Πριν από σχεδόν 18 χρόνια, λανσάραμε το AdWords με έναν απλό στόχο: να διευκολύνουμε τον κόσμο να έρχεται σε επαφή με επιχειρήσεις, μέσω του διαδικτύου.

Αναζητήσεις για γραφική ύλη φιλική προς το περιβάλλον, για υλικά δημιουργίας χειροποίητων παπλωμάτων ή για υπηρεσίες όπως κατασκευαστές δεντρόσπιτων, μας έδωσαν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πολύτιμες διαφημίσεις που ήταν, τη δεδομένη στιγμή, χρήσιμες και σχετικές με τα αντικείμενα αναζήτησης. Αυτή η ιδέα ήταν η αφετηρία για το πρώτο διαφημιστικό προϊόν μας και οδήγησε στο σύστημα διαφημίσεων που έχουμε σήμερα.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Οι κινητές συσκευές απασχολούν πια τεράστιο μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς δραστηριότητες και ενδιαφέροντα – αναζητούν προϊόντα, βλέπουν βίντεο, ψάχνουν περιεχόμενο, παίζουν παιχνίδια και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ έχουν περισσότερες δυνατότητες να έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές, μέσα από διαφορετικά κανάλια, διαφορετικές συσκευές και διαφορετικούς τρόπους. Η ευκαιρία αυτή δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική, αλλά και τόσο περίπλοκη. Με τα χρόνια, οι διαφημίσεις της Google έχουν εξελιχθεί από το να βοηθούν τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, στο να τους βοηθούν να είναι σε επαφή με τους καταναλωτές, σε κάθε βήμα που κάνουν στο διαδίκτυο, μέσα από κείμενα, βίντεο, display και πολλά ακόμα.

Για αυτό και σήμερα παρουσιάζουμε νέα, πιο απλά εργαλεία και λύσεις για τα διαφημιστικά προϊόντα μας: το Google Ads, το Google Marketing Platform και το Google Ad Manager. Με αυτά θα βοηθήσουμε τους διαφημιζόμενους και τους εκδότες όλων των μεγεθών να επιλέξουν τις σωστές λύσεις για τις επιχειρήσεις τους, διευκολύνοντάς τους να δημιουργούν αξιόλογες, έγκυρες διαφημίσεις και κατάλληλες εμπειρίες για τους καταναλωτές, σε όλες τις συσκευές και όλα τα κανάλια. Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής σχεδιάσαμε λύσεις που βοηθούν τους διαφημιζόμενους να εξοικειωθούν με το Google Ads και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ ομάδων.

Το Google AdWords γίνεται Google Ads

Η νέα υπηρεσία Google Ads αντιπροσωπεύει το πλήρες εύρος των διαφημιστικών δυνατοτήτων που προσφέρουμε σήμερα – στο Google.com, σε όλα μας τα προϊόντα, στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές με τις οποίες συνεργαζόμαστε – για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να έρθουν σε επαφή με δισεκατομμύρια ανθρώπους που ψάχνουν απαντήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, βλέπουν βίντεο στο YouTube, εξερευνούν νέα μέρη στο Google Maps, ανακαλύπτουν εφαρμογές στο Google Play, αναζητούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο και πολλά ακόμα.

Ειδικότερα για τις μικρές επιχειρήσεις, παρουσιάζουμε ένα νέο είδος καμπάνιας στο Google Ads, που κάνει πιο εύκολο από ποτέ το να ξεκινήσει κανείς να διαφημίζεται στο διαδίκτυο. Αυτό το νέο είδος καμπάνιας, φέρνει στις επιχειρήσεις αυτές την τεχνολογία μηχανικής μάθησης του Google Ads και τις βοηθάει να έχουν αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο, έτσι ώστε να παραμένουν αφοσιωμένες στη διαχείριση της δουλειάς τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Θα παρουσιάσουμε περισσότερα νέα είδη καμπάνιας στο Google Marketing Live. Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το livestream στις 10 Ιουλίου.

Ισχυρότερες συνεργασίες με το Google Marketing Platform

Δίνουμε δυνατότητα για πιο ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες μάρκετινγκ, ενοποιώντας τα εργαλεία DoubleClick και Google Analytics 360 Suite κάτω από ένα σήμα: το Google Marketing Platform.

