Η ολοκλήρωση των technical preview εκδόσεων των προϊόντων Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών της Microsoft.


microsoft-office-2010-aboutΤις δοκιμαστικές εκδόσεις του Office και του Visio θα μπορούν πλέον να δοκιμάσουν όσοι μετέχουν στο Technical Preview πρόγραμμα της εταιρίας. «Το Office 2010 αποτελεί την ιδανική σουίτα εφαρμογών γραφείου και την καλύτερη λύση για εργασία σε PC, κινητά τηλέφωνα και browsers», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Chris Capossela, Senior Vice President, Microsoft Business Division, Microsoft Corp. «Με νέες και ενισχυμένες δυνατότητες προβολής και μοντάζ βίντεο στο Power Point, οπτικοποίησης δεδομένων στο Excel και από κοινού συγγραφής (co-authoring) στο Word, αναπτύσσουμε τεχνολογικές λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να εργαστούν αποτελεσματικότερα και γρηγορότερα, σχεδόν οπουδήποτε και αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή».


Ανάπτυξη με βάση την ίδια την εμπειρία και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χρηστών:
Η Microsoft για τη διαδικασία ανάπτυξης του Office 2010, βασίστηκε στις εμπειρίες και ιδιαίτερες ανάγκες των ίδιων των χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία χρήσης:

– Οι 89 από τις 100 κορυφαίες εταιρίες στις ΗΠΑ προσφέρουν στα στελέχη τους την επιλογή της εργασίας από το σπίτι (telecommuting).
– 230 εκατ. έγγραφα Office επισυνάπτονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) Hotmail κάθε μήνα.
– Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 93 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ημερησίως.
– 30% των χρηστών Office χρησιμοποιούν την εντολή «Εισαγωγή Εικόνας» (Insert Picture).
– 37 εκατ. χρήστες Office κατέβασαν 265 εκατ. αρχεία Clip Art μόνο κατά τη διάρκεια του Απριλίου.
– Παρά το γεγονός ότι η χρήση βίντεο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο παρουσιάσεων, μόνο το 3% των χρηστών PowerPoint εισάγει βίντεο στις παρουσιάσεις τους.


Το Office 2010 και τα προϊόντα που περιλαμβάνει διαθέτουν καινοτόμα χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές:


– Δυνατότητα εργασίας από παντού με τη βοήθεια των διαδικτυακών εφαρμογών του Office που επιτρέπουν την πρόσβαση σε αρχεία σχεδόν από παντού, διασφαλίζοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να μπορεί να δει και να επεξεργαστεί ένα αρχείο Word ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί.
– Αποδοτικότερη συνεργασία με τις δυνατότητες για από κοινού συγγραφή στο Microsoft Word 2010, Microsoft Power Point 2010 και Microsoft OneNote 2010, καθώς και τις διευρυμένες επιλογές διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ημερολογίου στο Microsoft Outlook 2010.
– Υλοποίηση ιδεών με τις νέες επιλογές επεξεργασίας και προβολής βίντεο και εικόνας στο Power Point, εύκολης προετοιμασίας εγγράφου μέσω του Microsoft Office Backstage view, καθώς και με τα νέα Sparklines στο Microsoft Excel 2010, που εξασφαλίζουν γρηγορότερη οπτικοποίηση δεδομένων και συντομότερο εντοπισμό τάσεων.


Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων εκδόσεων Office από οχτώ σε πέντε. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε επίσης πως οι διαδικτυακές εφαρμογές του Office θα είναι διαθέσιμες με τους εξής τρείς τρόπους: 1) μέσω του Windows Live, όπου περισσότεροι από 400 εκατ. καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς καμία χρέωση, 2) μέσω μιας ετήσιας συνδρομής, για επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας περισσότερους από 90 εκατ. χρήστες και 3) μέσω των Microsoft Online υπηρεσιών, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς συνδρομητικής υπηρεσίας ως μέρος ενός ειδικού πακέτου.


Διαθεσιμότητα
Όλοι οι συνεργάτες της Microsoft, οι οποίοι παρακολούθησαν στο Παγκόσμιο Συνέδριων Συνεργατών, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Technical Preview πρόγραμμα. Σημειώνεται πως το Office 2010, καθώς και τα προϊόντα που περιλαμβάνει θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2010. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο http://www.microsoft.com/Office2010.