Η Sony ανακοίνωσε τον πολυαναμενόμενο FE 400mm F2.8 GM OSS σούπερ τηλεφακό prime μεγάλου διαφράγματος (μοντέλο SEL400F28GM). O νέος FE 400mm F2.8 GM OSS φακός της Sony, προϊόν εκτεταμένης έρευνας και δοκιμών, είναι ο πρώτος σούπερ τηλεφακός prime μεγάλου διαφράγματος που έρχεται να ενταχθεί στην σειρά φακών Emount.

Αυτός ο εντυπωσιακός νέος φακός παράγει μοναδική ποιότητα εικόνας, εξαιρετική ταχύτητα εστίασης και ακρίβεια, ενώ παράλληλα θεωρείται το πιο ελαφρύ μοντέλο στην κατηγορία τουi και όλα αυτά σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο σχεδιασμό. Είναι η ιδανική επιλογή για επαγγελματίες φωτογράφους αθλητικών διοργανώσεων, για φωτογραφία φύσης και άγριας ζωής και το τέλειο συμπλήρωμα στην εκτεταμένη συλλογή των υψηλής ταχύτητας Emount φωτογραφικών μηχανών, όπως οι α9, α7R III και άλλες.

Ο ελαφρύτερος 400mm F2.8 Prime φακός στον κόσμο με την ιδανική ισορροπία για χρήση μονόποδα ή χειροκίνητη λήψη

Με βάρος μόλις 2897 γραμμάρια, ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS φακός προσφέρει εύκολη φορητότητα αλλά και χειρισμό για λήψη με μηχανή στο χέρι, κάτι που διατίθεται για πρώτη φορά σε φακούς της κατηγορίας του. Το εξαιρετικά μικρό βάρος αυτού του λεπτού φακού οφείλεται στην πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση με τρία στοιχεία φθορίτη, με μειωμένο αριθμό στοιχείων στο μπροστινό τμήμα του σώματος του φακού, σε συνδυασμό με την χρήση ανθεκτικών εξαρτημάτων από κράμα μαγνησίου στο σώμα.

Επιπλέον, χάρη στις επαναλαμβανόμενες δοκιμές και αξιολόγηση από επαγγελματίες φωτογράφους από όλο τον κόσμο προέκυψε μια μη εμπροσθοβαρής σχεδίαση, με μειωμένη ροπή αδράνειας που αντιστέκεται στην περιστροφή έως και 50% σε σύγκριση με τον SAL500F40Gii. Η λήψη είτε με το χέρι είτε με τη χρήση μονόποδου είναι εγγυημένα ταχύτερη και πιο ακριβής.

Γρήγορη Αυτόματη Εστίαση με Ακρίβεια

Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τις εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες λήψης και εστίασης των τελευταίων φωτογραφικών μηχανών της Sony, ο φακός FE 400mm F2.8 GM OSS διαθέτει δύο νέους γραμμικούς μηχανισμούς XD υψηλής ταχύτητας (εξαιρετικά δυναμικούς) που καθοδηγούν την εστίαση του φακού, επιτυγχάνοντας μέχρι και 5 φορέςiii βελτιωμένη απόδοση κατά την ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων. Αυτοί οι μηχανισμοί υποστηρίζονται από ειδικά αναπτυγμένους αλγορίθμους κίνησης για να ελαχιστοποιείται η υστέρηση και η αστάθεια και να ελέγχονται τα επίπεδα θορύβου, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά γρήγορη, ακριβή και αθόρυβη απόδοση αυτόματης εστίασης. Αυτό επιτρέπει στον φακό να καταγράφει εύκολα, αθλητές ή άγρια ζώα σε γρήγορη κίνηση.