Έχουμε ακούσει από τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ ότι υπάρχουν πραγματικά οφέλη από τη συνδυαστική χρήση της τεχνολογίας διαφημίσεων και analytics, όπως είναι η καλύτερη κατανόηση των πελατών και τα καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Το Google Marketing Platform βοηθάει τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μάρκετινγκ να πετύχουν τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες, ενσωματωμένες πλέον υπηρεσίες Google Analytics 360 Suite και DoubleClick Digital Marketing. Η πλατφόρμα δίνει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ την ευκαιρία να οργανώνουν, να αγοράζουν, να μετρούν και να βελτιστοποιούν τα ψηφιακά μέσα και την εμπειρία των χρηστών, όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Google Marketing Platform blog.

Ως μέρος του Google Marketing Platform, παρουσιάζουμε και το Display & Video 360. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει χαρακτηριστικά από το DoubleClick Bid Manager, το Campaign Manager, το Studio και το Audience Center, ώστε να επιτρέπει στις εταιρείες διαφήμισης και τα media agencies να συνεργάζονται και να πραγματοποιούν διαφημιστικές καμπάνιες, από την αρχή μέχρι το τέλος, πάνω σε μία πλατφόρμα. Τις προσεχείς εβδομάδες θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Display & Video 360, συμπεριλαμβανομένου και ενός demo, που θα προβληθεί στην εναρκτήρια ομιλία, στο Google Marketing Live.

Google Ad Manager: Μια ενοποιημένη πλατφόρμα

Αναγνωρίζουμε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι εκδότες ιστοσελίδων κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενό τους. Δεδομένου ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσα από πολλές και διαφορετικές συσκευές και ότι παρουσιάζεται αυξανόμενη ζήτηση από τους διαφημιστές για πρόσβαση σε programmatic πλατφόρμες, οι εκδότες πρέπει να μπορούν να διαχειριστούν την επιχείρησή τους πιο εύκολα και πιο αποδοτικά. Για αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, εργαζόμαστε προκειμένου να ενώσουμε το DoubleClick for Publishers και το DoubleClick Ad Exchange, σε μια πλήρως εναρμονισμένη programmatic πλατφόρμα, κάτω από το νέο όνομα Google Ad Manager.

Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι, με αυτή την εξέλιξη κάνουμε ακόμα περισσότερα για τους συνεργάτες μας: τους βοηθούμε να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, με πιο αποδοτικό τρόπο – οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν βίντεο, παίζουν παιχνίδια, αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο του διαδικτύου και ούτω καθεξής – αλλά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αναζητούν οι διαφημιζόμενοι για να συνεργαστούν μαζί τους. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Google Ad Manager blog.

Διαφάνεια και μέτρα που ο κόσμος μπορεί να εμπιστευτεί

Γνωρίζουμε ότι τα μέσα και η τεχνολογία που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι διαφημιστές και οι εκδότες επηρεάζουν τη σχέση που έχουν με τους καταναλωτές τους. Όπως πάντα, δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα προϊόντα και οι πλατφόρμες μας ανταποκρίνονται στις πιο υψηλές προδιαγραφές της βιομηχανίας ως προς το να παρέχουν στον κόσμο διαφάνεια και επιλογή στις διαφημίσεις που βλέπει. Για παράδειγμα, παρουσιάσαμε πρόσφατα το νέο Ads Settings («Ρυθμίσεις Διαφημίσεων»), ενώ επεκτείναμε και το Why this ad? («Γιατί αυτή η διαφήμιση;») σε όλες τις υπηρεσίες μας και σχεδόν σε όλες τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές που συνεργάζονται μαζί μας για να προβάλλουν διαφημίσεις.

Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσετε να βλέπετε τα νέα Google Ads, Google Marketing Platform και Google Ad Manager.

Στο Google Marketing Live θα μοιραστούμε περισσότερα μαζί σας σχετικά με αυτές τις αλλαγές, καθώς και πολλές ακόμα λύσεις για τα εργαλεία Ads, Analytics και τις πλατφόρμες, που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Εγγραφείτε εγκαίρως για να το παρακολουθήσετε ζωντανά στις 10 Ιουλίου, στις 19:00.