H ολλανδική Royal Philips Electronics NV παρουσίασε κέρδη τριμήνου στα 44 εκ. ευρώ, συγκριτικά με τα κέρδη 732 εκ. ευρώ που είχε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η Philips θα κατέγραφε ζημίες 122,5 εκ. ευρώ.


philips-logoΟι πωλήσεις της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο περιορίστηκαν στα 5,23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 19% από πέρσι. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι πωλήσεις των βασικών καταναλωτικών αγαθών, με αιχμή τις τηλεοράσεις και τα συστήματα ήχου. Οι πωλήσεις ιατρικών προϊόντων είχαν πτώση κατά 5%.


Τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας καταναλωτικών ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, που είναι η πρώτη από τις μεγάλες εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, εκτιμάται ότι αποτελούν πιθανή ένδειξη της πορείας του κλάδου εντός του τρέχοντος περιβάλλοντος οικονομικής κρίσης.


Ωστόσο, η εταιρεία προβαίνει στην περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας για την εξοικονόμηση 600 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ ανακοίνωσε ότι προσδοκά το δεύτερο εξάμηνο του 2009 να είναι καλύτερο από το πρώτο.