H ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΕΒΕ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, το συνολικό μέρισμα προς διανομή για τη χρήση 2008 ανέρχεται κατόπιν στρογγυλοποιήσεως σε €265.473,99 που αναλογεί σε μέρισμα €0,010 ανά μετοχή.


dionic_group_rgb_logo-onwhiteΣύμφωνα με το φορολογικό νόμο 2238/1994 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3697/2008, το μέρισμα αυτό, πέραν της φορολόγησής του στην πηγή, υπόκειται και σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος 10% σε βάρος των μετόχων, έτσι ώστε το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,009 ευρώ. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανόνα “record date”, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. στις 13.08.2009.


Από την 11.08.2009 που ορίζεται ως ημερομηνία αποκοπής, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος επί των κερδών της χρήσης 2008.


Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009 από την πληρώτρια τράπεζα EFG EUROBANK Ergasias ως ακολούθως.


1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τα άρθρα 5.5 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού της Εταιρίας «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.»


2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG EUROBANK Ergasias, για όσους εκ των μετόχων τηρούν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας Σ.Α.Τ. ή τηρούν τις μετοχές τους σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ


3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα, είτε οι μέτοχοι οι ίδιοι είτε οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους στην Τράπεζα ΕFG EUROBANK Ergasias σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή τη σχετική εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή, αντίστοιχα, και σε κάθε περίπτωση προσκομίζοντας την εκτύπωση των στοιχείων του ΚΑΜΕ (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ).


Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.