Η ανάγκη για ένα gadget που θα συγκεντρώνει τεχνολογίες και θα οργανώνει τις ανάγκες μας είναι δεδομένη και τα smartwatches φιλοδοξούν να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο, τοποθετώντας ένα πλήρες κέντρο ελέγχου στον καρπό μας.

Tα «έξυπνα» ρολόγια αποτελούν τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, καθώς πολλές από τις λειτουργίες που εξυπηρετούν είναι εξαιρετικά χρήσιμες και απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες της εποχής και της καθημερινότητας. Η δυνατότητα να μεταφέρουν απαραίτητες ειδοποιήσεις από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας (τηλεφωνικές κλήσεις, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε συνδυασμό με το γεγονός πως μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του προσωπικού μας «αθλίατρου», παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και κρατώντας σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρακολουθούμε συστηματικά την κατάσταση της υγείας μας (π.χ. καρδιακοί χτύποι) και να οργανώνουμε συστηματικά την άθλησή μας, καθιστά τα smartwatches ένα χρηστικότατο gadget, του οποίου η διάδοση αναμένεται να εκτιναχθεί στο προσεχές μέλλον. Τα περισσότερα από τα ρολόγια αυτής της κατηγορίας ενσωματώνουν GPS, το οποίο στις μέρες μας αποτελεί ένα πολυεργαλείο εξαιρετικής χρησιμότητας, ενώ συχνά μπορούν να υποστηρίξουν τη σύνδεση με πολλές από τις smart συσκευές σας, κάτι που όπως είναι φυσικό… θα σας λύσει τα χέρια!

Samsung Gear S3 Frontier

Συνδυάζει τον διαχρονικής αισθητικής σχεδιασμό με εξαιρετικά προηγμένες λειτουργίες, αποσκοπώντας στο να σας εξοπλίσει με ένα κομψό και συνάμα άκρως λειτουργικό ρολόι. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του ενσωματωμένου ηχείου που διαθέτει, να τσεκάρετε τα mails σας και να κατεβάσετε εφαρμογές, όπως την S Health app που σας τροφοδοτεί με πληροφορίες σχετικά με τις αθλητικές σας δραστηριότητες. Επιπλέον, μπορεί να καταγράψει τους χτύπους της καρδιάς, ενώ διαθέτει και GPS. Τα 4GB αποθηκευτικού χώρου και το λειτουργικό Tizen ολοκληρώνουν ικανοποιητικά το «έξυπνο» πακέτο του.

Ενδ. τιμή: 399€

Xiaomi Amazfit PACE 

Εξοπλισμένο με οθόνη αφής τεχνολογίας Always-on LCD και GPS. Υποστηρίζει μια σειρά από smart λειτουργίες, όπως τη μέτρηση των καρδιακών παλμών από τον καρπό, την προβολή δεδομένων σχετικά με τον καιρό και την καταγραφή της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου σας. Η πιστοποίηση IP67 εγγυάται πως είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, ενώ η μπαταρία του σε συνθήκες φυσιολογικής χρήσης προσφέρει αυτονομία 5 ημερών. Εχει 512MB μνήμης RAM, 4GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth και Wi-Fi.

Ενδ. τιμή: 179€

Huawei Watch 2

Με αυτόνομη 4G συνδεσιμότητα, το smartwatch της Huawei μπορεί να σας καθοδηγήσει σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας προπονητικές οδηγίες για τις αγαπημένες σας αθλητικές δραστηριότητες, ενώ μπορεί να κρατήσει και το αντίστοιχο αρχείο δεδομένων της προπόνησής σας. Διαθέτει λειτουργία παλμογράφου αλλά και ζωντανής χαρτογράφησης μέσω GPS. Παράλληλα, αναλαμβάνει να σας μεταφέρει όλες τις σημαντικές ειδοποιήσεις σας, ενώ υποστηρίζει πληρωμές μέσω NFC. Χρησιμοποιεί  τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 2100 Wear της Qualcomm για γρήγορες αποδόσεις και η αυτονομία της μπαταρίας του φτάνει τις 50 ώρες.

