Η 2S έκδοση του Mi MIX μας υποδέχεται με την εμβληματική της οθόνη, η οποία για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας πως η Xiaomi είναι μια εταιρεία σπουδαίων σχεδιαστών…

Στη βιομηχανία της τεχνολογίας πολλές εταιρείες καθορίζουν την πορεία τους βάσει των υποδείξεων οικονομολόγων, τεχνοκρατών, προγραμματιστών, ηλεκτρολόγων μηχανικών ή ακόμα και διαφημιστών ή νομικών συμβούλων… Στην περίπτωση της Xiaomi, είναι προφανές πως κυρίαρχο λόγο έχουν οι designers και αυτό αντικατοπτρίζεται στην ιδιαίτερη σχεδιαστική φιλοσοφία κάθε προϊόντος που φέρει τη σφραγίδα της, από ένα στυλό μέχρι μια τηλεόραση. Το Mi MIX 2S φρεσκάρει στη μνήμη μας ποια εταιρεία ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στη… μάχη κατά των περιθωρίων, καθώς από το 2016 η Xiaomi ήταν αυτή που σχεδίασε το πρώτο smartphone χωρίς bezels, με την υπογραφή του διεθνούς αναγνωρισμένου designer, Philippe Starck.

Η οθόνη του Mi MIX 2S, λοιπόν, καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της πρόσοψης, επιφυλάσσοντας στο περιεχόμενο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των κατασκευαστών, η Xiaomi επέλεξε να μην μιμηθεί την Apple όσον αφορά στην (αντιαισθητική κατά πολλούς) εγκοπή για τη selfie-cam στο πάνω μέρος της συσκευής, γνωστή και ως «notch», αλλά αντ’ αυτού μετέφερε την εμπρόσθια κάμερα στη βάση της πρόσοψης. Το λογισμικό της κάμερας, μάλιστα, σας προτείνει να αναποδογυρίσετε τη συσκευή προκειμένου να μην τραβάτε selfies που… δεν σας κολακεύουν. Με τον τρόπο αυτόν, η τοποθέτηση της 5MP κάμερας πρόσοψης στην κάτω δεξιά μεριά δεν δημιουργεί και τόσο μεγάλο πρόβλημα για όσους κάνουν περιστασιακή χρήση.

Κατά τα άλλα, η IPS LCD οθόνη των σχεδόν 6 ιντσών διατηρεί το επιβεβλημένο για το μέγεθός της 18:9 format, προκειμένου να είναι άνετη στο χέρι, ενώ η ανάλυσή της ανέρχεται στα 2160×1080 pixels. Από κάτω της μας περιμένει ο κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm αυτή τη στιγμή, ο Snapdragon 845. Οκτώ πυρήνες (4xKryo 385 Gold στα 2.8GHz και 4xKryo 385 Silver στα 1.8GHz) και 6GB RAM δεν αφήνουν χώρο για κριτική. Πρόκειται για ένα chipset με ανυπέρβλητες επιδόσεις που εγγυώνται ταχύτατη απόκριση της συσκευής, ακόμα και σε άκρως απαιτητικά games όπου η Adreno 630 GPU δείχνει τα δόντια της. Εξίσου γρήγορη είναι και η σύνδεση στο WiFi, με υποστήριξη AC γενιάς ασύρματων δικτύων, γεγονός που θα σας βάλει σε σκέψεις αναβάθμισης του router σας. Ο αποθηκευτικός χώρος των 64GB κρίνεται ικανοποιητικός, αν και για τα δεδομένα ενός flagship τα 128GB δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

