Το PayByBank υποστηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του eCommerce με την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association – GR.EC.A.) με σκοπό τη διάδοση της περαιτέρω αυτοματοποίησης και απλοποίησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

Το PayByBank καινοτομεί αυτοματοποιώντας τις πληρωμές μέσω τραπεζικής κατάθεσης, τον μόνο τρόπο πληρωμής που δεν είχε αυτοματοποιηθεί σε αυτό τον βαθμό μέχρι τώρα.

Έτσι, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις μπορούν μέσω ενός κωδικού πληρωμής (ταυτότητα οφειλής) να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο (real-time) τις πληρωμές που δέχονται τραπεζικά και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να ενημερώνει την επιχείρηση για την πληρωμή του, ενώ το σύστημα διαχείρισης παραγγελιών της επιχείρησης ενημερώνεται στη στιγμή και αυτόματα (24/7).

Ο Κωνσταντίνος Βαρβίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WorldBridge Α.Ε., του Ιδρύματος Πληρωμών πίσω από το PayByBank, δήλωσε: «Το σύνθημά μας είναι η πληρωμή με κατάθεση άλλαξε και έχουμε τη χαρά να βλέπουμε αυτό να πραγματώνεται σε δεκάδες επιχειρήσεις που προσφέρουν ήδη στιγμιαία τραπεζική κατάθεση (PayByBank) στους πελάτες τους, αυτοματοποιώντας τις παραγγελίες και χρησιμοποιώντας παραγωγικότερα τους ανθρώπους τους, προσφέροντας εν τέλει καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους.
Η φιλοσοφία μας ταυτίζεται σε πολλά σημεία με αυτήν του GR.EC.A και μέσω της συνεργασίας μας πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε στην περαιτέρω προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας». 

Από την πλευρά του, ο Φώτης Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, δήλωσε «To ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ακολουθώντας την δυναμική της τεχνολογίας. Ένας κλάδος που παρατηρούμε ότι παρουσιάζει σημαντικότατη ανάπτυξη και καινοτομία είναι αυτός των ηλεκτρονικών πληρωμών. Είναι, λοιπόν, χαρά μας σαν GR.EC.A. να συνεργαστούμε με το PayByBank, που παρέχει μια αυτοματοποιημένη, πολύ πρακτική και ασφαλή λύση ηλεκτρονικών πληρωμών, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την online αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών».