Για 6η συνεχή χρονιά, η μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού, η «Ημέρα Καλής Πράξης» της Κωτσόβολος, χάρισε «χρώμα» και χαρά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τις μοναδικές δράσεις των εθελοντών της.

Οι 1.400 εθελοντές της εταιρείας από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής επισκευών της εταιρείας συνεπείς στο ραντεβού τους, την Κυριακή 3 Ιουνίου, μοιράστηκαν σε 67 ομάδες και συμμετείχαν δυναμικά σε πολλαπλές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την 3η ηλικία ή το περιβάλλον.

Ανάμεσα στις 67 ομάδες και οι ομάδες της Λαμίας, των Σερρών, της Χαλκίδας και του Αγρίνιου, που ξεχώρισαν με τις δράσεις τους! Οι εθελοντές του καταστήματος στο Αγρίνιο ανέλαβαν να μαγειρέψουν 200 μερίδες φαγητού για οικογένειες που σιτίζονται εξ ολοκλήρου από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Το φαγητό των απόρων ετοιμάζεται από εθελοντές και έτσι η ομάδα της Κωτσόβολος τους ξεκούρασε για εκείνη τη Κυριακή! Η ομάδα του καταστήματος στη Χαλκίδα συγκέντρωσε 240 κιλά σκουπιδιών από την ακτή της Λιανής Άμμου Χαλκίδος!

Η ομάδα των Σερρών προχώρησε σε μία πρωτότυπη δράση, καθώς ανέλαβε να καλλωπίσει τους εξωτερικούς χώρους του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών, βάφοντας τοίχους, φυτεύοντας δέντρα, αλλά και σχηματίζοντας παιχνίδια με χρωματιστές μπογιές στο πάτωμα του προαυλίου. Η δημιουργικότητα της ομάδας Σερρών δεν σταμάτησε εδώ, καθώς ανέλαβε να στολίσει τους τοίχους του σχολείου με μαυροπίνακες, ώστε την ώρα του διαλλείματος οι μικροί φίλοι να ζωγραφίζουν ή να αφήνουν τα μηνύματά τους, χωρίς να τους σταματά κάποιος όταν θα γράφουν στον τοίχο! Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Λαμίας, επέλεξαν να συνεχίσουν τη δράση που έχει ξεκινήσει η εταιρεία στην πόλη και να ενισχύσουν περεταίρω το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς». Η στήριξη που παρέχει η εταιρεία στόχο έχει να βοηθήσει στις καθημερινές του λειτουργικές ανάγκες, αλλά και στην κάλυψη των εξόδων του. Η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά μεγάλων οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», αλλά και σε χρηματική ενίσχυση. Παράλληλα, ειδικός «κουμπαράς» που έχει τοποθετηθεί στο κατάστημα της Λαμίας, για να παρακινήσει και τους επισκέπτες του καταστήματος να συνδράμουν υπέρ του ιδρύματος, έγινε πιο «διάσημος», καθώς οι εθελοντές του καταστήματος στο πλαίσιο της δράσης τους μοίρασαν φυλλάδιο στους Λαμιώτες για τη στήριξη του ιδρύματος και αφιέρωσαν την Κυριακή αυτή παρέα με τα παιδιά του ορφανοτροφείου, χαρίζοντάς τους όμορφα δώρα.

Παράλληλα, η ομάδα των Κεντρικών Γραφείων της Κωτσόβολος για ακόμη μία χρονιά άφησε σημαντικό έργο πίσω της, καθώς ανέλαβε την αναβάθμιση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι, που φιλοξενεί 55 παιδιά, ορφανά, άπορα ή απομακρυσμένα από το οικογενειακό περιβάλλον με εισαγγελική παρέμβαση, και στηρίζει 170 οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η εταιρεία προσέφερε 180 συσκευές από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», καθώς επίσης και πρόσβαση στους νέους άνω των 15 ετών στο KODE Project ως εφαλτήριο στα πρώτα βήματα να γράφουν Κώδικα. Οι 70 εθελοντές έφεραν εις πέρας μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως βάψιμο, αποψίλωση, διαμόρφωση γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και η ημέρα κορυφώθηκε με μία γιορτή για τα παιδιά γεμάτη ψυχαγωγία, διασκέδαση και παιχνίδι. Οι ενθουσιώδεις εθελοντές ανέλαβαν και ρόλο μάγειρα, εφόσον ετοίμασαν και έστρωσαν τραπέζι για σχεδόν 200 άτομα. Στην όμορφη γιορτή, καλεσμένοι ήταν τα παιδιά και οι γονείς από τη δομή «Το Λιθαράκι» του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καταφέρνοντας να περάσουν όλοι μαζί μία αξέχαστη Κυριακή!

Η «Ημέρα Καλής Πράξης» έχει καθιερωθεί τα τελευταία 6 χρόνια, αποτελώντας θεσμό και μετουσίωση της φιλοσοφίας της Κωτσόβολος. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας, στόχο έχει να ενδυναμώσει τα δύο πρωτοποριακά προγράμματα το KODE Project, μία πρωτοποριακή e-learning πλατφόρμα εκμάθησης κώδικα στα Ελληνικά, και το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών να συγκεντρώνουν τις συσκευές που δεν χρειάζονται και να τις προσφέρουν σε συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη. Το έργο της Κωτσόβολος χρόνο με το χρόνο αφήνει το σημάδι του, βάζοντας το λιθαράκι του στη δημιουργία μίας ζωής καλύτερης για όλους!