Η Mastercard ανακοινώνει τη δημιουργία του Accelerate, μιας νέας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των FinTechs -η οποία αντανακλά την δέσμευσή της για τη στήριξη του ταχύτατα εξελισσόμενου αυτού κλάδου.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες των παικτών του FinTech οικοσυστήματος, παρέχοντας πρόσβαση σε insights, εργαλεία, τεχνολογία, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια, ώστε να προαχθεί η καινοτομία. Το Accelerate είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί παράλληλα με το επιτυχημένο πρόγραμμα της Mastercard για την υποστήριξη των startups, Start Path. Η Mastercard έτσι, διευρύνει και εμβαθύνει τις σχέσεις της με την κοινότητα του FinTech στο χώρο των πληρωμών, συμπεριλαμβανομένης και της επόμενης γενιάς ψηφιακών τραπεζών.

Τα εργαλεία που συγκεντρώνει αυτή η νέα πρωτοβουλία περιλαμβάνουν στελέχη της Mastercard εξειδικευμένα στον τομέα της αδειοδότησης, ασύγκριτη δυνατότητα σύνδεσης των παικτών με processing assets καθώς και υπηρεσίες Mastercard Advisors για την υποστήριξη υλοποίησης και παροχών insights και data analytics. Το πρόγραμμα επίσης παρέχει πόρους για συναφείς στρατηγικές επενδύσεις καθώς και την κάλυψη απαιτήσεων εξασφάλισης σε πρώιμα στάδια.

«Η δημιουργία αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί το επόμενο βήμα στη μακροχρόνια στρατηγική μας στόχευση να αποτελούμε τον συνεργάτη επιλογής για τις FinTechs ανά τον κόσμο», δήλωσε σχετικά η Ann Cairns, Vice Chairman, Mastercard. «Η FinTech αποτελεί σήμερα μία από τις πιο ζωντανές και γρήγορες σε ρυθμούς κοινότητες παγκοσμίως και στη Mastercard έχουμε δεσμευτεί για τη στήριξή της. Βοηθάμε αυτές τις αναπτυσσόμενες εταιρίες, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Με μακροχρόνια εμπειρία στη στήριξη της ανάπτυξης του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Mastercard έχει κάθε δυνατότητα να προσφέρει αυτή την πλατφόρμα, που μπορεί να οδηγήσει τις FinTechs σε όλο και πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά μονοπάτια».

Η Mastercard διατηρεί μια σταθερή δέσμευση υποστήριξης του FinTech εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας προωθήσει συνεργασίες με πρωτοπόρους του κλάδου, που αργότερα έγιναν διεθνή και αναγνωρίσιμα brands. Πλέον σήμερα, η Mastercard υποστηρίζει πάνω από 30 αναπτυσσόμενες και ήδη καθιερωμένες ψηφιακές τράπεζες, στην Ευρώπη. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας, ομόφωνα οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τραπεζική, με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά και με μεγαλύτερες προσδοκίες πλέον. Οι ευκαιρίες στην αγορά για φιλόδοξες επιχειρήσεις ψηφιακής τραπεζικής και FinTechs είναι εμφανής και η Mastercard είναι καθόλα έτοιμη να τους βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.