Η SAP Hellas ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με το Athens Information Technology (AIT) και το ALBA Graduate Business School για τη συμμετοχή των τελευταίων στο πρόγραμμα SAP University Alliances, αυξάνοντας έτσι τις συνεργασίες της.


sapΤα δυο κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα έρχονται να αξιοποιήσουν αυτό το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το λογισμικό της SAP στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να καταρτίσουν επαγγελματικά τα στελέχη του αύριο.
Μέσω του προγράμματος SAP University Alliances, τα συνεργαζόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα αποκτούν άμεση πρόσβαση στις κορυφαίες λύσεις λογισμικού της SAP, δίνοντας την ευκαιρία σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές να αξιοποιήσουν πρακτικά τεχνολογικά εργαλεία και πόρους, μέσω της δημιουργίας και διαχείρισης ολοκληρωμένων επιχειρησιακών διαδικασιών. Η εκπαίδευση πάνω στις λύσεις της SAP, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, προσθέτει επιπλέον αξία στην εκπαίδευση των φοιτητών, εφοδιάζοντας τους με ένα παραπάνω προσόν που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα και να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.


Η πρακτική φύση του προγράμματος εναρμονίζεται με τους στόχους του AIT και του ALBA, που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και της ανταγωνιστικότητας στελεχών που θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε διάφορους κλάδους της αγοράς, είτε αξιοποιώντας τη γνώση τους στη διοίκηση επιχειρήσεων, είτε συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Παράλληλα, οι νέες συνεργασίες καταδεικνύουν την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία του ρόλου της τεχνολογίας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου ακαδημαϊκού προγράμματος.


Μόλις δυο μήνες μετά την επίσημη έναρξη του προγράμματος στην Ελλάδα, οι συνεργαζόμενοι με τη SAP ακαδημαϊκοί οργανισμοί ανέρχονται ήδη στους τρεις, καθώς είχε προηγηθεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει η ακαδημαϊκή κοινότητα για το πρόγραμμα.