Μια από τις πιο… γοητευτικές LED τηλεοράσεις που κυκλοφορεί στην αγορά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πρόσφατα, καθώς η 55άρα Sony XF90 καθηλώνει με την ποιότητα εικόνας της.

Η νέα σειρά XF90 της Sony έρχεται να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση της γκάμας των επιλογών που η εταιρεία προσφέρει, στην κατηγορία των τηλεοράσεων που χαρακτηρίζονται από μεγάλες διαστάσεις οθόνης και υψηλά στάνταρ τεχνικών χαρακτηριστικών. Το εν λόγω μοντέλο προσφέρεται στις 49, 55, 65 και 75 ίντσες, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις, ενώ ποντάρει στον ισχυρό επεξεργαστή X1 Extreme και την τεχνολογία 4Κ HDR, ώστε να κερδίσει το κοινό με τις αυξημένες επιδόσεις του. Ας δούμε λοιπόν τις εντυπώσεις που μας άφησε η 55άρα XF90

Οι μεγάλες διαστάσεις οθόνης ευνοούν την εμφάνιση του φαινομένου της θόλωσης, ειδικά στις γρήγορες σκηνές δράσης, στερώντας από το θεατή μια ιδανική εμπειρία θέασης. Για το λόγο αυτό, η Sony υιοθετεί τη χρήση της νέας τεχνολογίας X-Motion Clarity, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλότητα και την καθαρότητα της εικόνας ακόμα και σε στιγμές εξαιρετικά έντονης δράσης. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη σημασία στη διατήρηση υψηλού επιπέδου φωτεινότητας, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στον LED αλγόριθμο της Sony, ο οποίος ρυθμίζει την ένταση του φωτός και του οπίσθιου φωτισμού, στοχεύοντας σε εντυπωσιακά αποτελέσματα με ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπλέον, το Dolby Vision (φορμά HDR της Dolby Laboratories) αναλαμβάνει να αναδείξει τα φωτεινά σημεία, να αποδώσει βαθύτερο μαύρο και να αποτυπώσει ακόμα πιο ζωντανά χρώματα, τα οποία ενισχύονται και από την τεχνολογία TRILUMINOS Display, που χαρίζει ρεαλισμό και ακρίβεια.

Και δεν μένει μόνο εκεί, καθώς το τελικό αποτέλεσμα συνδιαμορφώνεται και από άλλες προηγμένες τεχνολογίες όπως η X-tended Dynamic Range PRO που αναλαμβάνει την εξισορρόπηση του φωτός, παράγοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις σκοτεινές ή φωτεινές περιοχές, ή η 4K X-Reality PRO που εξαργυρώνει όλη την τεχνογνωσία της Sony στη βελτίωση εικόνας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της εταιρείας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές για να βελτιώσει κάθε σκηνή μέσα από συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων.

Όπως είναι λογικό, ο ήχος δε θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη μοίρα και αναμενόμενα οι ειδικοί της Sony εστίασαν σε τεχνολογίες που μπορούν να απογειώσουν τη συνολική εμπειρία, χαρίζοντας αυθεντικό κινηματογραφικό ήχο. Ως επακόλουθο, η XF90 σχεδιάστηκε ώστε να «δένει» αρμονικά με την HT-XF9000 ηχόμπαρα της Sony και σε συνδυασμό με την συμβατότητα με την τεχνολογία Dolby Atmos, να είναι σε θέση να αποδώσει εκπληκτικό ήχο. Μάλιστα, το σύστημα Vertical Surround Engine κάνει πραγματικά την διαφορά, φέρνοντας στο σαλόνι σας surround ήχο που θα μοιάζει να έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις. Επιπλέον, η συνδεσιμότητα της ηχόμπαρας μέσω Bluetooth ή USB διασφαλίζει πως μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να αναπαράγετε την αγαπημένη σας μουσική.

Πάντως, η XF90 δεν εναποθέτει όλες της τις ελπίδες για καθηλωτικό ήχο στη συνεργασία με την HT-XF9000 soundbar και για αυτό το λόγο ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως η Acoustic Surface με σκοπό να μεταδίδει τον ήχο απευθείας από την οθόνη, η ClearAudio+ που ρυθμίζει αυτόματα τον ήχο και η S-Force Front Surround PRO που δημιουργεί ένα ηχητικό πεδίο 360ο, φέρνοντας την αίσθηση του surround ήχου.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα Android TV φέρνει στο σαλόνι σας το πιο πλούσιο smart περιεχόμενο και ανοίγει έναν νέο κόσμο ψυχαγωγίας, δίνοντας πρόσβαση σε εφαρμογές, μουσική, ταινίες κ.ά., ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Chromecast για να μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα τα αρχεία σας από το smartphone ή το tablet. Σας παρέχει πρόσβαση στο Google Play, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες και σειρές ή να παίξετε διασκεδαστικά παιχνίδια, ενώ είναι εξοπλισμένη και με φωνητική αναζήτηση, μετατρέποντας την αναζήτηση περιεχομένου και τον έλεγχο της τηλεόρασης σε μια απλή και γρήγορη διαδικασία.

Σχεδιαστικά κινείται στη σφαίρα του μινιμαλισμού, με το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο αλουμινίου να δίνει τον τόνο, συνδυάζοντας την απλότητα, με τη μοντέρνα σχεδίαση και τα κορυφαία υλικά. Εντύπωση προκαλεί και η επιλογή της Sony σχετικά με τη στήριξη της XF90, καθώς τα πόδια σε στιλ πιγκουίνου αφενός μαρτυρούν καινοτόμο design και αφετέρου υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα.

Ο μοναδικός τομέας που θα θέλαμε λίγο καλύτερες επιδόσεις είναι αυτός του input lag, αν και πρόκειται για μια παράμετρο που απασχολεί μόνο τους φανατικούς gamers, καθώς αφορά στα κλάσματα του δευτερολέπτου που μεσολαβούν από τη στιγμή που θα πατήσετε ένα κουμπί στο gamepad μέχρι τη στιγμή που θα μεταφραστεί σε πράξη στην οθόνη σας.