Φέτος, το Orange Grove, η διεθνής θερμοκοιτίδα startups που τελεί υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, θα κλείσει τα 5 χρόνια λειτουργίας από την έναρξή του. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται ήδη με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό βλέποντας τα θετικά του αποτελέσματα.

Κάθε χρόνο, μαζί με το Orange Grove μεγαλώνει και επεκτείνεται και η οικογένειά του που αποτελείται από τους νέους entrepreneurs και τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα στελέχη του και τους μέντορες που υποδέχονται τους νέους επιχειρηματίες υπό την επίβλεψη και καθοδήγησή τους. Οι σχέσεις αυτού του οικοσυστήματος όλο και δυναμώνουν με κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο μέλος και κάθε δυσκολία που εμφανίζεται να αντιμετωπίζεται από όλους ομαδικά. Στο Orange Grove οι νέοι έχουν βρει ένα περιβάλλον ανάπτυξης και υποστήριξης.

Στην διάρκεια αυτών των 5 ετών περισσότεροι από 50 Ολλανδοί ειδικοί στον χώρο ήρθαν στο Orange Grove για να μεταφέρουν τη γνώση τους και να βοηθήσουν στην εξέλιξη των startups. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια οι δυο κουλτούρες «έδεσαν» και συνεργάστηκαν άψογα δίνοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Για αυτό το λόγο οι συνεργασίες του Orange Grove έχουν ανοιχτεί και προς άλλες χώρες. Επιτυχημένοι μέντορες, επιχειρηματίες και startuppers από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδά, Ιρλανδία φιλοξενήθηκαν στον χώρο του επιβεβαιώνοντας το πόσο καλά τόσες διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να συνεργαστούν, να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να αναπτυχθούν.

Kαθ’ όλη τη λειτουργία του συνολικά έχουν βοηθηθεί 250 entrepreneurs, έχουν εξελιχθεί πάνω από 150 επιχειρηματικές ιδέες, έχουν πραγματοποιηθεί 12 Squeeze pitching competitions και από την έναρξή του, 46% των ιδεών του Orange Grove συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εξελίσσονται ως επιτυχημένα startups