G Master Ποιότητα εικόνας και «Bokeh»

Ο νέος μεγάλης ευκρίνειας σούπερ τηλεφακός prime, από την κορυφαία σειρά φακών G Master της Sony, προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο ποιότητας εικόνας και λεπτομέρειας, με εξαιρετική αντίθεση και ανάλυση που διατηρούνται μέχρι και στις γωνίες της εικόνας. Η μοναδική οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει τρία στοιχεία φθορίτη που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της χρωματικής απόκλισης και στην καταστολή οποιασδήποτε παραμόρφωσης των χρωμάτων. Ο φακός έχει επίσης επικαλυφθεί με την επίστρωση νανοκρυστάλλων [Nano AR] μια ακόμη αποκλειστικότητα της Sony για την μείωση οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων αντανακλάσεων, που μπορούν να προκαλέσουν αναλαμπές και εμφάνιση ειδώλων.

Εκτός από την εντυπωσιακή ανάλυση, ο φακός διαθέτει ένα μηχανισμό κυκλικού διαφράγματος 11 λεπίδων που συμβάλλει περαιτέρω στην ομαλή κυκλική αποεστίαση φόντου, ώστε να παράγει εξαιρετικά φυσικό και όμορφο «bokeh». Κάθε φακός, επίσης, δοκιμάζεται ξεχωριστά και ρυθμίζεται κατά το στάδιο της παραγωγής για να επιτευχθεί η μέγιστη ποιότητα στην εικόνα και στο «bokeh».

Ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS είναι συμβατός με τους 1.4x και 2.0x Emount τηλεμετατροπείς της Sony, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση απεικόνισης σε μεγάλα εστιακά μήκηiv, διατηρώντας ταυτόχρονα γρήγορη και ακριβή απόδοση αυτόματης εστίασης.

Ανθεκτικότητα, Αξιοπιστία και Χειρισμός

Για να αντέξει τις σκληρές συνθήκες και απαιτήσεις της φωτογράφησης αθλητικών εκδηλώσεων και άγριας φύσης, ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS της Sony είναι κατασκευασμένος με ανθεκτικό κράμα μαγνησίου και ισχυρό αλλά ελαφρύ σκίαστρο φακού από ανθρακονήματα. Ο φακός είναι, επίσης, ανθεκτικόςv στη σκόνη και την υγρασία και το εμπρόσθιο στοιχείο διαθέτει μια επίστρωση από φθόριο για να παραμένει καθαρό χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα.

Υπάρχει, επίσης, μια μεγάλη συλλογή από σκληρά κουμπιά χειρισμού πάνω στον φακό, συμπεριλαμβανομένου ενός ‘FullTime DMF’ διακόπτη για άμεση χειροκίνητη εστίαση σε οποιοδήποτε σημείο, προσαρμοσμένα κουμπιά διατήρησης της εστίασης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στον κύλινδρο του φακού – επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στο Εye AF, για παράδειγμα, και ένα δακτύλιο εστίασης με χαρακτηριστικό Linear Response MF για γρήγορη χειροκίνητη εστίαση με ακρίβεια. Ο νέος φακός διαθέτει επίσης ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας, για την λήψη δυναμικής αθλητικής δράσης αλλά και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις «Mode», συμπεριλαμβανομένης μίας νέας ρύθμισης Mode 3vi με προηγμένο αλγόριθμο που εξασφαλίζει ευκολότερη πλαισίωση όταν ακολουθείτε κινούμενα αντικείμενα. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει ένα δακτύλιο λειτουργίας με επιλογές ρυθμίσεων «Προεπιλογή» και «Λειτουργία»vii, που προσφέρουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και τις συναντάμε για πρώτη φορά σε φακό της Sony.

Ο FE 400mm F2.8 GM OSS περιλαμβάνει μια υποδοχή φίλτρουviii που δέχεται ø 40.5mm ND φίλτρο και άλλους τύπους φίλτρων, καθώς και το προαιρετικό ένθετο (drop-in) κυκλικό πολωτικό φίλτρο VF-DCPL1.Το φίλτρο VFDCPL1 μπορεί να περιστραφεί για να επιτύχει το επιθυμητό επίπεδο πόλωσης ενώ είναι εγκατεστημένο στον φακό.

