Εντυπωσιακή παρουσία είχαν στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΚΕΕ που παρέχουν ψηφιακές λύσεις της Ναυτιλίας και οι οποίες παρουσιάστηκαν για δεύτερη χρονιά φέτος σε μεγάλη διεθνή έκθεση.

Συνολικά δεκαπέντε (15) εταιρείες μέλη του ΣΕΚΕΕ και συνδεδεμένοι φορείς συμμετείχαν στην έκθεση, εκ των οποίων οι δέκα σε κοινό περίπτερο κάτω από τον τίτλο “Marine 4.0 – Digital Technologies Innovators”.

Αναλυτικά, στο περίπτερο παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι:

CloudFin – Innovation that worksPROTONYX – comBOX Superfast Internet
DATA CONSULTING – Vortex Field Service Management
ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – Maritime Security & Surveillance
HELLAS DIGITAL – Creative Minds your telecommunication partner
SOFTONE – more than software
SOFTWEB – Marine Audits for offline availability and intergradable with ERP systems
TELENAVIS – Work Force Management marine turnkey mobile resource management solution
TELESTO – Man Overboard Detection
VIDAVO – Vida24© marine health connection system

Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν με διακριτά περίπτερα οι: Danaos Management Consultants, Metis Cyberspace Technologies, Propulsion Analytics, Setel Hellas Prisma Electronics και Marine Traffic.Την επικοινωνιακή υποστήριξη του περιπτέρου είχε η One9Six.

Η συμμετοχή του ΣΕΚΕΕ στα Ποσειδώνια 2018 εντάσσεται στον στρατηγικό προσανατολισμό του Συνδέσμου για ανάπτυξη της εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας και  περιλαμβάνει, τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις και κλαδικές εκθέσεις, όπως και την συμβολή στην ανάπτυξη των δυναμικών κλάδων της οικονομίας: Ναυτιλία, Μεταφορές και Logistics, Αγροδιατροφής, Τουρισμού, Υγείας κ.α.