Η Epson αποτελεί πλέον επίσημα την κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων εγκατάστασης και PRO AV, άνω των 6.000 lumen, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μεριδίων αγοράς που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία Futuresource. Η Epson πλέον κατέχει το 26,7% της αγοράς Pro AV, σημειώνοντας αύξηση 11% περίπου, συγκριτικά με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, με το μερίδιό της να εξακολουθεί να αυξάνεται και το 2018[1].

Η ανακοίνωση βασίζεται στα εξαιρετικά στοιχεία ανάπτυξης που παρουσίασε η Epson σε όλους τους τομείς βιντεοπροβολής, όπου αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών βιντεοπροβολέων, σε όλες τις χώρες που ανήκουν στις περιοχές EMEAR και το υπόλοιπο των χωρών CIS. Το μερίδιο αγοράς της Epson σε τεμάχια που έχουν πωληθεί στις παραπάνω περιοχές αντιστοιχεί πλέον σε 31,3%, έχοντας καταγράψει αύξηση 120% σε σχέση με τα τεμάχια που πωλήθηκαν πριν από 6 χρόνια[2].

Η Epson διατηρεί την πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο στους βιντεοπροβολείς, επί 17 συνεχή έτη, με συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις που αγγίζουν τα 22,3 εκατ. τεμάχια από το 2006[3]. Η εταιρεία κατέχει, επίσης, την κορυφαία θέση παγκοσμίως στην αγορά βιντεοπροβολεών, άνω των 6.000 lumen.

Ο κα. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια, Epson, Greek Branch Office, δήλωσε: «Η Epson αποτελεί πλέον ξεκάθαρα τον ηγέτη στην αγορά των βιντεοπροβολέων στις χώρες που ανήκουν στις περιοχές EMEAR, ξεπερνώντας την Panasonic. Η ταχεία ανάπτυξή μας σε μερίδια αγοράς στους βιντεοπροβολείς εγκατάστασης και τους βιντεοπροβολείς PRO AV οφείλεται στη σταθερή επιθυμία μας να ακούμε τις ανάγκες των πελατών και, βάσει αυτών των πληροφοριών, να δημιουργούμε τα καλύτερα στην κατηγορία τους προϊόντα με τη μοναδική, αποκλειστική τεχνολογία της Epson. Επίσης, οι πελάτες μας δεν απαιτούν απλώς κορυφαία προϊόντα παγκοσμίως, αλλά και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και υποστήριξης παγκοσμίως, τις οποίες απολαμβάνουν από τις εξαιρετικές εμπορικές και τεχνικές μας ομάδες. Η επένδυσή μας στις χώρες των περιοχών της EMEAR σε αυτόν τον τομέα έχει κερδίσει την αγορά. Μπορεί να μην κατέχουμε πάντα την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς, όμως, χάρη στη μοναδική σχέση που έχουμε με τους πελάτες μας, είμαστε οι κορυφαίοι στην αγορά, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και τα στοιχεία. Η ανακοίνωση για την πρώτη σειρά βιντεοπροβολέων laser, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπροβολέων των 25.000 lumen, πριν δύο χρόνια, ήταν μια σημαντική στιγμή για την εταιρεία, όπως και ο πρώτος μας βιντεοπροβολέας με ενσωματωμένη 4K ανάλυση, ο οποίος παρουσιάστηκε φέτος στην ISE, αποτελεί ένα αριστούργημα τεχνολογίας, που μεταφέρει την Epson σε έναν νέο κόσμο απόλυτα ευκρινούς ανάλυσης. Διαθέτουμε πλέον την πιο δυνατή σειρά επαγγελματικών οπτικοακουστικών προϊόντων, με ένα νέο, συμπαγές μοντέλο 20k που θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς και πρωτοποριακές λύσεις για σήμανση και αίθουσες συσκέψεων, καθώς και εύχρηστο λογισμικό Epson που καθιστά άμεσα διαθέσιμες τις προηγμένες τεχνικές προβολής στους λιγότερο έμπειρους χρήστες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας για αυτά τα αποτελέσματα: τους εκτιμούμε πραγματικά όλους».

Η γρήγορη ανάπτυξη στα μερίδια αγοράς έπεται της φετινής ανακοίνωσης για μια νέα σειρά κορυφαίων βιντεοπροβολέων στους τομείς της επαγγελματικής απεικόνισης και των εταιρικών και εκπαιδευτικών λύσεων. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Ο πρώτος βιντεοπροβολέας της Epson με 4Κ ανάλυση. Το μοντέλο EB-L12000Q είναι ένας πανίσχυρος βιντεοπροβολέας laser 3LCD 12.000 lumen που έχει σχεδιαστεί, μεταξύ άλλων χρήσεων, για ενοικιάσεις και μόνιμες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αξιοθέατα, μεγάλα αμφιθέατρα, εμπορικές εκθέσεις και εμπορικά κέντρα και ο οποίος προσφέρει μέγιστη ευελιξία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ίδιους φακούς με συμβατότητα 4K με τους βιντεοπροβολείς της σειράς EB-L1000 της Epson.
  • Το πρώτο μοντέλο της Epson στη δημοφιλή κατηγορία των βιντεοπροβολέων WUXGA των 20.000 lumen, με τον EB-L20000U. Αυτό το προϊόν συμπληρώνει τη σειρά με το βιντεοπροβολέα εγκατάστασης laser 25.000 lumen της Epson, τον EB-L25000U, που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο σασί, το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ταιριάζει με τις τυπικές για τον κλάδο τράσες. Έτσι, μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην υπάρχουσα υποδομή, προσφέροντας αξιοπιστία, καθώς και εύκολη εγκατάσταση και προβολή από οποιαδήποτε γωνία, συμπεριλαμβανομένης της προβολής κατακόρυφης διάταξης.
  • Μια νέα σειρά βιντεοπροβολέων laser 3LCD έχει σχεδιαστεί για αίθουσες συσκέψεων, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκθεσιακούς χώρους. Οι βιντεοπροβολείς EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U και EB-L400U έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες βιντεοπροβολείς που λειτουργούν με λαμπτήρες, για περιπτώσεις που απαιτούν λύσεις 4.500 – 6.000 lumen. Επιπλέον, διαθέτουν μια γκάμα λειτουργιών που παρέχονται τόσο στα κύρια μοντέλα της βασικής κατηγορίας, όσο και σε πολύ εξειδικευμένες μονάδες που προσφέρουν δυνατότητες όπως λειτουργία διασύνδεσης HDBaseT και αντικατοπτρισμό οθόνης.
Όγκος – ανά περιοχή EMEAR EMEAR Ευρώπη Ευρώπη CISMEA CISMEA
Τρίμηνο FY16 Q4 FY17 Q4 FY16 Q4 FY17 Q4 FY16 Q4 FY17 Q4
Μέγεθος αγοράς 8428 8439 7968 8131 1537 1139
Μερίδιο Epson 18% 28,9% 18% 28% 15% 36%
Μερίδιο Panasonic 27% 24,3% 27% 27% 28% 9%
Μερίδιο NEC 13,3% 13,7% 13,8% 13,1% 11,5% 19,4%

[1] Futuresource Consulting Limited – Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων – WorldWide Analyser CY 2017 – 2018

[2] Futuresource Consulting Limited – Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων – WorldWide Analyser CY 2017 – 2018

[3] Futuresource Consulting Limited – Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων – WorldWide Analyser CY 2017 – 2018