Τα convertibles κατακλύζουν την αγορά, διαδίδοντας την τάση του μικρού και εύκολα μεταφερόμενου laptop που μπορεί να μετατραπεί σε tablet στη στιγμή, με μία απλή κίνηση. 

Eξοπλισμένα με ισχυρούς επεξεργαστές (i3, i5 και i7) και άφθονες δυνατότητες αποθήκευσης, τα 2in1 υπόσχονται να ανταγωνιστούν τις δυνατότητες ενός laptop, συνδυάζοντας το μέγεθος και την ευελιξία ενός tablet. Διαλέξτε ανάμεσα σε διάφορα μεγέθη οθονών, αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στα θέλω σας και έχετε κατά νου πως ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου αποτελούν τους καθοριστικότερους παράγοντες σχετικά με τις επιδόσεις ενός convertible. Αν οι απαιτήσεις σας είναι αυξημένες και το πορτοφόλι σας αντέχει, τότε δοκιμάστε τον γρηγορότερο όλων i7 (8ης γενιάς) επεξεργαστή με μνήμη RAM 8GB (ή και περισσότερο) και 512GB αποθήκευσης στον σκληρό δίσκο (ή και 1ΤΒ αν το κρίνετε σκόπιμο). Αν οι ανάγκες συμβιβάζονται και με κάτι λιγότερο, τότε εξετάστε πιο οικονομικές λύσεις που, ωστόσο, δεν αποτελούν λύσεις ανάγκης, αλλά ουσίας.

Microsoft Surface Book 2

Ελαφρύ και με σπουδαίες ικανότητες, το συγκεκριμένο convertible της Microsoft φιλοδοξεί να γίνει ένα πολυεργαλείο της καθημερινότητας, καθώς μέσα από τις 4 χρήσεις του (laptop, tablet, λειτουργία studio για σχεδίαση και λειτουργία View για παρουσιάσεις) προσφέρει αυξημένη χρηστικότητα. Ο επεξεργαστής Intel Core i7-8650U σε συνδυασμό με τα 16GB μνήμης RAM (DDR4) και τα 512GB αποθήκευσης στον σκληρό δίσκο ολοκληρώνουν ένα δελεαστικό πακέτο.

Ενδ. τιμή: 3.149€

Lenovo Yoga 520-14IKB

Χρησιμοποιεί τον διπύρηνο επεξεργαστή 7ης γενιάς Intel Core i5-7200U Kaby Lake, εξασφαλίζοντας γρήγορες ταχύτητες και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ο SSD σκληρός δίσκος προσφέρει χωρητικότητα 256GB, τη στιγμή που η DDR4 μνήμη φτάνει τα 4GB, καλύπτοντας με επάρκεια τις ανάγκες για άνετο multi-tasking. Η περιστρεφόμενη οθόνη αφής των 14 ιντσών είναι τεχνολογίας IPS και προβάλλει το περιεχόμενό σας σε Full HD

ανάλυση.

Ενδ. τιμή: 849€

Dell Latitude 7390

Εξοπλισμένο με τον ισχυρό τετραπύρηνο επεξεργαστή 8ης  γενιάς Intel Core i7-8650U που αφήνει υποσχέσεις για σπουδαίες επιδόσεις, οι οποίες συνεπικουρούνται με τον καλύτερο τρόπο από τα 16GB μνήμης RAM και το εντυπωσιακό 1TB αποθηκευτικού χώρου. Η Full HD οθόνη αφής των 13,3 ιντσών υιοθετεί τεχνολογίες ενάντια στις ενοχλητικές αντανακλάσεις, ενώ ξεχωρίζει για τις λειτουργίες «έξυπνης» ασφάλειας, καθώς μεταξύ άλλων μπορεί να διαβάσει αποτυπώματα ή «έξυπνες» κάρτες.

