Αν το σταθερό σας τηλέφωνο κυκλοφορεί ακόμα με καλώδιο, τότε ίσως είναι η στιγμή να εξετάσετε τη δική του και τη δική σας «απελευθέρωση»!

Κ ακά τα ψέματα, τα σταθερά τηλέφωνα όπως τα ξέραμε, μοιάζουν πλέον εντελώς παρωχημένα, καθώς το καλώδιο που τα συνδέει με τη βάση δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο πέραν του περιορισμού των κινήσεων. Η ασύρματη τεχνολογία ήρθε ως λογική συνέχεια και τα DECT (όπως αποκαλούνται) τηλέφωνα αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο και λειτουργικό. Τα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ασύρματου τηλεφώνου είναι κυρίως: o αριθμός των επαφών που μπορεί να αποθηκεύσει, η δυνατότητα ανοιχτής συνομιλίας, η μεγάλη εμβέλεια, η χρηστικότητα της οθόνης και το ελληνικό μενού. Κάποιες ακόμα πιο εξελιγμένες συσκευές έχουν την ικανότητα να στέλνουν μηνύματα ή να συνδέονται με smartphones. Παράλληλα, έχετε υπόψιν πόσο θετική είναι για εσάς η λειτουργία Eco, όχι μόνο για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και γιατί περιορίζει στο ελάχιστο ή και εκμηδενίζει την εκπομπή της ακτινοβολίας, όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε αναμονή. Να σημειωθεί, βέβαια, πως η ακτινοβολία των DECT είναι εντός των επιτρεπτών ορίων, ωστόσο η διασπορά της ακτινοβολίας στον χώρο σαν να επρόκειτο για WiFi δεν ωφελεί κάπου και η λειτουργία Eco που είτε την εκμηδενίζει, είτε την περιορίζει από το τηλέφωνο ως τη βάση, μοιάζει ως η πιο ορθολογική επιλογή.

VTech PS1200

Η έγχρωμη TFT οθόνη, η ανοιχτή συνομιλία με volume booster και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο μαρτυρούν ένα σύγχρονο DECT τηλέφωνο. Το μενού του είναι στα ελληνικά και παρέχει τηλεφωνικό κατάλογο 100 ονομάτων. Δίνει τη δυνατότητα επανάκλησης των τελευταίων 20 κλήσεων και η μπαταρία του διαρκεί έως και 17 ώρες (ομιλίας) χωρίς φόρτιση. Υποστηρίζει παρακολούθηση χώρου και διαθέτει λειτουργία Eco.

Ενδ. τιμή: 39,90€

Gigaset S850A GO

Ενα ασύρματο τηλέφωνο με προηγμένες τεχνολογίες, κάτι που αντανακλάται και στην τιμή του. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία GO σας παρέχει ενημέρωση για κλήσεις και μηνύματα στον τηλεφωνητή, αφού πρώτα κατεβάσετε την ειδική εφαρμογή Gigaset elements από το Google Play ή το App Store. Συνδέεται με Η/Υ μέσω mini USB ή Bluetooth και πραγματοποιεί δωρεάν κλήσεις VoIP προς χρήστες IP τηλεφώνων της Gigaset.

Ενδ. τιμή: 110,00€

Panasonic KX-TGE310


Μια εξελιγμένη συσκευή που ενσωματώνει χρήσιμες και πρωτοπόρες λειτουργίες, όπως η υποστήριξη HAC που προσφέρει συμβατότητα με τα βοηθήματα ακοής, έτσι ώστε να εξασφαλίζει καθαρό ήχο σε άτομα με βαρηκοΐα. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας μηδενικής εκπομπής μπορεί να εξουδετερώσει πλήρως την ακτινοβολία, όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Ο ήχος ρυθμίζεται εύκολα μέσω πλαϊνού πλήκτρου και έχει 3 πλήκτρα μνήμης για γρήγορη πρόσβαση σε αριθμούς που καλείτε συχνά.

Ενδ. τιμή: 59,90€

Panasonic KX-PRW110 Air

Tο εξελιγμένο και εύχρηστο DECT τηλέφωνο της Panasonic μπορεί να συνδεθεί με έως και 4 smartphones, ώστε να χειρίζεστε τις κλήσεις σας από απόσταση, ενώ μέσω WiFi επιτρέπει τον συγχρονισμό έως και 500 επαφών από το tablet ή το smartphone. Καταχωρεί μέχρι και 3 αριθμούς ανά επαφή, μειώνει έως και 75% τον θόρυβο του περιβάλλοντος και είναι συμβατό με ανιχνευτές κλειδιών.

