Ακολουθώντας πιστά την ξεχωριστή αισθητική της ομώνυμης σειράς κινουμένων σχεδίων, ο τίτλος αφηγείται μια ιστορία που φαντάζει παιδική, αλλά διαθέτει χιούμορ κι άποψη που θα εκτιμήσουν και οι ενήλικες.

Oι πειρατές έχουν σκορπίσει τον τρόμο στην πλημμυρισμένη χώρα του Ooo. Οι πάγοι λιώνουν και ο άρχοντάς τους κλαίει με λυγμούς επειδή έχασε το στέμμα του. Ωρα για το ιδιαίτερο δίδυμο των Finn και Jake, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το «Adventure Time: Pirates of the Enchiridion» είναι ένα RPG με παραδοσιακή turn-based μάχη και ελεύθερη εξερεύνηση με έντονη… platform γεύση. Είτε πεζοί είτε με το καράβι τους, οι δύο (αρχικά) πρωταγωνιστές ακολουθούν μια πλοκή που δίνει μια ψευδαίσθηση ανοικτού κόσμου, αν και η σειρά με την οποία καλείστε να επιλύσετε τους γρίφους και να ξεπεράσετε τις προκλήσεις είναι λίγο-πολύ δεδομένη.

Κατά τη διάρκεια μιας μάχης (η οποία θυμίζει επιτραπέζιο RPG) καλείστε σε κάθε γύρο της να αξιοποιήσετε τα πλεονεκτήματα των μελών της δικής σας ομάδας και να στοχεύσετε στρατηγικά στα μειονεκτήματα των αντιπάλων. Το gameplay δεν έχει γίνει ιδιαιτέρως πολύπλοκο, μιας και σαφής είναι η πρόθεση ο τίτλος να είναι προσβάσιμος και ελκυστικός για τα μικρά παιδιά, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι εξίσου διασκεδαστικός και για ενήλικες. Οι αναβαθμίσεις των χαρακτήρων σας (προφανώς δεν θα περιοριστείτε στους δύο αρχικούς ήρωες) έρχονται με κατανάλωση των νομισμάτων που συλλέγετε κατά τη διάρκεια των περιπετειών σας. Επιπρόσθετες ικανότητες ξεκλειδώνονται φέρνοντας εις πέρας συγκεκριμένες αποστολές και διευρύνουν τις στρατηγικές επιλογές σας στις μάχες. To voice acting συναγωνίζεται αυτό της τηλεοπτικής σειράς, με αρκετές σκηνές να προκαλούν αβίαστα το γέλιο, όπως αυτές των ανακρίσεων!

Ισως λίγο πιο εύκολο και απλοϊκό από ό,τι θα θέλαμε, το «Pirates of the Enchiridion» δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που γοητεύει με την αισθητική του και φέρνει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του παίκτη, όποια κι αν είναι η ηλικία του…

ΣΥΣΤΗΜΑ: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch • ΔΙΑΘΕΣΗ: Bandai Namco Entertainment Hellas