Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας διαχείρισης σχέσεων με τους υποψηφίους εργαζομένους (Candidate Relationship Management) των εταιρειών, ως μέρος των λύσεων SAP® SuccessFactors®.

Με αυτήν την ανακοίνωση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου SuccessConnect® event, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, η SAP συνεχίζει να θέτει ψηλά τον πήχη στον τομέα της διαδικασίας προσλήψεων (recruiting), στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της να οικοδομήσει την πλέον ολοκληρωμένη παγκοσμίως λύση προσέλκυσης και διατήρησης  ταλαντούχων υποψηφίων στην αγορά.

Η διασφάλιση σχέσης συνεργασίας με τους πιο ικανούς εργαζομένους της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό που θέλει να διατηρήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα του. Η λύση SAP SuccessFactors Recruiting , η οποία διαθέτει πλέον ενσωματωμένες δυνατότητες διαχείρισης σχέσεων με τους υποψηφίους εργαζομένους, βοηθάει τους υπεύθυνους προσλήψεων να προσελκύουν τους καταλληλότερους υποψηφίους για την εκάστοτε θέση, καθώς και να διαχειρίζονται την διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων και προσλήψεων με τον αποδοτικότερο τρόπο. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων, εξοπλισμένοι πλέον με δυνατότητες διαχείρισης των σχέσεων με τους υποψηφίους (Candidate relationship management) μπορούν να διαχειριστούν τη διαδικασία προσέλκυσης υποψηφίων σε όλο της το εύρος χωρίς εξωτερική βοήθεια μέσα από πλήθος εξωτερικών καναλιών.

«Συνεχίζοντας την στρατηγική μας  που θέτει ως προτεραιότητα την ψηφιακή διάσταση της εταιρείας μας, και αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες στην επιστήμη των δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι φυσικό να είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την χρήση των νέων δεξιοτήτων διαχείρισης σχέσεων με τους υποψηφίους εργαζομένους μας (Candidate Relationship Management), με στόχο να ενδυναμώσουμε, αλλά και να διευκολύνουμε τόσο τις τοπικές όσο και τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες στις διαδικασίες πρόσληψης της εταιρείας», δήλωσε ο Miodrag Perin, Senior Director, Corporate HR Strategy & Systems, Bertelsmann SE & Co. KGaA.

«Ανυπομονώ να δω στην πράξη τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα διαχείρισης των σχέσεων με τους υποψηφίους, το οποίο εξελίσσεται εντός μίας πλατφόρμας παγκόσμιας κλίμακας για την διαχείριση εταιρικών σχέσεων , η οποία θα ενδυναμώσει την δυνατότητα επικοινωνίας μας με τους υποψηφίους.   Η διαχείριση των σχέσεων με τους υποψηφίους (Candidate relationship management), πάει την διαδικασία των προσλήψεων στο επόμενο επίπεδο, με ασφαλές τρόπο, ενώ επιτρέπει σε όλους τους υπεύθυνους προσλήψεων (recruiters) να συμπορευθούν σε αυτήν τη διαδικασία, μέσα σε ένα απλό περιβάλλον εργασίας, το οποίο είναι ενσωματωμένο με φυσικό τρόπο στο λογισμικό των προσλήψεων και τη ροή εργασίας τους».

Με την πιο πρόσφατη έκδοση του SAP SuccessFactors HCM Suite, οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να:

  • Ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των υποψηφίων μέσω μοναδικών και εξειδικευμένων landing pages και dynamic data capture forms
  • Δημιουργούν στοχευμένες δομές αποκλειστικά για τα ταλέντα της αγοράς (talent pools) , όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητες τους / τα ταλέντα τους.
  • Οικοδομήσουν στοχευμένα πρότυπα και καμπάνιες για marketing μέσω e-mail , με εύκολο και γρήγορο τρόπο
  • Βλέπουν την συνολική εικόνα των υποψηφίων σε ένα ενιαίο προφίλ, το οποίο θα περιέχει όλα τα δεδομένα αφοσίωσης των υποψηφίων, των δραστηριοτήτων τους καθώς και δεδομένων του ιστορικού τους.

«Βασισμένοι στο όραμα της SAP ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κάθε εταιρείας, οι νέες δυνατότητες διαχείρισης σχέσεων με τους υποψηφίους εργαζόμενους, μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι οι υποψήφιοι και οι υπεύθυνοι προσλήψεων/recruiters θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία από την πρώτη τους κιόλας αλληλεπίδραση», δήλωσε η Amy Wilson, Global Head, Product, SAP SuccessFactors. «Προσφέροντας προσιτές εμπειρίες τόσο στους  υπεύθυνους προσλήψεων (recruiters) όσο και στους υποψηφίους, οι πελάτες μας καταφέρνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν θετική εντύπωση, που θα έχει διάρκεια,  στα κορυφαία ταλέντα της αγοράς και τους μελλοντικούς ηγέτες των επιχειρήσεων».

«Αν και κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την σημασία της διαχείρισης της σχέσης με τους υποψηφίους, ως τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής απόκτησης ταλέντων , σχεδόν όλοι οι οργανισμοί έχουν προσπαθήσει πολύ σκληρά για να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρακτικές σε όλο το φάσμα της υπάρχουσας διαδικασίας πρόσληψης που ακολουθούν», δηλώνει η Kyle Lagunas, Research Manager, Emerging Trends in Talent Acquisition and Staffing, IDC.  «H συγκεκριμένη πρόκληση είναι πολύπλοκη, καθώς οφείλει να συνδυάσει κενά στον τομέα της τεχνολογίας, κενά στις εκάστοτε δεξιότητες και κενά στον τομέα του change management.. Οι λύσεις SAP SuccessFactors απευθύνονται και επιλύουν και τις τρεις παραπάνω προκλήσεις, λαμβάνοντας μία διαφοροποιημένη προσέγγιση από τους ανταγωνιστές τους. Ενσωματώνοντας την λειτουργία διαχείρισης σχέσεων με τους υποψηφίους (Candidate relationship management), στον πυρήνα της διαδικασίας προσλήψεων , οι σχέσεις αυτές γίνεται πλέον οργανικό μέρος της διαδικασίας προσέλκυσης ταλέντων και αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ο βασικός παράγοντας για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης λύσης.»

Οι λύσεις SAP SuccessFactors  επιτρέπουν στους οργανισμούς να επιλύουν τις εξατομικευμένες ανάγκες τους στον τομέα του HR , μέσω ενός μία ολοκληρωμένης πλατφόρμας λύσεων Διαχείρισης Ανθρωπίνου Κεφαλαίου (HCM) που βασίζεται στο cloud, συνδέοντας τις βασικές λειτουργίες HR, με τη διαχείριση των ταλέντων και την ανάλυση των δεδομένων του εργατικού δυναμικού.  Με νέες καινοτομίες όπως η διαχείριση σχέσεων με τους υποψηφίους (Candidate relationship management), οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να βρουν τους πλέον ικανούς και καταρτισμένους υποψηφίους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες των μελλοντικών ηγετικών στελεχών των επιχειρήσεων τους και να ενσωματώσουν όλους τους εργαζομένους σε ένα σύστημα αυτοματοποιημένων και διαφανών διαδικασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα SAP SuccessFactors Web site ή SAP News Center. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις λύσεις SAP SuccessFactors στο Twitter @SuccessFactors και την SAP @sapnews.