Ενημέρωση λογισμικού συστήματος της α9 για υποστήριξη του FE 400mm F2.8 GM OSSix

Η τελευταία έκδοση λογισμικού συστήματος (Έκδοση 3.00) για την α9 (ILCE-9) παρέχει υποστήριξη για το νέο φακό FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) για βελτιστοποίηση της οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και διευκόλυνση συνεχούς λήψης με εντοπισμό αυτόματης εστίασης ακόμη και όταν το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από F11.

Η ενημέρωση, ακόμα, παρέχει την δυνατότητα εισαγωγής σειριακού αριθμού κάμερας στα δεδομένα Exif, ένα χαρακτηριστικό που έχει ζητηθεί έντονα από επαγγελματίες φωτογράφους αθλητικών εκδηλώσεων και φωτορεπόρτερ. Επιπλέον, αρκετές άλλες ενημερώσεις έχουν εφαρμοστεί για τη φωτογραφική μηχανή α9 με το νέο λογισμό, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ταχύτητας αυτόματης εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, της βελτιωμένης συνεχούς απόδοσης αυτόματης εστίασης κατά την παρακολούθηση ενός κινούμενου αντικειμένου και της μειωμένης καθυστέρησης απελευθέρωσης του κλείστρου κατά τη λήψη με χρήση φλας.

Διαθεσιμότητα

Κατασκευασμένος για να ικανοποιήσει στο έπακρο τις επιταγές των φωτογράφων, ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ το προαιρετικό ένθετο (drop-in) κυκλικό πολωτικό φίλτρο (μοντέλο VFDCPL1) θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2018.

Ένα βίντεο με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τις μαρτυρίες του Nick Didlick και του Bob Martin είναι τώρα διαθέσιμα στο Sony Camera Channel στο YouTube, ενώ νέες εικόνες δημοσιεύονται, επίσης, στην παγκόσμια φωτογραφική συλλογή Sony Photo Gallery

i Σε σύγκριση με τον φακό 400mm F2.8 για φωτογραφικές μηχανές fullframe, από δοκιμές της Sony τον Ιούνιο 2018

ii Όταν είναι τοποθετημένος στην α9 με λαβή λήψης VG-C3EM. Σε σύγκριση με την α99 II + SAL500F40G, από δοκιμές της Sony

iii Όταν είναι τοποθετημένος στην α9. Σε σύγκριση με τον SAL300F28G2 τοποθετημένο στην α9 (μέσω LAEA3), δοκιμές της Sony

iv Το μέγιστο άνοιγμα με τους τηλε-μετατροπείς 1.4x (SEL14TC) και 2.0x (SEL20TC) είναι F4 και F5.6,

αντίστοιχα

v Δεν εγγυάται 100% προστασία από την σκόνη και την υγρασία

vi Το λογισμικό α9 πρέπει να ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση για να ενεργοποιήσει το Optical SteadyShot MODE 3, όταν o φακός χρησιμοποιείται με την α9. Ανατρέξτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Sony για πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του σώματος της κάμερας

vii Οι λειτουργίες μπορούν να εκχωρηθούν μέσω του μενού του σώματος της κάμερας. Το Power Focus έχει εκχωρηθεί από προεπιλογή. Η επιλογή APS-C / Full Frame Select μπορεί να ενεργοποιηθεί με την ενημέρωση του λογισμικού α9 στην πιο πρόσφατη έκδοση. Ανατρέξτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Sony για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα και τις λειτουργίες του σώματος της φωτογραφικής

viii Ένα κανονικό φίλτρο εγκαθίσταται αρχικά στην υποδοχή φίλτρου. Το φίλτρο είναι μέρος του οπτικού συστήματος του φακού και πρέπει να τοποθετείτε πάντα το κανονικό φίλτρο ή το κυκλικό πολωτικό φίλτρο κατά τη χρήση του φακού.

Βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί φίλτρο πριν αποθηκεύσετε το σημείο εστίασης για τη λειτουργία προκαθορισμένης εστίασης

ix Η ενημέρωση του λογισμικού συστήματος για την α9 έχει προγραμματιστεί να γίνει σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία υποστήριξης της Sony. https://www.sony.co.uk/electronics/support/e-mount-body-ilce9-series/ilce-9#downloads