Ενδ. τιμή: 99,00€

Turbo-X PL 320

Εύκολο στη χρήση και με εργονομικό σχεδιασμό, το ασύρματο τηλέφωνο της Turbo-X μπορεί να ταιριάξει ιδανικά στον χώρο σας και να καλύψει με λειτουργικότητα τις ανάγκες σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 50 επαφές και να κάνετε άμεση επανάκληση των 10 τελευταίων εισερχόμενων κλήσεων. Διαθέτει αρκετά μεγάλη εμβέλεια (300 μέτρα από τη βάση) και υποστηρίζει λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης (Eco Mode).

Ενδ. τιμή: 24,90€

VTech MS1100

Διαθέτει αρκετά εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως η ανοιχτή συνομιλία με volume booster (ενίσχυση έντασης ήχου) ή η δυνατότητα δημιουργίας λίστας ανεπιθύμητων αριθμών. Το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο και το ελληνικό μενού περιέχει λίστα κλήσεων (40 αριθμοί) και επανάκλησης (10 αριθμοί). Σας εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της λειτουργίας Eco Mode, ενώ υποστηρίζει και παρακολούθηση χώρου.

Ενδ. τιμή: 34,90€

Motorola T301
Η μπλε φωτιζόμενη LCD οθόνη σε συνδυασμό με τα εργονομικά πλήκτρα και τη μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας συνθέτουν μια χρηστική ασύρματη ψηφιακή συσκευή που θα λύσει πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Ενσωματώνει ειδικό ηχείο για hands free συνομιλία, ενώ η μπαταρία του φτάνει τις 10 ώρες ομιλίας με μία φόρτιση. Διαθέτει ελληνικό μενού, τηλεφωνικό κατάλογο 50 ονομάτων και Eco Mode.

Ενδ. τιμή: 24,90€

Gigaset C530

Εξοπλισμένο με έναν ιδιαίτερα πλούσιο τηλεφωνικό κατάλογο χωρητικότητας 150 ονομάτων, σας δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να ορίσετε ξεχωριστούς ήχους κλήσης για τις σημαντικές σας επαφές. Είναι απλό στη λειτουργία του και εύχρηστο, υποστηρίζοντας νυχτερινή λειτουργία και λειτουργία Eco+ για ελαχιστοποίηση της ακτινοβολίας. Με μία φόρτιση σας προσφέρει 14 ώρες χρόνου ομιλίας.

Ενδ. τιμή: 45,00€

VTech CS1100
Το ασύρματο τηλέφωνο που μπορείτε να χειριστείτε εύκολα, καθώς στην πορτοκαλί LCD οθόνη του
προβάλλεται το μενού και ο τηλεφωνικός κατάλογος στα ελληνικά. Προσφέρει δυνατότητα ανοιχτής συνομιλίας, ξυπνητηριού και αναγνώρισης κλήσεων. Παράλληλα, σας επιτρέπει τη φραγή ενοχλητικών κλήσεων από άγνωστους αριθμούς, ενώ μέσω της λειτουργίας Eco Mode συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Ενδ. τιμή: 19,90€

Gigaset A415

Μπορεί να αποθηκεύσει έως και 100 ονόματα, αλλά και να προγραμματίσει 8 πλήκτρα ταχείας κλήσης. Διαθέτει νυχτερινή λειτουργία, έτσι ώστε να δέχεστε κλήσεις σε χαμηλότερη ένταση και αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Eco+, η ακτινοβολία του τηλεφώνου όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, σχεδόν εκμηδενίζεται. Με ελληνικό μενού και εμβέλεια που σε ανοιχτό χώρο φτάνει τα 300 μέτρα.

Ενδ. τιμή: 30,00€

Panasonic 6811

Διαθέτει τηλεφωνικό κατάλογο 120 ονομάτων, διατηρώντας παράλληλα αρχείο 50 αναπάντητων κλήσεων. Μέσω ειδικού πλήκτρου προσφέρει την εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα μείωσης του εξωτερικού θορύβου για να ακούτε πιο καθαρά τον συνομιλητή σας, κάτι που πετυχαίνει σε ποσοστό 75%. Το μενού είναι στα ελληνικά και η μπαταρία παρέχει αυτονομία 15 ωρών. Ενεργοποιήστε το Eco Mode με το πάτημα ενός και μόνο πλήκτρου.

Ενδ. τιμή: 49,90€

 

VTech LS1750

Η συσκευή που θα σας κερδίσει με τον εκπληκτικό retro σχεδιασμό της που πλαισιώνει άριστα τις σύγχρονες τεχνολογίες της. Η βάση του τηλεφώνου μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ως τηλέφωνο ανοιχτής συνομιλίας, ενώ υποστηρίζει και κλήσεις ενδοεπικοινωνίας με το ακουστικό που λειτουργεί και ως DECT. Ενσωματώνει ψηφιακό τηλεφωνητή, οθόνη αφής στη βάση του τηλεφώνου, ελληνικό μενού, κατάλογο 50 ονομάτων και Eco Mode.

Ενδ. τιμή: 70,00€