Θέλετε να έχετε ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλες σας τις smart συσκευές όταν βρίσκεστε σε έναν κήπο στο χωριό ή σε μία παραλία ενός camping; Οι λύσεις ακολουθούν…

Tο καλοκαίρι, η ανάγκη για πρόσβαση στο internet εκτός σπιτιού γίνεται επιτακτική, όχι μόνο στο κινητό αλλά και σε μια σειρά από άλλες συσκευές όπως φορητές παιχνιδομηχανές, tablets, laptops κ.ά. Τι κάνουμε λοιπόν στους εξωτερικούς χώρους ενός σπιτιού όπου δεν επαρκεί η κάλυψη WiFi ή σε περιοχές που δεν έχουμε κεντρική πρόσβαση στο internet μέσω ενός router; Οι νέες προτάσεις της TP-Link έχουν την απάντηση.

TP-Link M7450

4G ταχύτητες σε έως και 32 WiFi συσκευές

Τι θα λέγατε για μια συσκευή τσέπης που υποστηρίζει WiFi σύνδεση για έως και 32 συσκευές ταυτόχρονα; Τοποθετήστε στο M7450 μια κάρτα SIM και το φορητό σημείο πρόσβασης της TP-Link μπορεί να σας προσφέρει 4G LTE (cat 6) σύνδεση στο internet με ταχύτητες έως 300Mbps download και 50Mbps upload. Από εκεί και πέρα, ο διαμοιρασμός των δεδομένων τοπικά μπορεί να γίνει σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, έως 867Mbps στην μπάντα των 5GHz ή εναλλακτικά έως 300Mbps στην μπάντα των 2.4GHz, προκειμένου να εξασφαλίζεται συμβατότητα και με παλαιότερες συσκευές. Τοποθετήστε μια κάρτα microSD (έως 32GB) στην ειδική υποδοχή και τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει σε αυτήν (μουσική, ταινίες, έγγραφα κλπ.) καθίστανται άμεσα προσπελάσιμα από όποια συσκευή ενταχτεί στο WiFi δίκτυό σας. Ωραία όλα τα παραπάνω, ειδικά όταν φέρουμε στο μυαλό μας τους εαυτούς μας ξαπλωμένους σε μια ταράτσα, σε έναν κήπο ή σε μια παραλία να απολαμβάνουμε streaming μουσική ή video, χαλαρώνοντας έπειτα από μια κουραστική σεζόν. Διακοπές σημαίνουν απομάκρυνση από πρίζες και αυτό μοιάζει να το σέβεται το M7450, το οποίο είναι εφοδιασμένο με μια 3.000mAh μπαταρία προκειμένου να μας χαρίσει περίπου 15 ώρες συνεχόμενης χρήσης ή 900 ώρες stand by! Φορτίζει με το κλασικό microUSB καλώδιο, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να εκμεταλλευτείτε ακόμα και ένα powerbank ως πηγή ενέργειας.

Οσον αφορά στη διαχείριση της συσκευής, αφενός η οθόνη της πρόσοψης προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες με μια ματιά, αφετέρου η εφαρμογή «tpMiFi» για iOS και Android κινητά, αποτελεί ένα πληρέστατο κέντρο ελέγχου από όπου μπορείτε να δείτε τους συνδεδεμένους χρήστες, τα MB που έχετε δαπανήσει, τα αρχεία της κάρτας microSD που ενδεχομένως να έχετε εισάγει και πολλά άλλα, πάντα μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος χρήσης φτιαγμένο για… κοινούς θνητούς και όχι για τεχνικούς δικτύων!

TP-Link EAP225-Outdoor

WiFi εκτός σπιτιού, παντός καιρού και με τεράστια εμβέλεια!

Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των ασύρματων συνδέσεων WiFi, το υπαίθριο access point της TP-Link ξεχωρίζει για τη δυνατότητά του να επικοινωνεί ταυτόχρονα (και όχι διαδοχικά όπως συνηθίζεται) με διαφορετικές ασύρματες συσκευές. Υποστηρίζοντας το τελευταίο πρωτόκολλο 802.11ac Wave 2 MU-MIMO, το αδιάβροχο (IP65) και με αντικεραυνική προστασία, EAP225-Outdoor διαθέτει καλαίσθητο design και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, καθώς παρέχεται ειδικό mount για τοίχο και λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -30οC έως και 70οC. Χάρη στις δύο αποσπώμενες omnidirectional κεραίες, σε εξωτερικούς χώρους το WiFi σήμα αγγίζει (εφόσον ταξιδεύει ανεμπόδιστο) εμβέλεια έως και 200 μέτρα στην μπάντα των 2.4GHz και έως 300 μέτρα στην ταχύτερη συχνότητα των 5GHz! 1.200Mbps με 2χ2 MIMO τεχνολογία εγγυώνται πως το ασύρματο δίκτυό σας θα περάσει στην εποχή των Gigabit ταχυτήτων. Για την τροφοδοσία του και τη σύνδεσή του με το router σας αρκεί ένα καλώδιο, καθώς είναι συμβατό με 802.3af/Passive PoE (θα βρείτε και προσαρμογέα Power over Ethernet στη συσκευασία). Το λογισμικό «Omada Controller» (είναι γνωστή η αγάπη της κινεζικής εταιρείας στα ελληνικά ονόματα!) επιτρέπει εύκολη διαχείριση με ύψιστη ασφάλεια εκατοντάδων EAP, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη λύση ιδανική και για επαγγελματική χρήση σε μεγάλες εκτάσεις, όπως π.χ. τουριστικές μονάδες και βιομηχανικές περιοχές. Ας μην ξεχνάμε πως υποστηρίζονται και διαδικασίες Facebook WiFi και SMS authentication.