Επιστρέφουμε στην υψηλή αισθητική της συσκευής, καθώς εκτός από την εντυπωσιακή οθόνη με τα ελάχιστα περιθώρια και το Gorilla Glass 4, εξίσου γοητευτική είναι και η κεραμική «πλάτη» του smartphone, η οποία όμως μαγνητίζει τόσο τα βλέμματα όσο και τις… δαχτυλιές. Η καμπυλόγραμμη γυαλιστερή πίσω πλευρά σε συνδυασμό με το προσεγμένο σασί, μπορεί να οδηγούν σε ένα βάρος 191 γραμμαρίων, μα αποζημιώνουν στο έπακρο τον χρήστη, τόσο όσον αφορά στο οπτικό αποτέλεσμα, όσο και στην αίσθηση ποιότητας κατασκευής που εμπνέεται σε όποιον πάρει το Mi MIX 2S στα χέρια του. Ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι έξυπνα τοποθετημένος μακριά από την κύρια κάμερα, ώστε να αποφεύγονται οι ακούσιες επαφές των δαχτύλων σας με τους φακούς της. Και χρησιμοποιούμε πληθυντικό, μιας και μιλάμε για μια διπλή κύρια κάμερα, με δύο αισθητήρες στα 12MP, (f/1.8+f/2.4). Η χρήση της dual camera εξασφαλίζει 2x οπτικό zoom, αξιοθαύμαστα bokeh πορτρέτα και ομολογουμένως «επουλώνει» ουσιαστικά τη μεγαλύτερη «πληγή» των προγενέστερων ναυαρχίδων της Xiaomi, η οποία δεν ήταν άλλη από τις επιδόσεις τους στη φωτογραφία. Επιστρατεύοντας ένα σετ λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν την «ιπποδύναμη» του Snapdragon 845 και ενσωματώνοντας οπτικό σταθεροποιητή εικόνας 4 αξόνων, ο κινεζικός κολοσσός μετέτρεψε την αδυναμία των παλαιότερων συσκευών του σε ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του 2S. Η επαρκής 3.400mAh μπαταρία φορτίζει μέσω της πρακτικής USB Type-C θύρας, η οποία υποκαθιστά και την υποδοχή 3.5 χιλ. για τα ακουστικά (για να προλάβουμε τους… γκρινιάρηδες, συμπεριλαμβάνεται και ο σχετικός μετατροπέας στη συσκευασία).

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, καταλήγουμε πως η InfoQuest Technologies φέρνει στη χώρα μας ακόμα μια συσκευή της Xiaomi που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Αντιθέτως, το Xiaomi Mi MIX 2S είναι ένα πανίσχυρο smartphone που δείχνει τον δρόμο στο design των κινητών, σε μια βιομηχανία που αναζητά λύση για την τοποθέτηση της… ενοχλητικής selfie-cam στην πρόσοψη.

 

Mας άρεσε

  • Η οθόνη καλύπτει σχεδόν όλη την πρόσοψη, χωρίς το ενοχλητικό notch
  • Snapdragon 845 και 6GB RAM εγγυώνται μια συσκευή που πετάει!

Δεν μας άρεσε

  • H μόλις 5MP selfie-cam είναι τοποθετημένη στην κάτω πλευρά, οπότε ενδείκνυται να κρατάτε ανάποδα τη συσκευή όταν τη χρησιμοποιείτε.

SPECS

  • Οθόνη: 5.99 ιντσών IPS LCD, 18:9, ανάλυσης 2160×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: octa-core Qualcomm Snapdragon 845 με 4xKryo 385 Gold στα 2.8GHz και 4xKryo 385 Silver στα 1.8GHz, Adreno 630 GPU • Μνήμη: 6GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB • Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα 12MP (f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm) +12MP (f/2.4, 1/3.4″, 1.0µm), dual pixel phase detection autofocus, 4-axis OIS, 2x οπτικό zoom, dual LED dual-tone flash, 2160p@30fps, 1080p@30/120fps, 720p@240fps και εμπρόσθια 5MP (f/2.0, 1.4µm), 1080p • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, fingerprint sensor, Dual SIM, NFC, USB 2.0 Type-C • Δίκτυο: 4G+ • Μπαταρία: 3.400mAh • Λειτουργικό: Android 8.0  • Διαστάσεις: 150,9×74,9×8,1 χιλ. • Βάρος: 191 γρ.