Η HP και το Girl Rising δέχονται πλέον τις αιτήσεις σας για τη Δημιουργική Πρόκληση του Girl Rising, υπό την αιγίδα της HP. Αυτή η παγκόσμια πρόκληση έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιστορίες τους σχετικά με το πώς τα ίδια τα μέλη της κοινότητάς τους κάνουν τον κόσμο ένα πιο όμορφο μέρος για νεαρά κορίτσια και γυναίκες, μέσω της τεχνολογίας. Η υποβολή ιστοριών με τη μορφή video, audio, έκθεσης ή καλλιτεχνικής δημιουργίας, είναι ανοιχτή μέσω του website του Girl Rising από τις 22 Μαΐου έως τις 15 Αυγούστου, 2018.

«Η προκατάληψη που επικρατεί σχετικά με το φύλο αποτρέπει εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες από το να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να εξελιχθούν. Παρόλα αυτά, αμέτρητοι άνθρωποι δρουν στις κοινότητές τους καθημερινά, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για κορίτσια, στοχεύοντας σε πραγματική κοινωνική αλλαγή», αναφέρει η Christina Lowery, CEO Girl Rising. «Έχω αυτό το τρομερό πλεονέκτημα να ακούω αυτές τις υπέροχες αληθινές ιστορίες σε καθημερινή βάση. Αυτή η πρόκληση αποτελεί μια δυναμική ευκαιρία για να τις μοιραστούν και να εμπνεύσουν περισσότερο κόσμο».

Η πρόκληση, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2018 με την δημοσίευση της ‘Paro’, μιας ταινίας μικρού μήκους με παραγωγή των HP Studios, αποτελεί παράδειγμα της δύναμης που κρύβει μία ιστορία και το πώς μπορεί να εμπνεύσει την αλλαγή. Ένα πάνελ κριτών θα αξιολογήσει τις συμμετοχές καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας και θα επιλέξει συγκεκριμένες, οι οποίες θα εμφανιστούν στο site. Μια επιλογή από τις συμμετοχές θα προβληθεί στο site καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόκλησης, πριν την ανακοίνωση των νικητών στις 11 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (International Day of the Girl Child), με σκοπό να αναδείξει πολλές και διαφορετικές ιστορίες από όλο τον κόσμο.

«Πιστεύουμε ότι οι αυθεντικές ιστορίες υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και να προκαλέσουν αξιοσημείωτη δράση», δήλωσε ο Antonio Lucio, Global Chief Marketing and Communications Officer της HP. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένδειξη της πίστης μας στη δύναμη της εξιστόρησης και στην ανάδειξη της φωνής όλων εκείνων που δείχνουν το δρόμο για πρόοδο προς ένα πιο ανοικτό, δεκτικό και ισότιμο κόσμο.»

 «Όλοι όσοι υποστηρίζουν τις νεαρές γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους έχουν ισχύ, όσο μικρές και αν φαίνονται», τόνισε η Martha Adams, Επικεφαλής Creative Officer του Girl Rising. «Ένας προπονητής που ιδρύει μία τοπική αθλητική ομάδα για κορίτσια, ένας αδερφός που βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού ώστε η αδερφή του να έχει χρόνο για να κάνει τα μαθήματά της, ένας δάσκαλος που δημιουργεί μια γραμμή βοήθειας για να αναφέρει τους γάμους ανήλικων παιδιών. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να μας οδηγήσουν σε βαθύτατη αλλαγή. Τα χρειαζόμαστε όλα!»

Οι νικητές της πρόκλησης θα λάβουν ένα συνδυασμό από μικρά βραβεία, προϊόντα και υπηρεσίες από την HP και πρόσβαση σε μέντορες που θα τις υποστηρίξουν στο ταξίδι τους προς την κοινωνική αλλαγή στις κοινότητές τους. Περισσότερες πληροφορίες για την κριτική επιτροπή της πρόκλησης θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου.

Για να διαβάσετε τους επίσημους κανονισμούς και να υποβάλλετε την ιστορία σας, επισκεφθείτε το http://www.girlrising.com/challenge.