Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, η Αθήνα κινήθηκε σε ρυθμούς Gaming, με τη διενέργεια του 6ου GameAthlon, μίας διοργάνωσης-υπερπαραγωγή με πυρήνα το gaming, την τεχνολογία και τα eSports. Εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού για το gaming, το giCluster, το ελληνικό goldlabelled cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, υπό το συντονισμό του Corallia, οργάνωσε το χώρο όπου παρουσιάστηκαν τα ελληνικά βιντεοπαιχνίδια στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, ο τομέας «Hellenic Gaming powered by gi-Cluster» πλαισίωσε φέτος ελληνικές εταιρείες gaming, οι οποίες προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες και οπαδούς των ψηφιακών παιχνιδιών, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε τίτλους εταιρειών-κολοσσών της διεθνούς παραγωγής.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συμμετείχαν ως εκθέτες οι εταιρείες-μέλη του gi-Cluster Another Circus, Lazyland, Tamasenco και Vermantia, προσφέροντας στους πολυάριθμους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού video game, το οποίο υποστηρίζει αδιάλειπτα το giCluster από το 2011. Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης έλαβε χώρα η «Grow Games Expo», με τη συμμετοχή start-ups και άλλων οργανισμών της εγχώριας βιομηχανίας gaming.

Ο Σωτήρης Γυφτόπουλος, Technical Director της εταιρείας Another Circus, δήλωσε: «Με την υποστήριξη του gi-Cluster συμμετείχαμε στο GameAthlon όπου παρουσιάσαμε και προωθήσαμε το νέο μας VR παιχνίδι «Paul»! Ήταν πολλοί οι gamers που δοκίμασαν το παιχνίδι μας και έδωσαν δημιουργικό feedback. Η ποικιλομορφία των απόψεων και η προσφορά μελλοντικής υποστήριξης αποτελούν παράγοντες έμπνευσης για να συνεχίσουμε δυναμικά. Πολύ ενθαρρυντικό γεγονός υπήρξε ότι είδαμε για ακόμη μία φορά πόσο ενεργή και ταλαντούχα είναι η ελληνική σκηνή gaming. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην εξέλιξη και πρόοδο με την δική μας προσπάθεια.»

Η Δήμητρα Ταμπαθάνη, Marketing Manager της εταιρείας Lazyland, είπε: «Συμμετείχαμε με τη LazyLand για πρώτη φορά φέτος στο Gamethlon στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέες ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο του gaming και να στηρίξουμε με την παρουσία μας μια ακόμη οργανωμένη προσπάθεια προβολής της ελληνικής gaming κοινότητας και ανάδειξης του κλάδου!»

Ο Δημήτρης Κουτσομήτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tamasenco, τόνισε: «Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε τη σχέση μας με τους υπόλοιπους developers, και κυρίως να έρθουμε σε επαφή με το community των gamers. Χάρη στην παρουσία μας δίπλα σε παιχνίδια από τη διεθνή σκηνή, καταφέραμε να γνωρίσει ο κόσμος και τα δικά μας παιχνίδια και συγκεκριμένα το Wild West Saga που παρουσιάσαμε στο πλαίσιο του GameAthlon. Ήταν μία καλή ευκαιρία να δούμε πώς το κοινό βλέπει τις ελληνικές προσπάθειες, να κάνουμε testing στο παιχνίδι μας και να δώσουμε κάποια δώρα ώστε να προσελκύσουμε νέους χρήστες».

Η Διάνα Θεοδωρίδη, Public Relations Manager της εταιρείας Vermantia, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά μια ελληνική διοργάνωση που επιτυγχάνει την προβολή και την προώθηση του gaming και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Είναι χαρά μας που συμμετείχαμε και αποτελέσαμε μέρος της σημαντικής αυτής προσπάθειας για την ενίσχυση της βιομηχανίας του gaming στην χώρα μας».

Στην προσπάθειά της, για ανάδειξη της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής και πιο συγκεκριμένα του κλάδου των video games, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υποστήριξε την υλοποίηση του GameAthlon και πιο συγκεκριμένα τη διοργάνωση του «Hellenic Gaming powered by giCluster».