Μια σπουδαία πρωτιά για τη σειρά Galaxy S9 της Samsung επεφύλασσε ο μήνας Απρίλιος, καθώς τα μοντέλα S9 και S9 Plus βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως για τον συγκεκριμένο μήνα στην κατηγορία των smartphones, εξωθώντας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας το iPhone X της Apple.

Τα δεδομένα αυτά προέκυψαν ύστερα από έρευνα της Counterpoint, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάλυση και την έρευνα αγοράς, με σκοπό να ανιχνεύσει τάσεις, να προβλέψει και να αναπτύξει συμβουλευτικά μοντέλα για λογαριασμό της παγκόσμιας βιομηχανίας. Στην έρευνα σημειώνεται πως η πρωτιά της Samsung ήρθε, κυρίως, ως αποτέλεσμα των πολύ καλών επιδόσεών της στη Βόρειο Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) και στις χώρες του λεγόμενου Asia Pacific (Νοτιοανατολική Ασία, Ωκεανία). Παράλληλα, τονίζεται ο σημαντικός ρόλος του επιθετικού marketing της εταιρείας, αλλά και της μείωσης των τιμών στα μοντέλα της προηγούμενης σειράς, Galaxy S8.

Σύμφωνα με άλλα πορίσματα της έρευνας, η μηνιαία πτώση της Apple οφείλεται κυρίως σε παράγοντες που συνδέονται με την εποχικότητα, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία καταλαμβάνει 5 θέσεις στη λίστα και η ζήτηση για το iPhone 7 παραμένει υψηλή σε περιοχές του Asia Pacific και της Βορείου Αμερικής. Από την άλλη μεριά, η Xiaomi συνεχίζει την πολύ καλή της παρουσία και καταλαμβάνει την 6η και 8η θέση της σχετικής λίστας με τα Redmi 5A και Redmi 5 Plus / Note 5, φτάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην πρώτη 10άδα με δύο διαφορετικά smartphones, κάτι που οι αναλυτές αποδίδουν στις αυξημένες πωλήσεις της εταιρείας σε Κίνα και Ινδία, λόγω των προσιτών οικονομικά συσκευών της. Τέλος, οι αναλυτές της Counterpoint σημειώνουν πως στο top 10 των smartphones παγκοσμίως παρατηρείται το φαινόμενο της ύπαρξης είτε αρκετά ακριβών είτε ιδιαίτερα οικονομικών συσκευών.