Την 4η Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από την devolo Hellas, το πρώτο από μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου προς μεγαλύτερη εξοικείωση με τις καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον.

Στόχος επίσης, η ολοένα και καλύτερη ενημέρωση των μελών του Σ.Ε.Η.Κ. για τα προϊόντα consumer, αλλά και γενικότερα για όλες τις συσκευές και τεχνολογίες που συνδέονται με το ασύρματο Internet και τις πρακτικές εφαρμογές στην καθημερινότητα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο της devolo για τα μέλη του Σ.Ε.Η.Κ.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο country manager της devolo Hellas, Πέτρος Κοντζίνος και ο εκπρόσωπος της MPSAT Chris Evaggelou, για 30 και πλέον επαγγελματίες μέλη του συνδέσμου. Το σεμινάριο είχε ως κεντρικό θέμα την τεχνολογία dLAN και το δίκτυο ΙΡ το οποίο ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος για την μεταφορά δεδομένων. Σε ένα καθαρά στοχευμένο κοινό, αναλύθηκαν οι πρακτικές της μεταφοράς μέσα από ομοαξονικές γραμμές, απλά ζεύγη χαλκού και οι πρακτικές εφαρμογές και χρήσης τους. Πως δηλαδή είναι σε θέση ο επαγγελματίας να έχει τη γνώση και κυρίως να έχει τις απαντήσεις ως προς τα νέα τεχνολογικά ερωτήματα που μπορεί να του τεθούν πρακτικά σε ένα έργο.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν, η καταναλωτική σειρά προϊόντων της devolo, ενώ τα μέλη του Σ.Ε.Η.Κ. που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη τις δυνατότητες του devolodLAN 1200+ WiFi AC.

Συνεχής εκπαίδευση προς μεγαλύτερη τεχνογνωσία

Ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου έχοντας ως στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των μελών του ως προς τις νέες τεχνολογίες που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρολόγων, θα συνεχίσει τα σεμινάρια σε συνεργασία με την devolo Hellas και τον Πέτρο Κοντζίνο, αντλώντας γνώσεις και εμπειρίες ως προς το ασύρματο Internet και τη μεταφορά δεδομένων μέσα από το ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι, στο άμεσο μέλλον αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα ημερίδα από την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των Powerline για τα μέλη του Σ.Ε.Η.Κ..

Ο «πρωταγωνιστής» dLAN 1200+ WiFi

Ο προσαρμογέας devolo dLAN® 1200+ WiFi ac συνδυάζει τις ταχύτερες τεχνολογίες μετάδοσης για το οικιακό δίκτυο, μέσω ασύρματης σύνδεσης στα 1,2 Gbit/s. Το κορυφαίο μοντέλο είναι ιδανικό για όλες τις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στο Internet με VDSL ή για καλωδιακή τεχνολογία: Η ταχύτητα της ευρυζωνικής μετάδοσης είναι διαθέσιμη σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και το streaming περιεχομένου βίντεο 4K δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Η βάση της γρήγορης και σταθερής οικιακής δικτύωσης είναι η τεχνολογία devolo range+ με MIMO (Multiple In Multiple Out), η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τους τρεις αγωγούς τροφοδοσίας (φάση, ουδέτερο και γείωση), για τη μετάδοση των δεδομένων, στην περιοχή του Gigabit.

Ο dLAN® 1200+ WiFi ac μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην εφαρμογή ενός ανεξάρτητου ασύρματου οικιακού δικτύου, όσο και στην επέκταση ενός υπάρχοντος, αφού πραγματοποιείται κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τη λειτουργία WPS-Clone, ο dLAN® 1200+ WiFi ac αναλαμβάνει τα δεδομένα του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου και έτσι δημιουργείται άμεσα ένα πλήρως λειτουργικό ασύρματο hotspot σε κάθε διαθέσιμη πρίζα ρεύματος μέσα στο σπίτι, ενώ έχει και ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου που βελτιστοποιεί τη μετάδοση δεδομένων.