Ενδ. τιμή: 329€

Garmin Vivomove HR Sport

Μετρά την τιμή της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, κάτι που αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο μέτρησης της αερόβιας άσκησης, ενώ ταυτόχρονα υπολογίζει θερμίδες και καρδιακούς παλμούς, την ένταση της δραστηριότητας ή ακόμα και τα βήματα που έχετε κάνει. Μέσω του Garmin Connect συνδέεται με το smartphone ή τον υπολογιστή για μεταφορά των δεδομένων και είναι απολύτως συμβατό με Android και iOS λειτουργικά. Υποστηρίζει Bluetooth συνδεσιμότητα και η μπαταρία του έχει αυτονομία 5 ημερών.

Ενδ. τιμή: 200€

Apple Watch Series 3

Το smartwatch που θα σε αναγκάσει να δώσεις τέλος στην καθιστική ζωή και να κινείσαι περισσότερο, καθώς μέσω 3 κύκλων σου παρουσιάζει την καθημερινή σου δραστηριότητα και σε ωθεί να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους. Παράλληλα, διαθέτει ειδική εφαρμογή σχετικά με την υγεία, ώστε να παρέχει όλα τα χρήσιμα δεδομένα και να υποστηρίξει όσους στοχεύουν στη βελτίωσή της. Η οθόνη του είναι τύπου OLED και είναι ιδανικό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, μιας και αντέχει σε βάθος 50 μέτρων.

Ενδ. τιμή: 399€

Turbo-X Tempus HR+

Μία από τις πιο οικονομικές λύσεις της κατηγορίας, η οποία ωστόσο διαθέτει αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η έγχρωμη LCD οθόνη, η λειτουργία ανεύρεσης για να μην το χάσετε ποτέ και η αυτονομία μπαταρίας, διάρκειας 5 ημερών. Σας επιτρέπει να δείτε emails, να λάβετε ειδοποιήσεις από τα social media και να ελέγξετε τις κλήσεις ή τα μηνύματα που έχουν σταλθεί στο τηλέφωνό σας. Επιπλέον, έχει υποδοχή για κάρτα SIM, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλέφωνο, ενώ είναι συμβατό με όλες τις iOS/Android συσκευές.

Ενδ. τιμή: 79€

Fitbit Blaze

Μπορεί να συνδεθεί με το GPS του κινητού για να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, όπως μέτρηση αποστάσεων ή ορισμό διαδρομής, ενώ παράλληλα μέσω της εφαρμογής FitStar δίνει οδηγίες γυμναστικής μέσα από μια ευρεία γκάμα sport modes, έχοντας ταυτόχρονα την ικανότητα να αναγνωρίζει ασκήσεις που έχουν καταγραφεί στη μνήμη του, ώστε να συγκρίνετε επιδόσεις. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία PurePulse, για να παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και για να δίνει πληροφορίες για την ένταση των ασκήσεων.

Ενδ. τιμή: 199€

NILOX Bodyguard

Το smartwatch της Nilox που διαθέτει συμβατότητα με τα  Android και iOS λειτουργικά, ώστε να σας προσφέρει τις «έξυπνες» δυνατότητές του. Η μπαταρία του, τύπου Li-ion, έχει χωρητικότητα που φτάνει τα 420mAh και αυτονομία που αγγίζει τις 72 ώρες. Υποστηρίζει Wi-Fi συνδέσεις και ενσωματώνει GPS, χάρη στο οποίο μπορείτε, μεταξύ άλλων, να ορίσετε «ζώνες ασφαλείας» και να ειδοποιείστε όποτε βγαίνετε από αυτές. Λαμβάνει ειδοποιήσεις από το smartphone ώστε να μην χάνετε τις κλήσεις ή τα μηνύματά σας.

Ενδ. τιμή: 139€

MyKronoz ZeSport

Ελέγξτε τον χρόνο και την ποιότητα του ύπνου σας, παρακολουθήστε την καρδιακή σας λειτουργία και καταγράψτε όλες τις λεπτομέρειες των αθλητικών σας δραστηριοτήτων μέσω του «έξυπνου» ρολογιού της MyKronoz. Επιπλέον, σας προσφέρει μια σειρά από σημαντικές ενημερώσεις σχετικές με τα e-mails, τις κλήσεις και τα sms που δέχεστε, ενώ σας μεταφέρει και τις ειδοποιήσεις σας από τα social media. Υποστηρίζει συνδέσεις μέσω Bluetooth, διαθέτει GPS και αλτίμετρο, ενώ είναι συμβατό με iOS 8+ και Android 4.3+.

Ενδ. τιμή: 149€