεύγει» στην τιμή, αλλά όχι αδικαιολόγητα μιας και οι λειτουργίες που προσφέρει ξεπερνούν το συνηθισμένο πακέτο της κατηγορίας. Ο διπύρηνος επεξεργαστής Exynos 3250, χρονισμένος στo 1GHz, σε συνδυασμό με τα 512ΜΒ μνήμης RAM και τα 4GB μνήμης ROM, εξασφαλίζουν γρήγορο «τρέξιμο» των εφαρμογών και άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Διαθέτει ενσωματωμένο GPS/GLONASS και εντυπωσιακή αντοχή στο νερό που φτάνει τα 50 μέτρα βάθος. Προσφέρεται με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Speedo On, MapMyRun, MyFitnessPal, Endomondo και UA Record.

Ενδ. τιμή: 189,00€

Turbo-X x.Fit

Χρησιμοποιεί την εφαρμογή Wristband app για το κινητό, προκειμένου να κάνετε διαχείριση των ασκήσεων και να ελέγχεται την πρόοδό σας. Η σύνδεσή του με το τηλέφωνο γίνεται μέσω Bluetooth 4.0 και επιτρέπει τη μεταφορά όλων των μετρήσεων. Καταγράφει τα βήματα των ασκήσεών σας και παρακολουθεί τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου.

Είναι ανθεκτικό στο νερό, με οθόνη LCD 32 χαρακτήρων και αυτονομία μπαταρίας που αγγίζει τις 7 μέρες.

Ενδ. τιμή: 24,90€

Huawei Color Band A2

Διαθέτει μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη OLED 0,96 ιντσών, ενώ εξασφαλίζει αυτονομία έως και 9 μέρες, ώστε να μην χρειάζεται συνεχώς φόρτιση. Ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών χρησιμοποιεί τεχνολογία laser για να ελέγχει την καρδιακή λειτουργία, προσφέροντας τη δυνατότητα να δείτε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, πόσο έντονα αθλείστε. Στο ενδεχόμενο τυχαίας επαφής με το νερό προσφέρει την κατάλληλη προστασία και συνδέεται με smartphone μέσω Bluetooth 4.2. Ενσωματώνει λειτουργίες καταγραφής θερμίδων και ύπνου.

Ενδ. τιμή: 29,90€

MyKronoz ZeCircle 2

Μέσω μικρών δονήσεων σας ειδοποιεί κάθε φορά που έχετε μήνυμα ή κλήση στο τηλέφωνο, ή άλλες ειδοποιήσεις στο Twitter και το Viber, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να αποθηκεύει και να μεταφέρει τις υπενθυμίσεις που επιθυμείτε. Ολες οι μετρήσεις μπορούν να μεταφερθούν στο smartphone μέσω Bluetooth 4.0 συνδεσιμότητας και η μπαταρία του χαρακτηρίζεται από αυτονομία 5 ημερών. Η πιστοποίηση IP67 επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητά του στο νερό.

Ενδ. τιμή: 59,00€

Bitmore SB200

Μετρά τους χτύπους της καρδιάς, τα βήματα που κάνατε και τις θερμίδες που κάψατε, ενώ καταγράφει και τις ώρες του ύπνου σας. Διαθέτει συμβατότητα με τα περισσότερα smartphones και υποστηρίζει τα λειτουργικά iOS και Android. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth 4.0 για ασύρματη σύνδεση και προσφέρει την εφαρμογή Forever Fit που θα καλύψει τις ανάγκες των φίλων της συστηματικής άθλησης. Η μπαταρία του αντέχει 7 μέρες σε συνθήκες κανονικής χρήσης.

Ενδ. τιμή: 24,90€

Razer Nabu X

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που ξεχωρίζει για την απουσία οθόνης! Το Nabu X σας ειδοποιεί μέσω δονήσεων και LED φωτισμού σε χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να αναγνωρίζετε γρήγορα το περιεχόμενο της ειδοποίησης. Ακόμα, μέσω εφαρμογής καταγράφει πολλά από τα δεδομένα που σας προσφέρουν και οι υπόλοιποι trackers, όπως βήματα και απόσταση που έχουν διανυθεί, θερμίδες, διάρκεια ύπνου κτλ. Επικοινωνεί με άλλα Nabu ή Nabu X για να ανταλλάξει πληροφορίες, όπως τα προφίλ των χρηστών του στο Facebook.

Ενδ. τιμή: 29,00€

Xiaomi Mi Band 2

Διαθέτει αισθητήρα κίνησης χάρη στον οποίο ανιχνεύει τη στιγμή που ξεκινάτε την προπόνηση, ώστε στη συνέχεια να προβάλλει στην OLED οθόνη του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (βήματα, χρόνος ασκήσεων, καρδιακοί παλμοί). Παράλληλα, μπορεί να μεταφέρει ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων από το smartphone, με το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth για να καταγράψει τη στατιστική και τις επιδόσεις σας. Είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τις 20 μέρες.

Ενδ. τιμή: 34,90€

Garmin Vivosport

Ακόμη ένα από τα ακριβά smartbands, κάτι που όπως είναι φυσικό οφείλεται στα εξεζητημένα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει. Ενσωματώνει GPS, χάρη στο οποίο αποθηκεύει μια σειρά από δεδομένα που σχετίζονται με την αθλητική σας δραστηριότητα, ώστε να τα επεξεργαστείτε μέσω της εφαρμογής Garmin Connect. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού με σκοπό να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες και υπολογίζει σημαντικούς δείκτες της φυσικής σας κατάστασης, ώστε να τους βελτιώσετε. Πλήρως αδιάβροχο ως τα 50μ.

Ενδ. τιμή: 200,00€

TomTom Runner 3 Cardio

Ενσωματώνει πυξίδα και GPS, το οποίο καταγράφει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και υποστηρίζει μια σειρά από λειτουργίες, όπως εξερεύνηση διαδρομής ή φόρτωση προεγκατεστημένων διαδρομών. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί 24/7 τόσο τις αθλητικές σας δραστηριότητες όσο και την καρδιακή σας λειτουργία, ενώ φροντίζει να σας παρέχει εναλλασσόμενες περιόδους άθλησης και ξεκούρασης, προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Εχει τη δική του εφαρμογή TomTom MySports και εγγυάται αντοχή στο νερό μέχρι το βάθος των 50μ.

Ενδ. τιμή: 129,00€