Ενδ. τιμή: Αναμένεται

Μια οικονομική πρόταση με οθόνη αφής Full HD IPS που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και προβάλλει περιεχόμενο με λεπτομέρεια και ζωντανά χρώματα. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Atom x5 Ζ8300 συνδυάζει την ικανοποιητική ταχύτητα με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ενώ ο δίσκος SSD παρέχει 32GB χωρητικότητας, τα οποία μπορούν να αυξηθούν με τη χρήση microSD. Συνδέεται στην τηλεόραση μέσω micro HDMI και διαθέτει 2 θύρες USB (2.0 και 3.0).

Ενδ. τιμή: 269€

HP Envy X360 13-ag0005nv

Μπορεί να υποστηρίξει με άνεση τις ανάγκες σας, χρησιμοποιώντας για τον λόγο αυτόν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή AMD

Ryzen 5-2500U. Παράλληλα, τα 8GB μνήμης DDR4 RAM και ο δίσκος SSD των 256GB διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ικανό να ανταποκριθεί στις καθημερινές σας απαιτήσεις. Διαθέτει οθόνη αφής 13,3 ιντσών για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια μέσω του fingerprint reader. Χρησιμοποιεί την προηγμένη θύρα USB-C Thunderbolt για τροφοδοσία, σύνδεση με οθόνη και μεταφορά δεδομένων.

Ενδ. τιμή: 949€

Asus VivoBook Flip 15.6″

Το VivoBook Flip στις 15.6 ίντσες προσφέρει ακόμα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, ικανά να καλύψουν τους απαιτητικούς χρήστες. Ο επεξεργαστής 8ης γενιάς Intel Core i5-8250U, σε συνδυασμό με τα 8GB της DDR4 μνήμης RAM, τον σκληρό δίσκο του 1ΤΒ και τον SSD δίσκο των 128GB συνθέτουν ένα πλήρες πακέτο που υπόσχεται άμεση απόκριση χωρίς καθυστερήσεις και με άφθονη αποθήκευση. Διαθέτει την κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 620 για υψηλή ευκρίνεια.

Ενδ. τιμή: 799€

HP Pavilion x360 14-BA006NV

Βασίζεται στον επεξεργαστή Core i3 της Intel και στα 4GB μνήμης RAM, ώστε να παρέχει την απαραίτητη ταχύτητα που θα σας επιτρέψει να ολοκληρώνετε χωρίς εμπόδια τις εργασίες σας. Εξοπλισμένη με Full HD οθόνη αφής 14 ιντσών με IPS πάνελ, προσφέρει θελκτικά γραφικά για τους gamers, μέσω της κάρτας γραφικών NVIDIA GeForce 940MX και των 2GB αποκλειστικής μνήμης που αυτή διαθέτει. Συνδέεται με USB 3.1 Type-C, USB 3.1 1ης γενιάς και HDMI.

Ενδ. τιμή: 599€

Lenovo Yoga 910-13IKB

Ενα Yoga convertible από τη Lenovo με ακόμα πιο εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να καλύπτει ακόμα υψηλότερα στάνταρ. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι προικισμένη με τον ισχυρό και ιδιαίτερα σύγχρονο επεξεργαστή Intel Core i7, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει 8GB μνήμης RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει αρκετά λεπτό πλαίσιο, ενώ ξεχωρίζει για τη μοντέρνα και άκρως λειτουργική σχεδίαση από μέταλλο, που προσφέρει ταυτόχρονα ανθεκτικότητα και στιλ.

Ενδ. τιμή: 1.729€

Asus VivoBook Flip 11.6″

Ενα 2in1 στις 11,6 ίντσες που προσφέρει άνεση και φορητότητα χάρη στο μικρό του μέγεθος και βάρος. Διαθέτει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron N3350, 4GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 32GB. Υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση μέσω WiFi και Bluetooth, ενώ συνδέεται και με micro USB, USB 3.0 Type-C ή HDMI. Χρησιμοποιεί το λειτουργικό Windows 10, το οποίο είναι ιδανικό για την αξιοποίηση της οθόνης αφής.

Ενδ. τιμή: 399€